algemene headerDrie van de vier regioclubs op zaterdg spelen een thuiswedstrijd, maar GHC hoeft ook geen brood mee te nemen van huis want de ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren gaat op visite bij FC Rijnvogels. Een dag later speelt UVS ook thuis en gaat FC Boshuizen de Tom Tom instellen op De Meern.

 

Zaterdag

 

De meest in het oog springende ontmoeting mag FC Rijnvogels versus GHC worden genoemd. De Katwijkers bleken de thuisnederlaag tegen Spijkenisse te boven van anderhalve week terug, want j.l. zaterdag werd Geinoord betrekkelijk eenvoudig aan de kant geschoven (1-3). Door andere resultaten leidt de formatie van Hein van Heek nu weer alleen de dans. GHC heeft zeven punten minder en bivakkeert op een keurige vijfde plek. Vorig seizoen eindigde het duel onder barre omstandigheden in 0-0. Meer over deze wedstrijd in de Voorbeschouwing van de Week, die weldra gepubliceerd zal worden.

 

RCL wacht nog twee lastige thuiswedstrijden in 2012. Komende zaterdag staat Delta Sport op de rol, terwijl ’s-Gravenzande ook nog een bezoek komt brengen aan de Bloemerd. Delta Sport en ‘s- Gravenzande zijn vooralsnog de naaste belagers van FC Rijnvogels, de laatste ook al een ploeg die Frank Bloemheuvel en zijn volgelingen treffen voor de kerstballen en de piek. Al met al moet de Racing Club dus nog vol aan de bak alvorens de winterstop aanbreekt. De Vlaardingers die als eerste het pad kruisen van de roodwitten verloren afgelopen weekend van ’s-Gravenzande en maakten dus even een pas op de plaats. Ook RCL hield geen punten over aan het laatste duel. Bij BVCB was er nog wel een tijdelijke voorsprong, maar de thuisspelende club bracht uiteindelijk drie tegentreffers op het scorebord. Nog geen van de vier ploegen waar tegen Delta Sport uitkwam op verplaatsing wist te winnen, waardoor de formatie van Warry van Wattum (onder meer oud-speler van Sparta, Excelsior en FC Groningen) een fraaie score van tien punten noteerde uit het kwartet aan uitduels. RCL moet dus in meerdere opzichten een hele goede dag hebben om te stunten. Dat zal in elk geval moeten gebeuren zonder captain William van Vliet die al weken aan de kant zit met een liesblessure. RCL scharrelde tot op heden zeven punten bij elkaar op het eigen complex.

 

Voorschoten’97 neemt het op tegen BVCB. De ploeg van Marcel de Hoogt blijft na negen ontmoetingen wat achter bij de verwachtingen, niet in de laatste plaats omdat het scoren maar moeizaam verloopt. Voorschoten won eerder voor de beker met 3-1 van de equipe van Edwin Vurens en toen was de oefenmeester van de Bergschenhoekse Voetbal Club behoorlijk onder de indruk. ,,Afgaande op die wedstrijd had ik wel verwacht dat zij hoger zouden staan op de ranglijst, maar dat valt dus niet mee. Wij gaan een lastige middag tegemoet in Voorschoten, dat is wel zeker. Aan de andere kant spelen wij zelf ook steeds beter, hoewel het tegen RCL minder was dan in de weken daarvoor.”

BVCB won tot nu toe uit bij ’s-Gravenzande en Vitesse Delft, ging onderuit bij Delta Sport en kwam een doelpuntloze remise overeen in Leiden bij GHC. Voorschoten’97 was op eigen veld te sterk voor RCL (4-1) en Vitesse Delft (2-1). Afgelopen weekend werd er met 4-2 verloren bij SHO, na tweemaal een voorsprong voor de nummer negen van het huidige klassement.

 

Zondag

 

FC Boshuizen bewandelde het juiste pad voor eerherstel na een dip in het seizoen. Tegen ADO kwam de ploeg van Mario Koswal, zonder beduidend sterker te zijn, met 2-0 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Hoewel, uit diezelfde lucht kwam het al een uur voor het duel naar beneden en dar kwam tijdens de wedstrijd geen verandering in. Het gevolg was dat het veld nagenoeg onbespeelbaar werd en de scheidsrechter besloot daarop dat de Hagenezen in een later stadium nog eens mogen afreizen naar de Leidse kade. Of Boshuizen dus weer boven Jan is valt nog te bezien, waarbij de geelblauwen komende zondag een graadmeter van formaat gaan treffen. De Meern is de nummer twee en maakte afgelopen zondag geen fout in en bij Nieuwerkerk (0-2). De achterstand van De Meern op VOC is drie punten. De Leidse ploeg is terug te vinden op plaats zeven met dertien punten, maar nu dus met 1 duel minder op de teller. Veel spelers van De Meern genoten overigens hun jeugdopleiding bij FC Utrecht of Ajax of kwamen van Elinkwijk, sinds jaar en dag hoofdklasser op de zondag. De scepter wordt gezwaaid door Marinus Dijkhuizen, vorig seizoen nog trainer bij de toenmalige topklasser Montfoort.

 

De opmars van UVS werd zondag bruut gestuit door SJC. Terwijl het ook aan de kust cats and dogs regende kwamen de acteurs daar wel tot een einde en die was voor UVS bitter. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong door een ongelukkige eigen goal van Jesper Neuteboom. Daarna nam UVS de regie in handen en wie anders dan Mats van der Poel zorgde voor de gelijkmaker én de voorsprong voor de dit keer in het rood gehulde Leidenaren. Van der Poel scoorde in de vijf laatste duels en zijn totaal staat al op acht treffers. Hij lijkt dus hard op weg om het seizoenstotaal van Tommy Bekooij (14) van vorig seizoen in sneltreinvaart in te halen. De treffers van de Zoeterwoudenaar leverde uiteindelijk geen positief resultaat op. SJC klom in de wedstrijd en kwam in de tweede helft over UVS heen, waardoor de runner-up dus even een duw terug kreeg en nu weer zeven punten achterstand heeft op VOC, dat VELO eenvoudig in de kleine steentjes liet lopen (1-4). Trainer Paul van der Zwaan had graag wederom een stap vooruit gezet, maar terreinwinst bleef dus dit keer uit en daarmee werd een valse start gemaakt in de tweede periode. UVS en Excelsior’20, de komende tegenstander, troffen elkaar vorig seizoen ook al. Ruim een jaar geleden werd het 3-3 aan de Oegstgeesterweg, waarbij de Leidse treffers werden geproduceerd door Jesper Neuteboom (2) en Gökhan Yacizi. In Schiedam won UVS overtuigend met 1-4. SJC treft komende zondag voorts RKDEO in Nootdorp.