Terwijl de temperaturen nog steeds aangenaam zijn, gaan we op weg naar speelronde 2. De eerste schermutselingen hebben plaatsgevonden en de eerste stand kon worden opgemaakt. Tijd om ons op te gaan maken voor de eerste thuiswedstrijden van de clubs, die vorige week op verplaatsing moesten.

 

Zaterdag

 

Eerste klasse B:

Het is misschien nog wat vroeg om het woord ‘kraker’ al in de mond te nemen, maar zaterdag staat in elk geval een boeiende tweestrijd op het programma met FC Rijnvogels tegen Voorschoten’97. De Katwijkers trapten af in Delft en moesten tegen het sluiten van de markt toezien dat Vitesse toch nog een puntje kon veroveren (2-2). Voorschoten’97 opende met een overtuigende uitslag tegen RCL, hoewel de uitslag van 4-1 erg hoog uitviel. De ploeg van Marcel de Hoogt moest namelijk erkennen dat de roodwitten weldegelijk hun kansen kregen, ook toen het duel nog op 1-1 stond. Dat neemt niet weg dat het zelfvertrouwen van de ploeg van Adegeest weer een boost kreeg en die nemen zij mee naar de Kooltuin. Weldra volgt er een voorbeschouwing met een speler van beide clubs. In de laatste twee onderlinge duels was Voorschoten’97 in Katwijk de bovenliggende partij (1-3), terwijl er balans was in Voorschoten (2-2). Komende zaterdag belooft het een drukte van belang te worden, wanneer de Kooltuinstrijders deel 2 van de supportersdag vieren.

 

RCL promotiewdstr 2011 303RCL, dat dus hard onderuit ging op de openingsdag, ontvangt DSVP. Die ploeg kwam als kampioen de eerste klas in. Ook de Pijnackers moesten de eerste drie punten aan de tegenstander laten. ‘s- Gravenzande scoorde tweemaal uit een vrije trap. DSVP kreeg daarmee na lange tijd weer eens te maken met een thuisnederlaag. Liefst tien keer werd er het seizoen daarvoor op eigen veld gewonnen en in de overige drie duels konden de tegenstanders ook niet met de volle buit vetrekken. RCL bleef vorig seizoen ook lange tijd ongeslagen en wil de valse start wegpoetsen om zodoende niet meteen achter de fanfare op de ranglijst te hoeven aanlopen. Trainer Frank Bloemheuvel (foto) zal vast de nodige aanwijzingen klaar hebben komende zaterdag.

 

GHC speelt een uitwedstrijd bij Delta Sport, maar die wedstrijd is omgezet naar en thuisduel omdat de Vlaardingers niet terecht kunnen op het eigen sportcomplex. Beide ploegen schreven na zaterdag het eerste punt achter de naam. GHC bleef op 0-0 steken tegen BVCB, terwijl Delta Sport remiseerde op bezoek bij Spijkenisse. Jordao Pattinama zorgde in de eerste helft voor de voorsprong, maar Spijkenisse kwam na de pauze langszij. Op dat moment was doelman Angelo Spanjaart al niet meer vindbaar op het veld, want de goalie kreeg voor de rust de rode kaart voorgehouden. Spanjaart pakte buiten de zestien de bal met handen, in de veronderstelling dat er al was afgefloten voor buitenspel. In het seizoen 2011/2012 zegevierde GHC op eigen veld met 3-1 door doelpunten van Carlo Arnoldus, Richard Guffens en Casper Spaan.

 

Zondag

 

UVS ging onderuit tegen Neptunus-Schiebroek in de eerste speelronde. UVS verschoot, net zoals diverse keren in de voorbereiding van kleur tijdens de wedstrijd. Een uur lang was er kans op een resultaat, maar daarna zakte het niveau naar dramatische waarden. ,,Dat verval moet eruit, want het zit nog steeds tussen een zeven en een vier”, legde Paul van der Zwaan de vinger op de zere plek. De Leidse formatie treft nu in Rotterdam VOC, dat wel wist te winnen in de openingsronde. PFC werd met 0-1 verslagen. Matchwinnaar werd Wessel Verhaar, die vijf minuten voor tijd succesvol was. De thuisploeg had recht op meer, maar de arbiter deelde onder meer geen strafschop uit en daar dacht de formatie uit Geervliet wel recht op te hebben. VOC speelde twee seizoenen terug nog in de derde klasse. Daar werd Volharding Olympia Combinatie kwampioen en vorig seizoen werd andermaal de titel gepakt, nu in de tweede klasse. Opvallend is dat de ploeg uit de havenstad in twee seizoenen tot 220 (!) doelpunten kwam. Een nieuw verval van UVS tijdens de wedstrijd lijkt dan ook op voorhand onherroepelijk uit te monden in grote problemen.

 

FC Boshuizen heeft de eerste drie punten te pakken, na de thuisoverwinning op SJC, dat zo zoetjes aan een trauma heeft van de dadendrang van de formatie van Mario Koswal. De 2-1 kwam laat tot stand, maar smaakte naar meer voor de ploeg die het nieuwe complex dus doopte met de eerste overwinning. Ook Excelsior’20, tegenstander aanstaande zondag, staat op drie na de 1-2 zege op Nieuwerkerk. FC Boshuizen wil zich graag revancheren voor de 2-1 nederlaag geleden in oktober 2011. Garry Mendes Rodrigues was toen de doelpuntenmaker. Hij is verleden tijd voor de Leidse equipe, maar de eerste wedstrijd van het seizoen bewees al dat Koswal andermaal beschikt over een surplus aan kwaliteiten.