spelersklassement 2012 2013Veel clubs kwamen niet in actie, vooral op zondag niet, maar ook nu werden er toch weer spelers geroemd vanwege hun optreden in hun inhaalduels. De standen en rangen worden vrijdag gepubliceerd, maar nu worden wat spelers alvast in het zonnetje gezet.

 

Eerste en tweede klasse

 

danny maaskantZes spelers kwamen voor het eerst dit seizoen voor bij het uitreiken van de punten. Het gaat daarbij om twee spelers van RCL : spits Thom Wijnalda en buitenspeler Nick Scheurwater. Beide spelers droegen met twee doelpunten bij aan de ruime overwinning van hun club tegen Benschop. TAVV verloor in het afgelopen weekeinde van Haaglandia/ Winston, maar dat lag volgens hun trainer zeker niet aan verdediger Robin van der Weerdt en doelman Ralph Lek. De sluitpost speelt tegenwoordig in een lager elftal, maar verving dit keer vaste keeper Aron Heijkoop. Mohamed Berdai van UVS stond zijn mannetje tegen FC Boshuizen, terwijl Rodney Sno de beste man was van Voorschoten’97 in het verloren duel met GHC. Drie spelers hebben tot nu in zes achtereenvolgende keren punten toebedeeld gekregen. Het gaat om Danny Maaskant (GHC, foto), Kevin Robelus (Kagia) en Joey Zandbergen van FC Rijnvogels.

 

Derde en vierde klasse

 

Slechts drie nieuwe spelers op de lijst van de derde-en vierdeklassers.  Martijn van Leeuwen bezorgde Lugdunum in de slotfase een punt tegen Oegstgeest en in dezelfde wedstrijd was Jesper Cuvelier een opvallende verschijning aan de kant van de ploeg van Rob van den Wijngaard. Vanuit Zoeterwoude werd Mark Versteden genoemd met een ruime voldoende namens de manschappen van Ronald Rosdorffs SJZ. Wel zijn er de nodige spelers met aaneengeschakelde ‘caps’ op hun naam. Een vermelding waard, zo dacht onze redactie. De grootste toppers in deze zijn de Lugdunummers Sergio Vrede en Peter du Prie. Zij scoorden al zeven keer punten op een rij. Cenny Scheffer (DoCoS, zo) staat op zes en liefst zeven spelers  komen tot dusverre uit op vijf benoemingen op een rij: Nino Poulina (Lugdunum), Maik Groote (DoCoS, za), Chris Verhoef (Woubrugge), Michel Nolten (Alphia), Abdou Farhane (Roodenburg, zo), Michel de Kruijf (Alphia) en Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys).