Onze redactie ontvangt regelmatig vragen. Daar zijn wij blij mee. Het kan ons helpen om de website verder te professionaliseren en/of onze werkwijze te verduidelijken. Een aantal vragen komt regelmatig terug. De redactie grijpt deze gelegenheid aan om enkele frequent voorkomende vragen te benoemen en tevens te voorzien van een antwoord.

Kan ik zelf een artikel laten plaatsen en hoe gaat dat in zijn werk?

,,In principe is het mogelijk dat de lezer een artikel laat plaatsen. Uiteraard moet het gerelateerd zijn aan het Leidse regiovoetbal. Indien gewenst dan komt jouw naam bij het artikel te staan. De eindverantwoordelijkheid blijft altijd in handen van de redactie van leidenamateurvoetbal.nl. Indien je interesse hebt dan mag het item worden gestuurd aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Is het mogelijk om foto’s te laten plaatsen van een wedstrijd van ons standaardteam?

,,In principe wel. Wel is het zo dat er tijd en ruimte moet zijn voor de verwerking. Deelnemende clubs aan de website krijgen altijd voorrang. Het spreekt voor zich dat eventueel aangeboden foto’s duidelijk dienen te zijn. Het is ook wenselijk om aan te geven wie de speler(s) in kwestie is of zijn, in elk geval aangevuld met de naamsvermelding van de speler(s) van jouw club.”

Mijn club doet dit seizoen nog niet actief mee, maar wil wel volgend seizoen aan boord stappen van leidenamateurvoetbal.nl. Kan dat en wat zijn de voorwaarden?

,,Het spreekt voor zich dat alle regionale clubs van de eerste tot en met de vierde klasse welkom zijn bij de aftrap van het seizoen 2012-2013. De club kan met onmiddellijke ingang zelfstandig aangeven dat er interesse is. De nu niet deelnemende clubs zullen de komende maanden sowieso worden benaderd, maar interesse zelf kenbaar maken wordt uiteraard op prijs gesteld. Onze redactie zal bij gebleken interesse ook niet schromen om tijdens het lopende seizoen al enige aandacht te besteden aan de desbetreffende club. Vanzelfsprekend loopt jouw club al wel mee in de statistieken en eventueel ook in het spelersklassement, indien er tenminste door de club actief wordt deelgenomen aan dit populaire onderdeel. Af en toe, zoals de voorbije maanden ook duidelijk mag zijn geworden, heeft onze redactie ook aandacht gegeven aan (nog) niet deelnemende clubs. Zodra er vanaf heden contact is tussen de club en onze redactie kan er overleg worden gepleegd over de voor het volgende seizoen geldende tarieven.”

Als onze club gaat meedoen is er ook behoefte om adverteerders/ sponsoren die verbonden zijn aan onze club te laten meelopen op de clubpage. Is dat mogelijk?

,,Zeker. Bij elk door ons vastgestelde pakket kunnen adverteerders/ sponsoren via een banner zichtbaar worden op onze website. Het aantal toe te laten banners op een clubpage is afhankelijk van het gekozen pakket.”

Wat moet mijn club verder doen om aan de gewenste aandacht te komen?

,,Niet heel veel. In principe heeft leidenamateurvoetbal.nl de actieve rol voor wedstrijdverslaggeving, interviews, achtergrondverhalen etc. Enkel vraagt onze redactie (telefonische) medewerking van spelers en trainers. Uiteraard kan dit ook live het geval zijn, wanneer onze redactie bij een wedstrijd aanwezig is bijvoorbeeld. Verder is het wenselijk dat wij per club 1 of 2 contactpersonen aangewezen krijgen voor laatste nieuwtjes vanuit de club en onder meer fotomateriaal. Aan de hand van gemaakte afspraken en het afgenomen pakket wordt bepaald hoe de aandacht er in het desbetreffende seizoen uit komt te zien.”

Kan ik als zelfstandig bedrijf ook een banner laten plaatsen?

,,Ja, natuurlijk.Voor tarieven kan een ondernemer/ onderneming contact opnemen met onze redactie via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Zie verder ook “Info en Contact”. Er zijn meerdere banneropties mogelijk.”

Mag een club zelf ook items aandragen?

,,Ja. Ook hier geldt wel dat de eindredactie in handen blijft van onze redactie. Bij de afname van een pakket kunnen er uiteraard afspraken worden gemaakt over de aard en inhoud van de berichtgeving.

Is het zeker dat leidenamateurvoetbal.nl in augustus het tweede seizoen in gaat?

,,Wat ons betreft zeker. Graag zelfs. Onze redactie heeft evenwel vanaf dag nummer 1 aangegeven dat onze website enkel en alleen in de lucht kan blijven wanneer clubs, adverteerders en sponsoren ons steunen om uit de onkosten te komen. Ons team mocht tot nu toe veel complimenten ontvangen en volgens de geluiden worden de clubs steeds enthousiaster.”

Hoe kan ik als lezer zorgen voor nog meer bekendheid en populariteit van de site?

,,Zegt het voort. Gebruik social media om leidenamateurvoetbal.nl aan te prijzen en maak anderen enthousiast. Plaats een banner van onze site op de eigen clubwebsite en maak de website nog meer bekend binnen de club. Hoe meer hits, hoe interessanter het voor de clubs wordt en vanzelfsprekend ook voor adverteerders en sponsoren. Het aantal volgers/ hits groeit nog steeds en die lijn willen we natuurlijk vasthouden. Samen staan we sterker.

Komt de website nog ergens ‘tot rust’?

,,Van medio juni tot medio augustus zal onze redactie zich bezighouden met opschoning en ook zal er alvast achter de schermen worden gewerkt aan jaargang nummer twee. In die tijd ligt de competitie stil en kan iedereen even op adem komen. In principe is onze redactie voor de rest van het jaar in touw. Zoals de lezer heeft kunnen zien, hebben wij ook in de winterstop uiteenlopende items geplaatst en ook nu, tijdens zeg maar winterstop nummer twee, tracht onze redactie regelmatig berichten te plaatsen. In de weekenden is de redactie op pad en/of in werkvoorbereiding voor de nieuwe week.”

Dank voor de aandacht in deze en blijf ons s.v.p. op de voet volgen.

De redactie