ts-foreholteForeholte (zondag, 3A)- Lange tijd had Mohammed Bougrine een groot gedeelte van de huidige selectie onder zijn hoede in de jeugd. De laatste twee seizoenen zat de trainer op de bank bij het eerste. Vorig seizoen eindigde hij met Foreholte op de negende plaats en momenteel wordt de zesde stek ingenomen. Volgens Bougrine moet Foreholte veel beter kunnen.

Rechtvaardig is dan ook de vraag waar zijn bevinding vandaan komt. De positie valt dus tegen. Wat mankeert er aan?

,,Ik vond oprecht dat dit seizoen wat tegenvalt tot nu toe. Het is te wisselvallig. Wij moesten in de eerste vier potten vol aan de bak en daar zijn we keurig doorheen gerold. Eerst wonnen we van SVLY, om vervolgens gelijke tred te houden met ploegen als Teylingen, FC Lisse en Voorschoten’97. Dat is dus zo slecht nog niet. De andere kant van het verhaal is dat we punten hebben weggegooid tegen ploegen die laag staan. Als we tegen sterke tegenstanders voor de dag komen, doen we het goed. Als er gebuffeld moet worden, hebben we het meteen een stuk lastiger. Al met al vind ik dat we negen punten meer hadden moeten hebben. Dat zou ook geen diefstal zijn geweest.”

Heb je een verklaring voor die wisselende resultaten?

,,Het heeft ongetwijfeld te maken met een dosis ervaring. Veel jongens zijn rond de twintig jaar. We missen een echte leider binnen het elftal. Het is werkelijk doodzonde dat we bijvoorbeeld verloren van laagvliegers als DHL en DOSR. In elke wedstrijd krijgen we zat kansen, maar het lijkt wel dat wij pas zeker zijn van winst als we er twee meer maken dan de tegenstander.”

Ondertussen is duidelijk dat de wegen van Foreholte en jou scheiden. Hoe zit je daar in?

,,Ik had zeker de ambitie om nog een jaar door te gaan. Dit is mijn cluppie. Vanaf de B-jeugd werk ik met die knapen en na pakweg acht jaar ben ik van mening dat ik nog niet ben uitgebouwd met en aan dit elftal. Het bestuur is de mening toegedaan dat het tijd wordt voor een frisse wind. Hoe er door de spelers op gereageerd is? Eigenlijk waren ze wel verrast en verbaasd. Als het je cluppie is, komt het wat harder aan. Toch kan ik er wel in komen dat men eens wat anders wil. Ik zal in elk geval ooit terugkeren, sterker dan ooit tevoren.”

Het was dus wisselvallig, maar je hebt vast pieken en dalen meegemaakt bij het aanschouwen der duels.

,,Om met de slechtste te beginnen: dan kom ik uit bij Meerburg uit. Daar hebben we enorm tegen onszelf lopen ballen. Zeventig procent balbezit, maar het rendement was heel laag. Na een 0-1 voorsprong werd het gelijk en konden we geen enkele veerkracht opbrengen. We hebben daar ronduit gefaald als team. Tegen Concordia, zeker geen verkeerde ploeg, hebben we het beste voetbal laten zien. Effectief, alles klopte. Ik genoot van de driehoekjes. Het werd 5-2, maar het had ook zomaar 9-2 kunnen worden. Zo goed heb ik het niet gezien in de twee jaar als trainer van de hoofdmacht.”

Hoe is de verplichte stop in Voorhout doorgebracht?

,,Traditioneel is de groep vertrokken voor een selectieweekend, dit keer in Utrecht. Die gasten hebben een prima tijd beleefd. Ze hebben zelfs aan boksen en roeien gedaan. Nee, het was dus niet enkel maar bieren.”

Gaat Foreholte okselfris de tweede seizoenshelft tegemoet?

,,Nou, niet echt. Tien van de 36 selectiespelers zijn op dit ogenblik geblesseerd. We hebben dus ook A-junioren nodig. Het is dus voor ons zaak om iedereen zo snel mogelijk fit te krijgen. We ontmoeten meteen weer een rijtje toppers en uit de eerste vier potten wil ik toch wel minimaal zes punten kunnen bijschrijven. Het is overigens niet zo dat ik andere ploegen als zwakke broeders beschouw, want als wij onze dag niet hebben zijn we dat zelf. Als we het verdedigend beter kunnen neerzetten en we krijgen de boel  fit moeten we kunnen stijgen op de ladder. Voorschoten zal wel kampioen worden. Dat vind ik een ervaren, stabiele ploeg. SVLY zal daarna volgen. Dat moet ook wel, want zij hebben aardig geïnvesteerd. Voor plek willen we meedoen. Ook Concordia zal denk ik gaan stijgen. Mijn verwachting is dat Meerburg en SJZ gaan wegvallen. Hoewel zeker SJZ wel een sterk collectief heeft.”

Foreholte in cijfers:

Totaal: 13-18-32-32 (6e)
Thuis: 7-11-17-12 (6e)
Uit: 6-7-15-20 (7e)
Grootste zege: 3-0 tegen Alkmania (thuis) en 5-2 tegen Concordia (thuis)
Grootste nederlaag: 6-0 tegen DOSR (uit)