ts-warmundaWarmunda- (zondag, 4A)- In de afgelopen jaren speelde Warmunda geen grote rol in het amateurvoetbal. Twee keer in de laatste tien seizoenen werden de Warmonders derde, maar dat was nog in de toenmalige vijfde klasse. Onder leiding van Egmond Blinker lijkt de weg omhoog evenwel gevonden te zijn.

Kan je tevreden terugkijken op de eerste reeks wedstrijden of heb je de nodige kritische kanttekeningen?

,,Het is alleszins meegevallen, zeker afgezet bij de resultaten in de voorbije jaren. Toen ik hier kwam zag ik een hoop goede voetballers en dat komt er ook meer en meer uit. Ik kan niet anders dan ruimschoots tevreden zijn over de trainingsopkomst, de wedstrijdeninstelling en het behaalde puntenaantal. Het is jammer dat we in de een-na-laatste wedstrijd niet verder kwamen dan een gelijkspel bij Bernardus. Dat waren dure punten, waardoor we de vierde plaats nu moeten delen.”

Warmunda heeft kennelijk wel stappen gemaakt. Hoe is dat gegaan en wat kan er nog bereikt worden bij de hervatting van de competitie?

,,Als ik naar de trainingen kijk dan denk ik wel eens dat we nog onder onze stand spelen. Er zit oprecht meer in. Omdat het vorig seizoen minder ging, heb ik met de groep gesproken. Door de povere resultaten is de groep voorzichtig geworden, zelfs timide. Vaak zie je nu ook dat we pas gaan voetballen na een achterstand. Aar moeten we dus hard aan werken, want die angst om te voetballen moet er uit. Omdat wij de betere voetballers hebben op het middenveld, moeten we in staat zijn om daar vaker de baas te zijn. En de omschakeling moet ook worden verbeterd. Als we die onderdelen beter gaan beheersen, moeten we in staat zijn om minimaal hetzelfde aantal punten te vergaren als voor de winterstop. Ik stel me er persoonlijk veel bij voor.”

Er liggen dus nog zat uitdagingen bij het vervolg van de competitie en dus werk aan de winkel.

,,De groep is leergierig en het mooie is dat ik zie genieten van het spelletje. 16/17 jongens zijn inzetbaar en in dat groepsproces is er veel acceptatie. Er is gezonde concurrentie en er is meer mogelijk dan in andere jaren. Bij mijn vorige club moest ik naast trainer ook politieagent zijn, maar daar ben ik bij Warmunda gelukkig vanaf. Het is enkel even de vraag hoe die gasten de oliebollen en het bier verwerken en of ze er straks weer staan.”

De geluiden aanhorend mag het duidelijk zijn dat Warmunda volgend seizoen dezelfde trainer heeft?

,,Ik heb het prima naar mijn zin. Ik krijg veel ondersteuning van de technische staf en vanuit de club. Aan weerszijden is de intentie uitgesproken om door te gaan. Er moeten enkel nog wat punten op de i worden gezet. Ik wil in elk geval meer de club induiken. Dat wil zeggen dat ik heel graag zie dat jonge jongens zich gaan aansluiten bij de selectie. Het voetbal is nu al redelijk onder controle en er moet nu ook tijd worden geïnvesteerd in de toekomst.”

Wil je de twee duels benoemen die je het meest zijn bijgebleven, aan de boven-en onderkant?

,,Het duel met Altior thuis was van onze kant de beste. We wonnen niet (red: 0-0), maar iedereen voerde zijn taak keurig uit. In dat duel bewezen diverse spelers ook prima mee te kunnen met de top van de vierde klasse. En de slechtste partij was die tegen Leidsche Boys. Ronduit belabberd. We speelden ongeïnteresseerd. In de rust heb ik toen aangegeven dat we de eerste zouden worden met een nederlaag tegen Leidsche Boys, onder het mom dat je altijd en overal zelf energie moet steken in een wedstrijd. Na de 2-2 hebben we het tij kunnen keren, maar het was dus lange tijd heel erg slecht.”

Wat wordt volgens jou de volgorde in de top?

,,Van Nispen maakte op mij de meeste indruk, eigenlijk in alle linies. We verloren daar met 5-0 en niet eens geflatteerd. IK vermoed dan ook dat zij kampioen worden. Ik zie een groep van achtervolgers en die clubs zullen strijden voor de periodetitel en de nacompetitie. Wat mij betreft zijn dat Stompwijk, MMO, Warmunda en ik denk ook aan Gol Sport en FC Rijnland. Voor ons is het seizoen eigenlijk al geslaagd. We tellen eindelijk mee in deze klasse. Toch verwacht ik niet dat wij met lege handen achterblijven. Mocht dat wel zo zijn dan zie ik het simpel: anderen zijn dan nu nog beter. In dat geval moeten ons volgend seizoen weer verbeteren.

Warmunda, in cijfers:

Thuis: 7-17-20-9

Uit: 5-4-7-13

Totaal: 12-21-27-22

Grootste zege: 8-2 tegen Roodenburg (thuis)

Grootste nederlaag:  5-0 tegen Van Nispen (uit)