Kan FC Rijnvogels de leidende positie vasthouden, wie wint de derby tussen Voorschoten en GHC en weet RCL de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Vragen waarop zaterdag een antwoord moet komen. Op zondag moet duidelijk worden of FC Boshuizen zich kan herstellen van de eerste nederlaag en gaat UVS op jacht naar de vierde driepunter op rij.

 

Zaterdag

 

FC Rijnvogels heeft zaterdag de poort tot het complex open staan voor Nootdorp. De Katwijkers bulken van het zelfvertrouwen na klinkende zeges op DSVP (5-0) en BVCB (0-6). De formatie van Hein van Heek heeft al dertien punten en is op doelsaldo de beste van de eerste klasse. De wedstrijden met Nootdorp waren vorig seizoen meer dan boeiend te noemen. In Nootdorp werd het 3-3, terwijl Rijnvogels thuis aan het langste eind trok. Emiel Buntsma, ooit speler van vierdeklasser Woubrugge, had het die middag op zijn heupen en zette zijn krabbel onder alle Katwijkse doelpunten (4-3). Nootdorp is op eigen veld goed begonnen aan de competitie, maar uit wil het nog niet zo vlotten met 1 uit 2. Bij Voorschoten werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven, terwijl ’s-Gravenzande met 3-2 te sterk was. De Vogels hebben naast van DSVP ook van Voorschoten gewonnen aan de Mientlaan (3-0).

 

De cijfers van RCL zien er beduidend minder rooskleurig uit. De mannen van Frank Bloemheuvel pakten in de eerste vijf wedstrijden pas één punt en delen de laatste plaats met Benschop, uitgerekend de tegenstander in de naderende speelronde. De RCL-sluitpost werd al veertien keer gepasseerd, maar de collega van Benschop moest zelfs al vijftien keer de gang naar het net maken. Beide ploegen troffen elkaar al in de beker. De Leiderdorpers wonnen dat duel, na nog wel een vlotte achterstand, met 2-1. Die drie punten zijn komende zaterdag ook hard nodig voor de nog steeds zoekende roodwitten. Opvallend in de voorbije weken was dat vaste spits Thom Wijnalda uit de basis verdween en ook ex-ADO (jeugd) speler Daley Windhorst werd gepasseerd. Vorig seizoen startte RCL overigens ook zonder zege na vier duels. In ronde vijf werd de eerste overwinning gevierd. In de Bloemerd zal men blij zijn als dat nu na speeldag zes het geval zal zijn.

 

Een prachtig affiche is die tussen Voorschoten’97 en GHC, die hun thuiswedstrijden afwerken op slechts enkele kilometers van elkaar. Voorschoten speelde afgelopen week gelijk bij Spijkenisse en GHC won voor de tweede keer, ditmaal over de rug van RCL, en steeg naar de zevende plaats. Over deze wedstrijd meer in de Voorbeschouwing van de Week.

 

Zondag

 

In Rotterdam moet FC Boshuizen de draad weer oppakken van het winnen. Voor het eerst dit seizoen lukte dat niet tegen Magreb’90. Mario Koswal was na afloop niet eens zo rouwig om de nederlaag en hoopt dat zijn ploeg de scherpte weer vindt en inziet dat er meer nodig is dan frivool voetbal met een hoog ‘breigehalte’. Tegenstander is Neptunus/ Schiebroek, een ploeg die de eerste twee duels won en na vijf ontmoetingen op tien staat, twee minder dan de Leidenaren. De ploeg van Rob Jacobs verloor onder meer van De Hoorn, maar was in de voorbije speelronde de bovenliggende partij bij Nieuwerkerk. Eelco Tigchelaar vond als enige een opening en kroonde zich tot mactwinnaar. FC Boshuizen won tot op heden de twee uitwedstrijden, ook al was dat tweemaal met het geringst mogelijke verschil. Afgaande op het vorige seizoen lijkt FC Boshuizen wel een angstgegner voor de ploeg uit de havenstad. In Rotterdam werd het 2-3 door tweemaal El Ousrouti en Mendes Rodrigues en in de sleutelstad werd het 2-1 door weer El Ousrouti en Abdala.

 

Mats vd PoelIn de kikkerpolder treft UVS Nieuwerkerk, dat dus met lege handen stond afgelopen weekend tegen Neptunus/ Schiebroek. Opvallend is dat de formatie van Peter den Otter moeizaam tot scoren komt, maar de verdediging is lastig te passeren. Godwin Falix is één van de blikvangers van de formatie die tot nu toe zeven punten ophaalde, twee minder dan UVS, dat gestegen is naar een zesde plaats na de krappe maar ruimschoots gevierde 0-1 bij De Meern. In de gelederen bij Nieuwerkerk ook Bruce Godvliet, die nog een jaartje onder contract stond bij topklasser Katwijk. UVS kwam vorig seizoen niet tot een overwinning tegen de ploeg die voor vorig seizoen vooral terug te vinden was in de tweede klasse. In september werd het 2-2 met doelpunten van Koen Hogeboom en Tommy Bekooij namens Uit Vriendschap Saam, maar in Leiden ging het fout: 0-2. Bij de ploeg van Paul van der Zwaan is vooral Niels van de Burg, de man onder de lat, de laatste weken in een prima vorm. De naam van Mats van der Poel (op de foto) mag evenwel ook worden genoemd. Hij werd drie keer op rij matchwinnaar voor de runner-up. Ook voor deze Leidse ploeg is de vraag hoe de Leidse feestdagen worden verteerd. De oefenmeester noemde de avond van 2 oktober een ‘extensieve duurtraining’. De derde club uit de regio, SJC, neemt het in Wateringen op tegen VELO.