Het zit Mark Ouwerkerk de laatste tijd niet mee. Eerst kampte hij met een gebroken teen, waarvan hij in december herstelde. Vervolgens beleefde de verdediger van een Oud en Nieuw die hij niet licht zal vergeten. De 23-jarige GHC’er kreeg vuurwerk in zijn gezicht en hij kwam zelfs op de Intensive Care terecht. Uiteindelijk viel de schade achteraf bezien mee, maar de schrik zat er enkele weken terug goed in.

Kan je vertellen wat er is gebeurd op de bewuste avond?

,,Ik vierde Oud en Nieuw met mijn vriendin en met voetbalmaatje Michael van Voorthuijzen. Wij stonden te kijken naar het vuurwerk en op de een of andere manier is er vuurwerk in mijn gezicht gekomen. Mijn vriendin was binnen en uiteraard was er paniek. Eigenlijk nog niet eens zo zeer bij mij. Al snel kon ik hen geruststellen dat mijn oren en ogen in orde waren. Die nacht ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen en daar heb ik op de Intensive Care gelegen voor een nachtje. Ik bleek eerstegraads brandwonden te hebben. Een gedeelte van mijn hoofdhaar en mijn wenkbrauwen waren verschroeid. Ook bleek ik kruit in mijn oor te hebben. In de weken na de gebeurtenis heb ik de nodige behandelingen gehad en heb ik het vet moeten houden.”

Hoe sta je er na bijna vier weken voor?

,,De ernst van het incident is gelukkig meegevallen. Het haar groeit weer aan en ik ben weer toonbaar. Het had veel erger kunnen aflopen. Je moet er toch niet aan denken dat tja vul zelf maar in.”

Wat doe je volgend jaar met de overgang van 31 december naar 1 januari?

,,Dan zit ik lekker in mijn nieuwe huis met mijn vriendin en vrienden en blijf ik binnen. Ik heb het helemaal gehad met vuurwerk.”

Het wordt nu weer tijd om uit de ziekenboeg te komen en te voetballen. Wanneer gaat dat gebeuren?

,,Deze week ga ik weer trainen. Ik wil een vette streep zetten onder de ellende en een mooie tweede seizoenshelft meemaken met GHC. Ik hoop op een goede reeks met de club, dat kan ik wel gebruiken.”

Dank voor je tijd en goed te horen dat je weer gaat aansluiten.

,,Bedankt voor de belangstelling.”