voorbeschouwing167x60Hoewel er voor de neutrale toeschouwer weer volop keuze is dit weekend op de regionale velden, mag worden gesteld dat het duel in 1B tussen Voorschoten’97 en GHC zonder twijfel in het oog springt. De GHC-supporters die nog goed op de been zijn, kunnen de afstand best lopend afleggen. De clubs bevinden zich immers maar 3200 meter van elkaar vandaan. Op de ranglijst is het verschil op de ranglijst, twee punten in het voordeel van de Leidenaren, ook verwaarloosbaar. Met Roberto Escudero blikte onze redactie vooruit op het duel en werd ‘de pols’ gevoeld van Voorschoten’97.

 

GHC kwam afgelopen zaterdag voor de tweede keer tot winst en nam daarmee enige afstand van de ploegen die aan het eind van de rit weg moeten zijn van de plaatsen die nu worden ingevuld. Voorschoten’97 is wat dat betreft ook veilig, maar de start van de competitie gaat met horten en stoten voor het elftal van Marcel de Hoogt. Escudero heeft daar wel een verklaring voor.

 

,,Ik kan niet ontkennen dat de resultaten tot nu toe wat tegenvallen. Het gaat de laatste anderhalve wedstrijd wel beter, moet ik zeggen. Tegen Nootdorp herstelden we ons na een 0-2 achterstand en bij Spijkenisse hebben we aardig gespeeld. Daar 1-1 spelen is niet slecht. Er staat bij ons een relatief jonge groep en een aantal jongens hebben nog niet op dit niveau gespeeld. Dat betekent dat er geschakeld moet worden en dat kost tijd.”

 

Toch leek het erop dat Voorschoten’97 in de voorbereiding heel snel stappen maakte en dat de ploeg, ondanks alle nieuwe gezichten, al klaar was voor de competitie. Zie jij dat ook zo?

 

VS zo VS za 10REscudero,,Ik heb in die fase van de kant toegekeken en ik vond het helemaal niet zo goed. De resultaten waren op zich bemoedigend, maar het spel liet veel te wensen over. In die fase heb je te maken met beker-en oefenwedstrijden en dan wordt er druk geëxperimenteerd en dan mag je niet teveel waarde hechten aan winstpartijen. Er wordt dan door alle tegenstanders open gespeeld, maar zodra de competitie start, komen ze allemaal met een gedegen strijdplan. Vanaf dat moment hebben wij moeten ervaren dat we moeite hebben om het spel te maken. Tegenstanders zakken massaal in en de beuk gaat erin en daar ligt niet de kwaliteit van het huidige Voorschoten’97. De opbouw van achteruit moet zeker ook nog verbeteren en onze snelle buitenspelers moeten meer benut worden.”

 

Het zat Voorschoten’97 niet mee, want er konden nogal wat blessures worden genoteerd. Dus speelden jullie telkens in een andere samenstelling.

 

,,Daar hebben onze wisselvallige uitslagen ook mee te maken. Liam de Ruiter speelde bijvoorbeeld heel sterk in de maand augustus, maar hij viel weg met een sleutelbeenblessure. Sinds Nootdorp is Patrick Duarte geblesseerd aan de enkel en zo zijn er wel meer spelers geweest die lekker speelden, maar door blessures zijn teruggeworpen. Toch vond ik tegen Spijkenisse dat de posities al beter werden ingevuld en met deze groep moeten we zeker in staat zijn om snel betere resultaten neer te zetten.”

 

Jij kent ongetwijfeld de nodige GHC-spelers. Een leuke pot om te spelen dus of zegt het je weinig?

 

,,O jawel. Met de feestdagen in Leiden ben ik ook wel spelers van hen tegen gekomen en het leeft weldegelijk. Het zijn ook clubs die spelers zagen verkassen naar de ander en andersom en veel jongens kennen elkaar wel. Iedereen die ik sprak, heeft er heel veel zin in. Ik verheug me ook op deze wedstrijd en speel dit soort potjes ook liever dan tegen Spijkenisse, om eens wat te noemen. Mochten we winnen dan gaan we GHC voorbij en kunnen we weer wat aansluiten. Voor GHC geldt dat ze ons verder op achterstand kunnen zetten, dus het kan best een leuk potje worden.”

 

Vorig seizoen speelde je nog voor FC Boshuizen. Waarom ben je daar eigenlijk vertrokken?

 

,,Dat had op zich niets met de club te maken. Enkel was ik het spelen op zondag spuugzat. We hebben sinds acht weken een kleintje en daar gaat veel tijd in zitten en dat vind ik ook ontzettend leuk. Vorig jaar was ik op zaterdagochtend met de pupillen bezig bij FC Boshuizen en op zondag speelde ik dus zelf en daarmee was ik een groot gedeelte van het weekend met voetbal bezig. Daar wilde ik vanaf, zeker ook met het oog op de op dat moment op komst zijnde gezinsuitbreiding. Nu ben ik de zaterdag in zijn geheel kwijt, maar daar staat tegenover dat ik op zondag lekker mijn handen vrij heb.”

 

Waarom Voorschoten’97?

 

,,Ik liep daar al stage voor de cursus TC3 bij de A1 op maandag. Van daaruit kende ik Marcel de Hoogt al wel en hij informeerde nog wel eens bij mij naar spelers die hij wel interessant vond voor de club. Ik kon hem daar vaak mee helpen en op een zeker moment stelde hij mij de vraag wat mijn plannen eigenlijk waren. Zo is het gaan rollen en voor mij was het dus heel belangrijk om bij een club op zaterdag terecht te komen. Dat vond ik dus het enige nadeel van Boshuizen, want verder heb ik daar een leuke tijd gehad.”

 

Zij de clubs enigszins te vergelijken?

 

,,Bij Voorschoten spelen veel meer jongens die ook uit Voorschoten komen. Bij Boshuizen is dat meer divers. Voorschoten is ook veel groter en er wordt meer meegeleefd met het eerste. Dat neemt niet weg dat er ook bij Boshuizen vaste supporters zijn, die de club in voor-en tegenspoed en bij weer en wind volgen. Prachtig om te zien.”

 

Voor jullie is het al de derde streekderby dit seizoen. Tot nu toe dus met wisselend succes afgewerkt. 4-1 winst op RCL en een 3-0 nederlaag bij FC Rijnvogels.

 

,,Omdat ik te laat was, zat ik reserve tegen Rijnvogels. Ik moest die ochtend met de jeugd op pad en kon het daarom niet halen. Wat ik van die wedstrijd zag, was dat het voor rust dramatisch slecht was van twee kanten. Zij kwamen op slag van rust op 1-0 en dat bleek van doorslaggevende aard. Zij gingen er vol voor in de tweede helft en wij konden niet schakelen. Nee, dat was van onze kant niet best.”

 

Zoals je terecht stelt gaat het nu beter en dus vliegen de vonken eraf zaterdag?

 

,,Ik hoop niet dat het aftasten wordt. Wij zullen aanvallend spelen en ik hoop dat GHC dat ook zal doen. Dan krijg je een open wedstrijd en dan kan het zeker weten heel leuk worden.”