Football Factory, zoveel is zeker, zal na zaterdag nog op nul punten staan. De ploeg van Pieter van Schie staat namelijk stil. Bij alle andere clubs zullen de cijfers wel veranderen. Wie gaan elkaar treffen op de zaterdag en komt er enige schifting op de zondag alwaar geen enkele club tweemaal won of tweemaal verloor.

 

Zaterdag

 

Vierde klasse

LSVV sep 2011 6 kopieOp papier lijkt het duel tussen Woubrugge en Leidsche Boys de meest aantrekkelijke. De ploegen van respectievelijk Arie van Duijn en Henk de Cler willen het vizier richten op de derde klasse, maar er zijn wel enkele kapers op de kust. Vorig seizoen werden de roodwitten onder de voet gelopen door de ploeg van toen nog Jan Wouters (6-0). Woubrugge is tam gestart met een gelijkspel tegen Blauw Zwart en een fikse nederlaag bij DoCoS. De Boys wonnen een duel, bij UVS, maar gingen op eigen veld onderuit in de eerste speelronde. Een andere op voorhand aantrekkelijke wedstrijd is die van LSVV’70 (enkele spelers op de foto), dat SVOW ontvangt. De ploeg van Wim Mugge verloor zaterdag bij VVSB en de trainer was bepaald niet tevreden over het spel van zijn volgelingen. ,,Ongelooflijk dat we die wedstrijd hebben verloren. Totaal onnodig, maar we gaven de goals gewoon weg. En we misten nog een strafschop ook. Dat moet echter beter gaan, te beginnen bij zaterdag. Dat moet simpelweg.” Die kreet is mede ingegeven door de stand, want de Leidse ploeg heeft nu drie punten achterstand op SVOW dat als een TGV vertrokken is, mede door twee kwartetten aan doelpunten van Maarten van der Meer. VVSB is gastheer van UVS, dat nog niets wist te verzamelen. Vorig seizoen bleven de Noordwijkerhouters met 2-0 aan de goede kant van de score. DoCoS gaat op bezoek bij DVC, dat nog niet won maar ook nog niet verloor. Dat laatste geldt ook voor de ploeg uit de Mors. Tezamen met SVOW en VVSB heeft de formatie van Joop Lankhaar zes punten. De andere duels zijn: Warmunda- Blauw Zwart en Aarlanderveen tegen Wassenaar.

 

Zondag

 

Vierde klasse

 

Naast de duels Kickers’69- Bernardus en SEP- Warmunda staat de Leidse kraker tussen Roodenburg en FC Rijnland op het programma. Over dat 071- duel werd al ruimschoots geschreven in de Voorbeschouwing van de Week. De derde Leidse ploeg is GOL Sport en de mannen van de Boshuizerkade gaan op bezoek bij ASC, waar FC Rijnland eerder het onderspit moest delven. Taoufik Maatoug is nog ongeslagen met zijn ploeg. In het seizoen 2011/2012 kwam het niet goed in Oegstgeest (4-1). Ook DoCoS wacht en klus die vorig seizoen niet goed afliep. In Langeraar werd het 3-0 voor Altior. Vooralsnog haalde Altior pas en punt op, terwijl DoCoS afgelopen zondag ASC aan de kant wist te zetten en daardoor op drie punten uitkomt tot dusverre. Leidsche Boys tenslotte komt steeds dichterbij een eerste zege sinds lichtjaren. Verloren werd er evenwel ook nog niet dit seizoen. Komende zondag staat Van Nispen op het menu, dat vorig jaar op het eigen complex nog met 5-0 te sterk was. Met dat soort nederlagen wordt amper meer rekening gehouden aan de Vliet.