spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers van de week..

 

Eerste en tweede klasse

 

Afgelopen zaterdag werd er nog gewoon begonnen aan een duel en anderhalf uur later was het klaar, maar de overvloedige regenval van zondag zorgde ervoor dat diverse duels vroegtijdig werden gestaakt. Zo kwam FC Boshuizen niet tot een einde bijvoorbeeld in de eerste klasse, terwijl in de laagste klasse slechts enkele wedstrijden werden uitgespeeld. Alle nieuwkomers in onze lijst komen dit keer van de zaterdagclubs. Opvallend is dat een drietal spelers van Valken’68 punten kreeg en dat zij prompt van de nul afkwamen. Op zich ook weer niet zo vreemd, want Roel Heemskerk kwam lange tijd niet aan spelen toe en Lucas van der Meij (doelman) en Jasper van Klaveren (middenvelder) maakten hun debuut als basisspeler. Kennelijk deden ze dat wel meer dan naar behoren. Uit Ter Aar werd Paulus Egberts voor het eerst naar voren geschoven en namens Kagia kreeg Niels van der Zwet zijn eerste punt. Dirk Varkevisser, net pas okselfris om weer te spelen, viel op bij FC Rijnvogels. In de bovenste regionen deed Niels van den Burg, goalie van UVS, weer prima zaken en begint Mats van der Poel namens de blauwwitten ook op te rukken in het klassement,  mede door zijn wekelijkse doelpunten. Pechvogel was Jordy Paap van Meerburg. Hij deed het tot nu toe ook net als vorig seizoen goed, maar hij liep net als vorig seizoen een zware blessure op en het kan weer even duren voordat hij zich weer kan inzetten voor de equipe van Nico van der Salm. Namens onze redactie een spoedig herstel, Jordy.

 

Derde en vierde klasse

 

Drie spelers zijn ondertussen aanbeland in de twintig punten en dus op koers voor een hoge klassering. Dat alles is terug te zien in het spelersklassement, die dus weer volgens afspraak aanstaande vrijdag wordt gepubliceerd. Dit keer waren er veel nieuwe gezichten  die op de deur klopten van ons klassement. Of zij het weekelftal hebben gehaald, is vandaag terug te vinden op ons Facebook. Voor de mensen die dit wekelijkse sterrenteam wil zien op de site, is het ook even geduld hebben naar vrijdag. Van de nul kwamen in elk geval de volgende spelers af: Frank Vlieger (MMO), Melvin Zweistra (UDO), Stefano Voltan en Markus Heilig (Football Factory), Eamon Bakker (Oegstgeest), Jeroen van Egmond (VV Leiden), Dennis van der Geest (DOSR), Jeffrey Heppener en Amir Hermon (Alphia), Marx Rexen (UVS, za), Stan Verwoerd (Woubrugge) en het Roodenburg-duo Marvin Bok en Alex Jansen. Een aantal clubs hielden de punten op zak vanwege achterblijvende prestaties: LSVV’70, Koudekerk en RCL (deze club uiteraard bij de eerste-en tweede klasse rangschikking). In een ander bericht op de website nog een berichtje over de gestaakte duels in samenhang met de punten voor het spelersklassement!