voetbal-leiden-0098Nog een paar dagen en het seizoen 2012/2013 is officieel van start gegaan. Na alle oefen-en bekerwedstrijden is het tijd voor de echte knikkers. De voorbije weken sprak onze redactie met de trainers van de zaterdagclubs. Hoe hangt de vlag erbij? Een en ander was al te lezen in de bijlage van het Leidsch Dagblad, maar die valt niet bij iedereen op de deurmat en daarom nu ook bij leidenamaeurvoetbal.nl de voorbeschouwing op het seizoen. Ook, mocht het overzicht al gelezen zijn, leuk om nog eens te bekijken of in een later stadium nog eens op te halen. Zijn de wensen van de trainers uitgekomen of liep het allemaal niet zo als verwacht. We gaan het zien.

 

ZATERDAG EERSTE KLASSE

In de eerste klasse B komen dit seizoen vier regionale clubs in actie. FC Rijnvogels (3e), RCL (6e) en GHC negende in het vorige seizoen zagen Voorschoten’97 afdalen vanuit de hoofdklasse. Drie van de vier clubs kenden een redelijk zorgeloze voorbereiding, maar het Leidse GHC kreeg nu al het nodige leed voor de kiezen.

 

Voorzichtige inzet bij regionale trainers

 

FC Rijnvogels

Voor de vierde keer bereikte FC Rijnvogels afgelopen seizoen de nacompetitie en dat was gezien het begin van de competitie een prestatie van formaat. Tot eind oktober zat de klad er flink in en dat werd Frenk van der Kleij fataal. Marchel den Haan nam plaats op de bank, geflankeerd door Huig Hoek en Fred Eijsberg. De Katwijkers vochten zich terug en het vertrouwen nam toe. De titel bleef uiteindelijk uit zicht, maar over de rug van Achilles Veen kon de begeerde hoofdklasse worden bereikt. In het beslissingsduel ging het evenwel fout, waardoor Rijnvogels in het negende seizoen mag gaan proberen een stap voorwaarts te gaan zetten. Dat zal dan moeten gebeuren aan de hand van Hein van Heek, die in zijn kielzog enkele spelers van Voorschoten’97 mee nam. De Leiderdorper heeft al in de maand augustus zijn draai gevonden. ,,Er staat een kwalitatief sterke groep, waarbij wij op veel posities meerdere mogelijkheden hebben. Enkele spelers hebben mij ook aangenaam verrast en om die reden kan ik stellen dat er ruimschoots keus is. De resultaten zijn doorgaans hoopgevend geweest, maar daar staar ik mij niet blind op. Het voetbal moet er goed uit gaan zien met veel druk naar voren. Van daaruit moeten we de punten gaan pakken en dan gaan we geleidelijk aan wel naar de stand op de ranglijst kijken. Hoe meer druk je op een groep legt, hoe zwaarder het wordt om het waar te maken.”

 

GHC

 

Nog voordat het seizoen begonnen is, kreeg GHC al een forse tegenvaller te verwerken. Aanvalsleider Richard Guffens, die GHC voor nog een seizoen verkoos boven een uitdaging bij regionale topklassers als Katwijk en Noordwijk, zal waarschijnlijk het gehele seizoen moeten missen. Eind maart raakte de veelvuldig doelpuntenmaker geblesseerd, maar volgens diverse medici leek de schade mee te vallen. Ondertussen is Guffens geopereerd aan de knie en wacht een lange periode van revalideren. Zijn voorste kruisband is afgescheurd en veel beroerder kan je het niet treffen als voetballer zijnde. Ook bij trainer Dennis Olman kwam de klap hard aan. Alsof de ellende nog niet genoeg is, was er nog meer slecht nieuws voor de Vlietclub. Nieuweling en eveneens aanvaller Marciano Vermeer kreeg te maken met een bedrijfsongeval en is voorlopig ook niet inzetbaar. ,,En onze tweede doelman Mohamed El Kourai is zwar geblesseerd geraakt in een oefenwedstrijd. Nee, het zit niet mee. Maar we moeten verder, want het seizoen begint bijna weer. Wij hadden de ambitie om wat plaatsen te winnen op de ranglijst ten opzichte van vorig seizoen, maar dat moeten wij uit het hoofd zetten. Het is nu onze taak om vier ploegen onder ons te houden en dat zal lastig zat worden. Anderzijds heeft deze groep wel veel ervaring opgedaan vorig seizoen en in de voorbereiding hebben we hier en daar al best aardig lopen ballen.”

 

RCL

 

De Leiderdorpers hielden zich in het eerste jaar eerste klasse, na een afwezigheid van 25 jaar op dit niveau, keurig staande en kwamen zelfs nog in de buurt van periodewinst. Zover kwam het net niet, maar de uiteindelijke zesde plaats leverde tevredenheid op in de Bloemerd. Vooral op eigen terrein was de Racing Club lange tijd niet te kloppen en RCL leed maar twee kansloze nederlagen. Frank Bloemheuvel begint met vertrouwen aan zijn vijfde seizoen. ,,Het team is grotendeels bij elkaar gebleven en dat geeft een voordeel voor de automatismen. Daarbij zijn er spelers bijgekomen die wat in huis hebben en ik durf ook wel te stellen dat we er in de breedte op vooruit zijn gegaan. RCL wil herkenbaar voetbal gaan spelen, waarbij de lat omhoog moet om meer goals te gaan maken. Vorig seizoen hebben we nog wel eens punten weggegooid door te weinig te ‘killen’. Ook in verdedigend opzicht moeten we een stap vooruit kunnen maken. Als dat ook lukt, kunnen we best een leuk resultaat gaan neerzetten. Het besef heerst evenwel ook dat ons budget beduidend meer bescheiden is dan in het geval van veel andere clubs in deze klasse. Wij doen het op onze eigen manier en dat heeft ons in het eerste seizoen geen windeieren gelegd. Als het het komende seizoen meer tegenzit, kan het echter ook een dubbeltje op zijn kant worden. Ik pin ons niet vast op een plek in de rangschikking.”

 

Voorschoten’97

 

Het afgelopen seizoen van Voorschoten’97 was even grillig als macaber te noemen. In de slotfase van de competitie lonkte een fraaie vijfde plaats, maar het ging faliekant mis met een elfde plaats als resultaat na de laatste speeldag. In de nacompetitie kon de sportieve teloorgang geen halt worden geroepen, waardoor voor de tweede keer in het bestaan afscheid genomen moest worden van de hoofdklasse. Bijna een volledig elftal nam afscheid, niet in de laatste plaats omdat Voorschoten’97 op financieel gebied een pas op de plaats maakt. Trainer Hein van Heek vertrok en VVSB kaapte zijn beoogde opvolger, Stefan Roodakkers, weg. Aan Marcel de Hoogt de taak om met een grotendeels nieuwe selectie weer aan de deur te kloppen. De eerste contouren werden in de zomermaand duidelijk en De Hoogt kon daar van gen kant ontevreden over zijn. ,,Wij hebben het heel behoorlijk gedaan, hoewel dat natuurlijk weinig zegt als we aanvangen met de competitie. Wel weet ik dat we er best fris voor staan. Conditioneel is het op orde en we hebben onze wedstrijdjes met zer aanvaardbaar voetbal en verdiend gewonnen. Ook komen er nog wat jongens bij en daar worden we ook niet minder van.”

 

Voorschoten’97 versterkte zich onder meer met Peter Korteling (ADO), Derek Prins (ARC), Liam de Ruiter (SVC’08), Charlie Windhorst (DSO), Rodney Sno (Engeland) en Patrick Duarte. ,,Deze jongens bevallen mij goed tot nu toe, net als de andere spelers die ik tot nu toe aan het werk heb gezien.” Remy Constancia zou vertrekken naar Haaglandia, maar hij besloot zijn overschrijving in te trekken.

 

ZATERDAG TWEEDE KLASSE

 

Kagia en TAVV schreven afgelopen seizoen geschiedenis. Beide clubs stegen boven zichzelf uit en voor het eerst in het bestaan komen de clubs uit respectievelijk Lisserbroek en Ter Aar uit in de tweede klasse. Valken’68 bleef in deze klasse, hoewel er via de nacompetitie even werd gelonkt naar de eerste klasse.

 

Geen valse bescheidenheid bij trio trainers

 

Kagia

 

Lange tijd was Kagia niet zeker van lijfsbehoud, maar in de slotfase van de competitie wisten de oranjehemden de rug te rechten. Als beloning mocht er ook nog nacompetitievoetbal worden gespeeld en daarin werd vormbehoud getoond. Ramon Hageraats vertrok als trainer en er ligt een schone taak voor Jerry Ubink om zijn ploeg te behouden voor de gedroomde tweede klasse. ,,Voor mij is dat echter niet genoeg om als doelstelling mee te nemen. Ik kijk niet naar de onmogelijkheden, maar juist naar de kansen van deze groep. In vergelijking met vorig seizoen is er nu veel meer armslag en zijn we minder kwetsbaar.”

 

Kagia zag enkele spelers terugkeren, jeugd aanhaken en ook van FC Lisse kwam er wat aanwas. ,,Al met al en leuke groep spelers, die vanzelfsprekend wel progressie zal moet gaan boeken in tactisch opzicht en ook in de teamdiscipline. Het is goed te zien en vertrouwenwekkend dat het proces in de eerste weken in die opzichten vrij snel is gegaan.”

 

TAVV

 

,,We zijn er klaar voor en hebben er zin in”, stelt trainer Henry Egberts onomwonden vast. TAVV wist zich in twee jaar tijd op te werken van de vierde naar de tweede klasse en voor komend seizoen heeft Egberts geen vrees. ,,Het is nog even puzzelen, omdat we ons weldegelijk hebben kunnen versterken. In Aron Heijkoop hebben we er een uitstekende doelman bij en Dieter Vreeken heeft op een hoger niveau gespeeld bij ARC. Paulus Egberts neemt ervaring mee en er zijn twee jonkies bijgekomen met voetballend vermogen. Dus ik zie niet in waarom we weg zouden lopen voor de tweede klasse. Natuurlijk beseft iedereen zich dat het wel een pittig seizoen wordt, maar het vertrouwen is groot. Ik zet dan ook brutaal in op een plekje in het linkerrijtje. Wel zullen we er nu elke wedstrijd meteen moeten staan, want anders komen we wel in de problemen. Tegen onder meer UVS hebben we in de oefenreeks laten zien dat we een aardig ploegje hebben.”

 

Valken’68

 

Een aanzienlijk deel van de doelpunten van vorig jaar zal Valken’68 gaan missen na het afhaken van Artan Recica. Daar staat echter tegenover dat de Valkenburgers in de breedte sterker zijn geworden en ook een kwaliteitsinjectie kregen. Zeven spelers lieten de keus op Valken vallen en daarnaast schoof er ook jeugd door, waardoor Andries Wendt hoofdbrekens zal hebben over zijn opstelling. ,,Er is veel concurrentie en dat betekent dat mijn keuzes lastiger zullen zijn dan vorig seizoen. Een prima verhaal dus, want we willen net als vorig seizoen een rol van betekenis spelen. Vorig seizoen was het allemaal leuk en aardig, maar er komt nu meer druk op te staan. Er wordt meer verwacht van deze groep en dat eis ik ook van ze. Als DSVP kampioen kan worden zoals vorig seizoen, zie ik niet in waarom wij dat niet zouden kunnen. We zetten in op een plek in de top drie en een periodetitel. In een seizoen heb je wel wat geluk nodig om doelstellingen kracht bij te kunnen zetten.”

 

 

ZATERDAG DERDE KLASSE

Koudekerk verhuisde naar de ‘Leidse’ afdeling en komt daar met VV Leiden enLugdunum oude bekenden tegen. Het drietal clubs is ook ingedeeld bij Roodenburg en Oegstgeest, clubs die vorig seizoen tekort kwamen in de tweede klasse. Vooral VV Leiden leverde zwaar in, terwijl Lugdunum juist aan populariteit won en Roodenburg diverse spelers zag terugkeren in Leiden-Noord.

 

Contrast bij Lugdunum en VV Leiden

 

Koudekerk

 

Grillig was het vorige seizoen te noemen bij de formatie van Marcel Valk. Aanvankelijk kwamen de withemden niet weg uit de gevarenzone, maar geleidelijk aan ging het beter lopen en werd toch nog de achtste plaats veroverd. Doelman Rob Platteel keerde onder meer terug, maar daar staat tegenover dat enkele vaste waarden gestopt zijn. Valk, ook nog werkzaam bij de dames van ADO houdt alle mogelijkheden open voor dit seizoen. ,,De selectie is dun te noemen en dus zijn we kwetsbaar. Ik ben er van overtuigd dat we voetballend gezien mee kunnen met de besten, maar op mentaal vlak mankeerde er vorig seizoen nogal wat aan. Als ze dat kunnen oppakken en we blijven enigszins uit de blessures en schorsingen kan het wat worden. Maar als het tegen zit, zullen we misschien concessies moeten doen aan ons spel. Dat laatste uiteraard liever niet.”

 

Lugdunum

 

,, Ik prijs mij gelukkig met een grote selectie”, biecht Hennie de Klerk op als trainer van de kikkers. Vorig seizoen had de na de winterstop gekomen ervaren coach vaak slechts dertien spelers tot zijn beschikking, maar nu is het flink drukker aan de Oegstgeesterweg. ,,Wij zitten nu op een aantal van ver over de dertig. Er is veel jeugd doorgestroomd en ook hebben zich spelers aangemeld door uitstekend werk van de mensen hier. Enkel Gwen Koet is vertrokken, dus mijn keuze zal straks moeilijker zijn. Anderzijds heb ik dus ook meer varianten om uit te kiezen. Op papier hebben we een beter elftal staan, maar het moet er nog wel uitkomen. Ik ben van mening dat je pas in de wintersop een eerste balans moet opmaken. Van daaruit bezien kan een doelstelling worden bepaald of veranderd. Mijn voorlopige insteek is een positie bij de eerste vier van deze afdeling.”

 

Leiden

 

Bij Leiden is de keuze voor de trainer juist ruimschoots minder groot dan vorig seizoen. Een grof gedeelte van het eerste elftal hield het voor gezien, waardoor Filippo moest terugvallen op spelers uit het tweede. ,,Er zijn er twaalf van de achttien vertrokken, dus je mag stellen dat het lastig zal worden voor ons, ja. We hebben zelfs geen vaste keeper en A en B-jeugd is er hier niet. Toch heb ik al diverse aanknopingspunten gezien en is er veel saamhorigheid binnen deze nieuwe groep. Handhaven zal ons doel zijn en dar geloof ik zeker wel in. De spelers zijn heel erg bereidwillig naar en voor elkaar en dat is een eerste vereiste om prestaties neer te zetten.” De ploeg uit het Morskwartier speelde zich in jaargang 2011-2012 na een teleurstellend seizoen veilig via de nacompetitie.

 

Oegstgeest

 

Na een belabberd seizoen waarin het degradatiespook lange tijd rondwaarde en Oegstgeest uiteindelijk ook het loodje moest leggen, wil de club uit De Voscuyl weer terrein terugwinnen. Rob van den Wijngaard, eerder al succesvol bij diverse andere clubs, moet voor euforie gaan zorgen, maar is gereserveerd in zijn opvatting. ,,Deze groep heeft vorig seizoen een behoorlijke opdonder opgelopen en dat verleden is niet in een vingerknip verdwenen. Dat neemt niet weg dat we een nieuwe weg zijn ingeslagen en dat iedereen wat wil neerzetten. Iets roepen is echter beduidend makkelijker dan realiseren. Er ligt hier een boel werk, maar we hebben er veel zin in. Aan mij de taak om Oegstgeest weer om hoog te stuwen.”

 

Roodenburg

 

Het seizoen 2011/2012 leverde na jaren van progressie een ommekeer op voor Roodenburg. De povere resultaten zorgden voor degradatie naar de derde klasse. Onder leiding van Patrick Heijmans, Henk Buyn en Nouri Essaoui wil de ploeg uit Leiden-Noord zich revancheren. Eerstgenoemde stopte met voetbal en zet dus nu mede de lijnen uit. ,,De voorbereiding is naar wens gelopen en knapen die het vorig seizoen niet meer zagen zitten, gaan nu voorop in de strijd. Met de versterkingen, waarbij een aantal spelers terugkeerde op het oude nest, moeten we een goed seizoen kunnen neerzetten. We willen dwingend gaan spelen, maar moeten niks. Als het spelplezier terug is, hebben we de eerste winst te pakken. Vervolgens zien we wel waar we uitkomen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben met de groep waarmee we mogen werken.”

 

ZATERDAG VIERDE KLASSE

 

De vierde klasse A kreeg er een kwartet nieuwkomers bij met Aarlanderveen, DVC, Wassenaar en LSVV’70, dat degradeerde uit de derde klasse. De Leidse clubs zijn breed vertegenwoordigd (5), waarbij van de studentenploeg mag worden verwacht dat het bovenin zal meedraaien, een wens die ook door Leidsche Boys wordt uitgesproken. In 4B willen Alphia en Hazerswoudse Boys geen figurantenrol op zich nemen.

 

Arie van Duijn en Ted van Berkel gaan voor de titel

 

Alphia

 

Net als vorig seizoen is Alphia ingedeeld in de afdeling 4B. Vorig seizoen werd de ploeg van Ted van Berkel ‘the best of the rest’, maar in de nastoot van de competitie schoten de Alphenaren tekort. De insteek voor dit seizoen blijft hetzelfde wanneer de vraag wordt neergelegd bij de oefenmeester. ,,Ons streven blijft hetzelfde: we gaan voor niets minder dan de titel. Ik vind dat we dat aan onze stand verplicht zijn. Anders wordt het steeds lastiger om nog uit de vierde klasse te ontsnappen.”

 

Blauw Zwart

 

Diverse routiniers deden een stapje terug bij Blauw Zwart vanwege het feit dat de trainingen en werk niet meer te combineren waren. Trainer Roel den Hartog gaat daardoor het seizoen in met een jeugdige groep. ,,Dat niet alleen, maar ook met een selectie met veel spelers uit de nabije omgeving. Vertrouwde gezichten vinden we van belang bij Blauw Zwart voor de achterban. Voetballend gezien moeten we net als vorig seizoen mee kunnen met de beste ploegen, maar er wordt in deze afdeling meer gevraagd.”

 

DoCoS

 

Alphenaar Joop Lankhaar is aangesteld als nieuwe trainer van de zaterdagtak en de eenmalig oud-international heeft er vertrouwen in dat zijn elftal hoger gaat eindigen dan in het debuutjaar (tiende). ,,Wij hebben er aardig wat spelers bij, met name overgekomen van andere Leidse clubs en doorgestroomde jeugd. Het is nu nog een kwestie van de juiste poppetjes op de juiste plek zetten, maar voordat het is ingespeeld zijn wij wel even verder. Hopelijk kost dat niet teveel tijd en punten, want DoCoS moet in staat zijn om te spelen bij de bovenste vijf. Een periodetitel jagen we eveneens na.”

 

Football Factory

 

Deze jongste Leidse club is toe aan het eerste lustrum. Vorig seizoen zette de formatie van Pieter van Schie de poverste prestatie neer; twintig duels werden verloren. Dit seizoen voelt de trainer/ speler dat er beduidend meer in zit dan die ene zege en een gelijkspel van het vorige seizoen. ,,Met Mohammed Naciri erbij boeken we veel winst en zo zijn er nog wel wat leuke spelers bijgekomen. Af en toe een stuntje moet er in zitten. Als club staan we er goed voor, maar nu moeten de resultaten van het eerste nog verbeteren.”

 

Hazerswoudse Boys

 

De zwartwitten zijn ingedeeld in de klasse waarin ook Alphia omhoog wil kijken. Andre Eggerding zwaaide af en ras-Leidenaar Edwin Kluivers streek neer bij de nummer vier van vorig seizoen. Het leverde nacompetitie op, maar na het eerste duel was het al over en uit. De nieuwe trainer heeft de nodige ambities om er dit seizoen meer uit te halen. ,,Eerst wil ik dat er voetbal in de ploeg komt en dat de lange haal eruit gaat. Wat dat betreft stemmen de eerste weken mij optimistisch, ze zijn erg leergierig. De doelstelling is daarnaast om een stap hoger te gaan spelen, maar het is dit seizoen nog geen verplichting.”

 

Leidsche Boys

 

De zaterdagtak van Leidsche Boys, grotendeels opgebouwd uit spelers met een Lugdunum verleden, kende een vuurdoop in de vierde klasse en finishte keurig als derde. Die positie ziet Henk de Cler wel weer zitten, maar wellicht zit er zelfs meer in. ,,De club heeft veel nieuwe spelers mogen verwelkomen en daar gaan wij sterker door worden. Dat zag ik al terug in bijvoorbeeld een oefenduel met Lugdunum. Het zal er nog wat serieuzer aan toe gaan, hoewel het plezier essentieel blijft. Als er wat te halen valt, moeten we daar voor gaan in elk geval. Ik weet alleen niet bijster veel van de tegenstanders.”

 

LSVV’70

 

Het voorbije seizoen vond LSVV’70 maar moeizaam het vijandelijke doel. Veel nederlagen waren het gevolg en de nacompetitie kon terreinverlies niet afwenden. De equipe van de aan de studentenploeg verstrengelde Wim Mugge daalde na vijf seizoenen derde klasse af naar de kelder. ,,Het voorbije seizoen is me erg tegengevallen, maar ik heb niet overwogen om te stoppen. Je degradeert tenslotte met zijn allen, hoewel de trainingsintensiteit me vaak een doorn in het oog was. Het lijkt er nu op dat iedereen er weer zin in heeft en in principe moeten we om de bovenste plaatsen mee kunnen doen, maar LSVV blijft een onpeilbaar cluppie.”

 

SVOW

 

Voor Johan Peper viel de voorbereiding niet mee. ,,Wij vallen hier onder het Amsterdamse en dat betekende dat er nog veel spelers laat terugkwamen van vakantie. Dat was wel terug te zien op het veld, met name in de eerste bekerwedstrijd. Daarnaast moest ik flink werken aan de discipline bij die gasten. Het was dus weer even wennen. Toch denk ik op basis van het vorige seizoen, waarin we bijna nacompetitie haalden, dat we daar zeker nu weer voor kunnen gaan. Bij de beste vier en/of een periodetitel pakken. Dat is wat ik voor ogen heb met deze groep.”

 

UVS

 

Charl van Goozen nam de taak als trainer over van Joop Lamers en heeft in de eerste weken van de voorbereiding een goed gevoel overgehouden als opstap naar de competitie. ,,Iedereen heeft er veel zin in en we willen ons verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. De zaterdagtak van UVS wordt benut om spelers te laten ‘rijpen’ voor het grote werk op de zondag. Wij streven er naar om beduidend meer punten te gaan pakken dan vorig seizoen, met positief en aanvallend voetbal.”

 

VVSB

 

Net als vorig seizoen zet assistent-trainer Jos Taskin in op een topdrie klassering. ,,Vorig seizoen hebben we lang meegedaan om plaats drie en ik zie niet in waarom dat nu niet zou kunnen. Enkel is het zaak dat we nu ook eens de betere ploegen in deze klasse gaan verslaan. In principe gaat het hier hoofdzakelijk om het plezier, hoewel de spelers wel de instelling hebben om te winnen. Promotie zien ze best een keer zitten, hoewel het bestuur daar wellicht wat anders over denkt. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik de nieuwe clubs moet inschatten in deze klasse.”

 

Warmunda

 

GWS hield op te bestaan, waarna buurman Warmunda genegen was om een groot deel van het spelersbestand over te nemen. Om die reden kreeg de club uit Warmond er naast een zondagtak ook een selectieteam bij op de eerste dag van het weekend. Trainer Jan Wansink verhuisde mee en ziet het wel zitten in het nieuwe seizoen. ,,We zijn er zeker op vooruit gegaan ten opzichte van het beperkte spelersmateriaal van vorig seizoen. Toen was het passen en meten, nu is er meer keuze. Het accent blijft evenwel op de zondag bij deze club, maar wij willen onszelf ook op de kaart zetten. Wellicht trekt dat jeugd aan.”

 

Woubrugge

 

Arie van Duijn streek neer in Woubrugge om daar volgens eigen zeggen een missie te volbrengen. ,,Ik wil kampioen worden met deze groep, dat heb ik meteen gezegd toen ik in gesprek ging met de club.” Woubrugge kon afgelopen seizoen de aspiraties niet waarmaken, waardoor afscheid werd genomen van Jan Wouters. De Katwijkse opvolger ziet het als ‘een flink gevecht’ om het hoogste te bereiken. ,,De eerste weken vielen me niet mee, maar er zijn ook stapjes gemaakt. Er moet heel veel gebeuren, maar we gaan ervoor. Het is leuk om meteen te starten tegen Blauw Zwart, een andere favoriet.”

 

Wassenaar

 

Bij de KNVB werd een verzoek ingediend om ingedeeld te worden in de “Leidse” klasse. Het afgelopen seizoen kwam sv Wassenaar uit in de “Haagse” klasse en dat beviel, los van de magere resultaten, niet erg. ,,We zullen nu vast ook geen hoogvlieger zijn, maar onze doelstelling is om elke speler beter te maken. We hebben een paar routiniers, maar voor het overige bestaat de groep uit jongens van zestien tot twintig jaar. Deze groep is er nog niet aan toe om potten te breken, maar dat neemt niet weg dat ik het als ex-jeugdtrainer prettig vind om te werken met zo’n jonge groep”, aldus trainer Berend Aptroot.

 

Bron: LD/ HK