vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelPleisters, sponzen en waterzakkenPleisters, sponzen en waterzakken: Rocky Poulina

Pleisters, sponzen en waterzakken: Rocky Poulina

-

sponzen en waterzakkenHij speelde dit seizoen nog een aantal wedstrijden voor Football Factory, maar voortaan zal de door Pieter van Schie opgerichte club het zonder de robuuste verdediger moeten stellen. Rocky Poulina hoeft zijn voetbalschoenen niet meer te poetsen. Na een complexe heupoperatie is een contactsport hem afgeraden en moet de altijd goedlachse Poulina zijn heil gaan zoeken in andere activiteiten.

Op maandag 5 maart stond zijn operatie gepland. Normaliter staat er voor een dergelijke ingreep anderhalf uur, maar de werkzaamheden bij Poulina namen circa drie uur in beslag.
,,Op zich ging het wel goed en is de operatie geslaagd te noemen. De dagen daarna waren wel heel lastig, want ik had veel pijn. Daarbij komt dat ik niets mocht en mag doen nog. De operatie duurde zo lang, omdat de bovenbeenspieren opzij gelegd moesten worden en men vervolgens niet door het bot kwam. De orthopeed was geloof ik niet zo blij met me.”

Het herstel ging elke dag wat beter, maar anderhalve week ging het mis. ,,Ik lag op de bank en maakte een kleine beweging. Toen had ik al het idee dat de heup uit de kom was geschoten, maar bij de volgende beweging ging ik echt door de grond. Gelukkig kwam mijn vrouw net thuis en zij kon de huisarts bellen. Die kwam, maar verwees mij direct door naar het ziekenhuis. Ambulance dus voor de deur en een hele toestand. Daar is de heup teruggeplaatst en mocht ik dezelfde avond weer naar huis. Vanaf dat ik opgehaald werd thuis, ben ik wel platgespoten dus heb ik van het terugzetten verder geen last gehad. Wel van de foto’s die werden genomen. Volgens mijn vrouw heb ik wel liggen ijlen, maar ja what’s new.”

Al met al gaat het herstel dus langer duren en daar is Poulina allerminst blij mee. ,,Ik heb nu een brace en ik moet weer zes weken gaan tellen, alvorens ik verder kan in het proces. Het is nu vooral liggen, zitten en een beetje met krukken lopen. Ik moet wel zeggen dat ik er van baalde, want nu zit ik zomaar in medio mei voor de volgende stap. Het kapsel moet nu sterk genoeg worden en tot die tijd is het dus veel tv kijken geblazen en tal van herhalingen op Sport 1. Gelukkig komen mijn broers wel eens langs voor een beetje afleiding en zottigheid. Ook Pieter is al langs geweest en ik krijg mailtjes van de jongens van het elftal. Tja, het zijn allemaal studenten dus die hebben wel wat anders te doen dan naar zo’n “ouwe” te komen.
Ik heb me er bij neergelegd dat ik niet meer kan ballen. Maar goed, bij Football Factory is er genoeg werk waarmee ik de club kan helpen. Ik denk dat het zogeheten zwarte gat wel mee zal vallen.”

Poulina is eigenlijk veel te jong voor een heupoperatie, maar is een geboren optimist. ,,Ik lag op een kamer bij mensen van gemiddeld 69. Ik ben jonger dan sommige kinderen van deze mensen. Deze kwaal komt hoofdzakelijk voor bij oudere mensen, maar ook bij wat grotere mannen met lange benen. Wat dat betref pas ik in het plaatje. Mijn rechterheup is ook al enigszins versleten, maar daar heb ik nog wel kraakbeen. Het was best gezellig verder hoor in het ziekenhuis, maar je voelt je toch een buitenbeentje. Anderzijds moet ik wel stellen dat ik van mijn liesklachten af ben meteen, want daar had ik al tijden last van.”

Herstel verder Rocky en namens veel Leidenaren bedankt voor je ‘oeuvre’ op de Leidse voetbalvelden.

,,Jullie bedankt voor de attentie.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read