spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers van de week..

 

Eerste en tweede klasse

 

Dit keer vijf nieuwe gezichten in de lijst. Zij vielen dit keer op bij hun trainer, leider of een andere deskundige. Het gaat in speelronde elf om de twee Valkenburgers Erwin de Ridder en Hans van der Bend, Meerburger Joeri van der Voort en om Daly Windhorst (RCL) en Dieter Vreeken (TAVV). In de top van het klassement bevinden zich twee spelers van de eersteklassers GHC en Voorschoten’97 en tweedeklasser Valken’68. De andere toppers momenteel komen van FC Rijnvogels, TAVV, FC Boshuizen en UVS. Negen spelers kwamen tot dusverre uit in de dubbele punten.

 

Opvallend is dat zich nog geen aanvallers hebben gemeld bij de top tien. Verdedigers hebben de overhand (5) en twee doelmannen kwamen vooralsnog ook in aanmerking voor de meeste punten. Komend weekeinde komen enkel TAVV, FC Boshuizen en SJC in aanmerking voor punten. Zij spelen wel in het inhaalweekeinde. Alle standen en rangen worden vrijdag weer gepubliceerd, zo ook het weekelftal. Voor volgers van ons Facebook zijn er vandaag al mogelijkheden om in te zien waar de punten heen gingen en wie er hoog en wat lager staan.

 

Derde en vierde klasse

 

Pieter van der BentZoals te doen gebruikelijk kwamen er in de derde en vierde klasse meer spelers in aanmerking voor de eerste punten, omdat er hier nu eenmaal meer clubs in spelen. De teller stokte bij twaalf spelers die zich nu dus ook bevinden in de lijst der lijsten (of is dat de lijst van de Top 2000?). Hoe dan ook; er waren zeven spelers die een punt incasseerden, vier spelers kregen er twee en 1 speler zelfs maar meteen de maximale 3 punten. Het rijtje dat van de nul afkwam: Dennis van der Geest en Thomas Zwetsloot (DOSR), Jeffrey Smeele en Arjan Kluivers (FC Rijnland), Rick van Tol (Koudekerk), Joppe Gloerich (LSVV’70), Robert van Weiringen (MMO), Fred de Koning (SJZ), Rian Rosier (Roodenburg, za), Jan-Willem Besselse (DoCoS, zo), Pieter van der Bent (foto) en Stefan Schriek (Oegstgeest).

 

In de top tien zijn twee Alphianen en Lugdunummers traceerbaar. De andere toppers komen uit voor Hazerswoudse Boys, Stompwijk, FC Rijnland, Roodenburg, Woubrugge en Leidsche Boys. Positioneel gezien is het vrij gelijk verdeeld, enkel ontbreekt er vooralsnog een sluitpost in de top tien. Maar…de weg is nog lang. De competitie is tenslotte nog niet op de helft aangekomen. Twintig spelers kunnen in de spiegel kijken, omdat zij al in de dubbele punten staan. En ook hier geldt: vrijdag de publicatie tenzij Facebook wordt gevolgd!