spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers van de week..

 

Eerste en tweede klasse

 

Komende vrijdag zal de ranglijst weer worden gepubliceerd, maar verklapt kan alvast worden dat er een nieuwe leider is opgestaan na de achtste speeldag. De verschillen zijn evenwel klein, want de eerste negentien spelers staan binnen de zes punten van elkaar. In de top tien vinden we twee doelmannen terug, zes verdedigers en twee middenvelders. De beste aanvaller tot dusverre komt niet verder dan de twaalfde plaats. Er waren ook weer nieuwe gezichten die punten toebedeeld kregen en als gevolg daarvan staan er nu 125 spelers op de lijst. De nieuwelingen van de week zijn: Shubert Rojer en Rafik El Ousrouti (FC Boshuizen), Guus van de Hoeven en Vincent Solleveld (SJC), Lars van Bommel (Valken’68), Daan Koetje (TAVV), Lars Verlaan (Voorschoten’97), Sjors Brandsma (Meerburg), Patrick Duarte (Voorschoten’97) en Leroy van Westrienen (RCL). In de top tien zijn acht clubs vertegenwoordigd. Enkel RCL, Kagia en SJC blijven nog wat achter met hoge cijfers.  

 

Derde en vierde klasse

 

Steeds meer spelers komen in deze twee klassen al in de dubbele punten en ook hier neemt de spanning ernstige vormen aan. In de top twaalf zijn maar liefst tien clubs vertegenwoordigd met een speler, waarbij Alphia en Lugdunum zelfs twee pionnen op het veld heeft staan. Het aantal spelers dat ondertussen in de punten is gekomen, steeg door naar 243 man!

‘Groentjes’ waren er ook na speeldag acht, waarbij drie spelers zelfs meteen de volle score (3 punten) vergaarden. Het gaat hier om Jordy Boutier, doelman van de zondagtak van Leidsche Boys, Kevin Wassenaar van UDO en Marco Westerman van Stompwijk. De andere spelers die van de nul afkwamen waren: Aleks Aulic (DoCoS, zo), Piet Brandt (FC Rijnland), Joep van Rijn (MMO), Sean Polane (Leidsche Boys, zo), R. van der Heiden (Leidsche Boys, zo), Rowdy Looman (MMO), Roy Elkerbout (UDO), Jeroen van Munsteren (Alphia), Markus Heilig (Football Factory), Wouter Huisman en Erik van den Haak (LSVV’70), Raoul Frankhuizen (UVS, za), Youssef Ait Blal (Leidsche Boys, za), Frank Bergers (Oegstgeest), Wouter Fokkema (VV Leiden) en Richard van Heijningen en Christian Vergunst van Koudekerk.

Aan alle puntenpakkers: van harte. Vooralsnog zijn er nog zat selectiespelers die nog niet genoeg opvielen dus vooruit met de geit…ga er voor in speelronde negen.