In de derde klasse op de zondag staan er maar liefst vijf streekderby’s op het programma en dat zijn op voorhand ook niet de meest saaie koppelingen. Op de zaterdag is de blikvanger, zeker in de sleutelstad, de kraker tussen Roodenburg en Lugdunum.

 

artikel image vv leiden 2Fred Filippo en zijn ploeg traden tot nu toe vijfmaal aan in een uitwedstrijd en dat leverde tot nu toe twee puntjes op. Haagse Hout en Lugdunum werden in bedwang gehouden. Voor het overige moest VV Leiden het onderspit delven op vreemde bodem. Het is maar zeer de vraag of daar verandering in kan komen gezien de zware uitwedstrijd die nu op het menu staat. Be Fair is de nummer twee en vooralsnog de enige belager van Floreant. Op eigen veld komt de ploeg van Ramon Hageraats zeer overtuigend voor de dag. Enkel Roodenburg kwam tot een puntendeling, terwijl alle andere duels ruime winst opleverden. Op de openingsronde leed Be Fair de enige nederlaag, uit bij Rohda’76, de huidige nummer drie van het klassement. Afgelopen weekend won de formatie met 1-4 bij Ariston’80 en Leiden kwam in het Leidse een verdienstelijk gelijkspel overeen tegen DWO. Wel weet de club, wel eens de ‘heen en weer’ genoemd van het amateurvoetbal (dan weer spelend in de derde, dan weer in de vierde klasse), zich gesterkt door het feit dat topscorer Alex Meijers is vrijgesproken door de KNVB na een valse beschuldiging.

 

voetbal-leiden-0026Oegstgeest kreeg afgelopen zaterdag de kans om Floreant wat meer in zicht te krijgen, maar die wens spatte al vroeg in de wedstrijd uiteen. Na een belabberde start stond het 2-0 en moest de equipe van Rob van den Wijngaard in de achtervolging. Zijn ploeg kwam zelfs op een 3-0 achterstand, maar na de rust traden de geelroden wel op als een uitdager. Kansen kwamen er wel, maar enkel Stefan Schriek bracht de trotse koploper in verlegenheid. Over menging in de titelstrijd zal niet meer worden gesproken op de Voscuyl, want het gat is ondertussen megagroot. Wel heeft Oegstgeest nog twee wedstrijden open staan, waardoor de zuinige achtste plaats nog wel fors kan worden verbeterd. Op de komende speeldag komt Rohda’76 op bezoek. Aan het begin van dit seizoen werd de ploeg uit Bodegraven vaak betiteld als ‘een matige ploeg’, maar het feit is daar dat de komende tegenstander van Oegstgeest op een keurige derde plaats staat. Beide ploegen wonnen en verloren 1 duel in de tweede periode. Dé wedstrijd van het weekend wordt echter in Leiden gespeeld.

 

Roodenburg en Lugdunum treffen elkaar in Leiden-Noord. Over die wedstrijd spoedig een ruime voorbeschouwing op deze website. Koudekerk zet koers richting Zoetermeer om DWO te bekampen. De ploeg van Marcel Valk kan wel weer eens een zege gebruiken om weg te blijven uit de gevarenzone. Deze week maakte de club bekend dat de wegen met trainer Valk gaan scheiden aan het eind van dit seizoen. Vandaag wordt daar uitgebreid aandacht aan besteed in het Leidsch Dagblad.

 

Op de zondag ook al een programma om de vingers bij af te likken. Onderin ontmoeten Alkmania en UDO elkaar, terwijl in de bovenste regionen Stompwijk en Foreholte alsmede FC Lisse en MMO elkaar de loef zullen willen gaan afsteken. De andere duels voor zondag zijn: Den Hoorn- Alphen, ROACSJZ, VCS- NSV’46 en TeylingenDOSR.