Voor de 20e maal organiseerde Hazerswoudse Boys op 8, 9 en 10 augustus de Business Club Voetbal 3daagse. Dit jaar waren er 45 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar op dit evenement afgekomen. De voetbal3daagse is een begrip in Hazerswoude-Dorp en staat garant voor 3 dagen (van 9 uur tot 16 uur!) voetbal-, sport- en spelplezier. Niet alleen leden van de vereniging kunnen aan dit sportfestijn meedoen, ook alle andere kinderen in genoemde leeftijdscategorie zijn welkom.

Het weer werkte dit jaar weer goed mee – alleen op de eerste dag waren er in de middag enkele stevige buien – waardoor de kinderen prachtige dagen beleefden en op vrijdag uitgeput, maar voldaan, naar huis gingen. Het programma bestond uit een veelheid van activiteiten, waarbij voetbaltrainingen en voetbalspelletjes onder leiding van spelers van het eerste elftal van Hazerswoudse Boys een belangrijke plaats innamen. Ook de nieuwe hoofdtrainer Edwin Kluivers en de trainer van het tweede selectieteam Joop Lamers waren vrijdagmorgen present om een training te verzorgen.

Verder konden penalty’s genomen worden op de keepers van de selectie van Hazerswoudse Boys. Maar naast voetbal waren er ook andere onderdelen zoals boogschieten, stangvangen, “Dokter Bibber”, en een sportquiz. Ook was er een heel groot hindernissenspringkussen. Met alle onderdelen waren er prijsjes te winnen. Op vrijdagmiddag hadden de meeste kinderen het behoorlijk warm gekregen van alle inspanningen. Toen werd met zijn allen een verfrissende duik genomen in zwembad De Hazelaar. Daarna kregen alle deelnemers een herinneringsmedaille en werd afgesloten met pannenkoeken voor iedereen.

Het was al met al een geweldig feest. Met dank aan Edwin Schuddebeurs, Fons van Nierop en Jeffrey Kastelein, alle overige vrijwilligers en sponsors die dit evenement mogelijk hebben gemaakt en aan het bestuur van zwembad De Hazelaar voor de medewerking aan het zwemevenement. Volgend jaar zal de 3daagse zeker weer worden gehouden!

 

Bron: v.v. Hazerswoudse Boys