spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Garry Mendes Rodrigues heeft zijn leidende positie verbeterd. Ook in het thuisduel met SJC was de wellicht toekomstige speler van ADO Den Haag weer nadrukkelijk aanwezig. Het leverde de Rotterdammer de maximale score op, waardoor hij een gaatje sloeg naar de nummer twee. Een grote groep spelers verdiende twee spelers. Voor Artan Recica (Valken’68) en Benyounes Rhioues (Roodenburg) betekende dat het tweetal verder oprukte naar de subtop van het klassement. Rechtsback Omar Hamdi (SJC) en doelman Mathijs de Vreede (RCL) zitten er wat dat betreft ook aan te komen. Andere toppers van de week waren Ronald Kuijt en Erwin de Ridder (Valken’68), Jordy Klaassen, Arthur Schiebroek en Daan van Moorsel (allen UDO), Martijn Walter (SJC), Thomas van der Steen (Oegstgeest), Michael Miranda (FC Rijnvogels) en Roberto Escudero (FC Boshuizen). Her en der werd een punt uitgedeeld en dat resulteerde er in dat enkele spelers voor het eerst op het scorebord kwamen. Het gaat hier om: Mark Hermenet (UVS), Ramon Weijers (SJC), Vincent de Vos (Roodenburg), Marvin Sloos (GHC) en Eef Schoneveld (FC Rijnvogels).

Derde en vierde klasse

De leidende positie werd bij deze twee klassen in handen gehouden door Sem Schilthuizen namens Leidsche Boys (za). Net als vorige week viel hij weer op en verdiende de maximale score. Zeker van de winst is de ex-speler van Lugdunum uiteraard nog niet. Achter hem deden namelijk ook Martijn van de Vos (UVS), Lars van der Pijl (TAVV) en Martijn van der Rijt weer prima zaken. Thommy van der Neut (Woubrugge) bracht de eerste punten op zijn naam en dat waren er direct drie. Drie punten gingen voorts uit naar Marvin Bok, op dreef voor vv Leiden, Jordy van der Hoorn (TAVV), Thijs van Seggelen (ROAC), Diego Bleys (Lugdumum), Marcel de Jong (Hazerswoudse Boys), Peter van Diggele (LSVV’70) en John Onderwater (Stompwijk’92).
Nieuwkomers in het klassement waren er ook en luisteren naar de volgende namen: Nick Arnst (Warmunda), Sirak Twelde (Alphia), Wesley Wiggemansen (Alphia), Bas Middelkoop (vv Leiden), Paul van Kasteel (ASC), Remco Hanenberg (DoCoS, zo), Mark van Diemen (DOSR) en Stefan Dickhoff (Foreholte).

Een pluim van leidenamateurvoetbal.nl naar alle spelers die zich in de punten speelden. Vrijdag, zoals te doen gebruikelijk, volgen alle standen en rangen. En ook deze week publiceert onze redactie het Elftal van de Week.