In de inhaalronde kwamen er op de zaterdag maar een beperkt aantal regioclubs in actie. Alleen LSVV, Leidsche Boys en Hazerswoudse Boys kwamen in de baan om de afgelaste duels van speeldag zes in te halen. Dit weekend nemen de twee eerstgenoemde clubs en tevens stadgenoten het tegen elkaar op in een derby.

Ook staat de clash uit 4A op het menu tussen de twee koplopers, DoCoS en VVSB. Op de zondag werden de duels uit speelronde zeven grotendeels ingehaald. Het meest interessante duel komende zondag is misschien wel FC Rijnland – Leidsche Boys. In een voorbeschouwing op leidenamateurvoetbal.nl is daar al uitgebreid aandacht aan besteed.

 

Zaterdag

4A

 

Woubrugge ontvangt in eigen huis Football Factory. De gastheren kunnen aanstaande zaterdag hun vijfde zege op een rij boeken om daarmee het gat met beide koplopers te verkleinen. De Leidenaren doen het met een overwinning uit vijf duels niet slecht ten opzichte van vorig seizoen, toen er van de 22 wedstrijden maar eenmaal werd gewonnen. Bovendien verloor de ploeg van Pieter van Schie in het huidige seizoen nipt met 1-2 van Blauw-Zwart. Het elftal van Arie van Duijn is dus gewaarschuwd. Maar als de Woubruggenaren winnen, lopen ze hoe dan ook in op (een of beide) koploper(s) DoCoS en VVSB, die het tegen elkaar opnemen. Beide ploegen wonnen tot nu toe hun zes gespeelde wedstrijden. Overigens is de ploeg uit Noordwijkerhout erg op dreef in uitwedstrijden; de laatste zes duels op vreemde bodem werden gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel op de Morsch in een 2-3 overwinning voor de bezoekers.

UVS treft Warmunda op de eigen Kikkerpolder. De equipe van Charl van Goozen is al bijna drie weken vrij van competitieverplichtingen en zal het ritme van de laatste wedstrijden weer terug moeten vinden. Uit bij SVOW (1-2) en thuis tegen DVC (3-2) werden namelijk drie punten gepakt. De mannen van Jan Wansink en Steef van Es boekten bijna twee weken geleden de eerste overwinning van het seizoen door DVC met 4-2 te verslaan.

Leidsche Boys speelt een Leidse derby tegen LSVV, dat afgelopen zaterdag de punten deelde met Blauw-Zwart (0-0). Opvallend genoeg waren ze bij de Leidse studenten blij met een punt, terwijl het elftal van Wim Mugge daar eigenlijk niets mee opschoot. Datzelfde gold waarschijnlijk ook voor de tegenstander. Met al drie gelijke spelen zijn de Wassenaarders misschien wel het Ajax van 4A. Leidsche Boys heeft de vorm ook nog niet echt te pakken dit seizoen. Er werden weliswaar al vier driepunters binnengehaald, maar dat ging wel gepaard met de nodig moeite. Zo wonnen de ‘glibbers’onder andere met 2-1 van laagvliegers Warmunda en Aarlanderveen. De voorsprong van de Boys is vijf punten op LSVV, maar daarvoor hadden de Vlietbewoners wel een wedstrijd meer nodig. Een andere regioclub, SVOW, gaat op bezoek bij Blauw Zwart.

 

4B

 

Hazerswoudse Boys ging in de voorbije speelronde verrassend onderuit bij Rijnstreek (2-0). Een flinke teleurstelling voor de ploeg van Ed Kluivers, die met drie overwinningen op een rij toch zo lekker bezig was. Door de nederlaag zakte de vereniging uit Hazerswoude-Dorp op de ranglijst naar plaats vier. Aankomende zaterdag kunnen de Boys zich revancheren tegen Zestienhoven, dat tot dusver ‘maar’ twee punten meer verzamelde. Bij winst wordt de nummer twee van 4B dus ingehaald. Een andere regioclub in deze klasse, Alphia, speelt een uitduel bij WDS.

 

Zondag

4A

 

Naast FC Rijnland – Leidsche Boys staan er nog meer interessante duels op het programma. Zo ontvangt GOL Sport nummer twee Kickers ’69, dat nog altijd ongeslagen is met vier overwinningen en drie remises. Groot Oost Leiden is het seizoen enigszins teleurstellend gestart. Na een aantal versterkingen aan zich gebonden te hebben in de zomer werden er in het huidige seizoen maar zeven punten verzameld in zes duels. Toch mag de 3-0 overwinning op Van Nispen in speelronde zes zeker niet worden vergeten. Een hele knappe prestatie van de Leidenaren. Wellicht dat daardoor het zelfvertrouwen is gegroeid.

ASC moest tegen datzelfde Van Nispen juist het onderspit delven (3-0). Een tegenvaller voor de Oegstgeestenaren, aangezien het gat met de top drie mede door de nederlaag is opgelopen. De ploeg van Raymond Noordam is op dit moment terug te vinden op de vierde plaats, maar heeft opvallend genoeg een negatief doelsaldo van -2. Daarnaast vielen er maar weinig doelpunten te noteren. In zeven wedstrijden werd slechts tien keer de trekker overgehaald. Maar wellicht is Ajax Sport Club in staat om koploper SEP in eigen huis te verslaan. De Delftenaren verloren pas eenmaal eerder dit seizoen van Kickers ’69 (2-0).

Roodenburg reist af naar Hazerswoude-Rijndijk, waar het speelt tegen Bernardus. De club van Leiden-Noord ging in de inhaalwedstrijd van zondag gemakkelijk voorbij Altior (2-0). Toch was Abdul Farhane, de centrale verdediger van de sleutelstedelingen, maar gematigd optimistisch. ,,Je ziet wel dat we veel moeite hebben met scoren’’, merkte Farhane op. De steekpassen komen vrijwel allemaal aan, maar de bal in het doel krijgen is voor ons nog een kunst.’’ Desondanks deed Roodenburg dus wel goede zaken en kan het bij winst aankomende zondag Bernardus op de ranglijst voorbij streven.

Ten slotte, een duel tussen twee ploegen die na zeven speelronden het minst presteerden: DoCoS en Warmunda. Kortom: de voorlaatste ploeg op de ranglijst tegen de hekkensluiter. Wel doet de club van de Morsch het beter met drie punten voorsprong op de drager van de rode lantaarn, die de laatste vijf duels verloor.