sponzen en waterzakkenNiels Hogewoning van FC Rijnvogels  was het seizoen goed begonnen, echter momenteel houdt een blessure hem even aan de kant. De van Voorschoten’97 overgekomen speler  zit sinds twee weken met zijn voet in het gips. Hij had al enige tijd last van zijn voet  en uit onderzoek bleek  vervolgens zijn middenvoetsbeentje te zijn gebroken. 

 

Hogewoning weet niet precies wanneer deze blessure is opgelopen, maar in de voorbereiding van dit seizoen had hij nog geen last. In de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen bij Voorschoten’97 scheurde Niels zijn enkelband. ,Gewoon pech”, reageert Hogewoning nuchter. Zoals het er nu uitziet, moet zijn voet nog twee weken in het gips en kan hij daarna weer gaan revalideren.

 

Wat heeft jou bij Rijnvogels gebracht?

 

,,Ik speelde afgelopen seizoen bij Voorschoten’97  en daar was Hein van Heek mijn trainer. Ik had een goed  gevoel bij hem. Na zijn periode bij Voorschoten’97 besloot hij naar Rijnvogels te gaan en vroeg of ik met hem meeging. Ik zag het wel zitten, omdat Rijnvogels al enige tijd de stap omhoog wil zetten en ik wil daar wel voor gaan. Enige tijd geleden was ik al eens gevraagd door Rijnvogels , maar door persoonlijke omstandigheden heb ik het toen niet gedaan. Inmiddels is duidelijk dat dit een club is waar je met plezier voetbalt. De supporters zijn echt geweldig.”

 

Waar speelde je voordat je op Adegeest terecht kwam?

 

,,Ik speelde vanaf mijn vijfde  t/m 22ste jaar bij Rijnsburgse Boys. Daarna nog een jaartje bij Noordwijk en de rest is inmiddels bekend.”

 

Wat verwacht je van dit seizoen met je nieuwe club?

 

,,We gaan voor het kampioenschap. Men is hier al langer bezig om mee te doen voor promotie en dat is nu niet anders. Er staat nu een heel goed team wat zeker moet gaan voor promotie. “

 

Verwacht je, na je herstel, weer snel in de basis te komen?

 

,,Ik hoop het wel natuurlijk,  maar de jongens die nu spelen doen het nu goed. Ik zal wel veel geduld moeten hebben om te voorkomen dat ik niet weer geblesseerd raak. Ik mag niets forceren,  ook al wil ik heel graag weer voetballen . Geduld hebben en dan ga ik er voor, ook al zal het moeilijk worden om mij weer in de basis te gaan spelen. Ik moet er echt voor gaan knokken. Ik hoop binnen  4 tot 6 weken weer te kunnen trainen en spelen.”

 

Op welke positie speel je eigenlijk?

 

,,Ik ben een nummer 10, ik speel achter de spits. Ik heb altijd al de drang gehad om naar voren te voetballen . Ik heb voorheen trouwens ook vaak op de buitenposities gespeeld.”

 

Niels, namens Leidenamateurvoetbal.nl wensen we je beterschap en succes met de club.

 

Otto Groote