spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Geen enkele drie werd er afgelopen weekend weggegeven voor een speler van een van onze regionale eerste-en tweedeklassers. De punten werden dit keer hoofdzakelijk verdeeld over drie of meer spelers per team. Zes spelers ontvingen wel een ‘2’. Voor Ronnie Annokkee, normaliter geen basisspeler bij GHC, betekende het de eerste twee punten van het seizoen. Ook doelman Niels van de Burg van UVS kreeg deze score en klom enigszins in het klassement. Dat was ook van kracht voor Erwin de Ridder namens Valken’68. Ploeggenoten Erwin van der Nagel en Artan Recica mochten ook tevreden van het veld afstappen, mede ook door de 2-0 zege tegen DSVP. Stefan Schaafsma ontpopte zich als een belangrijke pion bij FC Rijnvogels, dat evenwel verloor van Alexandria’66. Mark Tetteroo van Oegstgeest was een positieve uitzondering bij het kwakkelende Oegstgeest. De koppositie bleef in handen van Garry Mendes Rodrigues, die als invaller toch weer zijn waarde bewees voor FC Boshuizen. Twee spelers meldden zich voor het eerst en horen dus nu ook bij de lijst met voetballers die zich minimaal eenmaal wisten te onderscheiden. Het gaat om Orlando Ouwehand (FC Rijnvogels) en Erik Noort (Oegstgeest).  

Derde en vierde klasse

Of ze gretiger waren dan de voetballers uit de eerste en tweede klasse of dat de lat minder hoog ligt, vertelt het verhaal niet. In elk geval waren er dit keer dertien spelers die de volle buit mochten bijschrijven. Mede door dit feit is er een kopgroep ontstaan van spelers die wel eens tot het einde van het seizoen zouden kunnen meedingen naar een plaats op het ereschavot voor de beste spelers van het seizoen. Martijn van Rijt (SJZ), Martijn van de Vos (UVS, za), Lars van der Pijl (TAVV) en Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za) deden wat dat betreft prima zaken. Andere in het oogspringende spelers waren dit keer: Mitchel van Abswoude (DoCoS, za), Justin Meijer (Haz. Boys), Peter du Prie (Lugdunum), Jeroen Disseldorp (MMO), Erik van Zeil (ROAC), Dave de Wit (Woubrugge), Jordy van der Hoorn (TAVV), Koen van der Meer (SJZ) en Michael Christen van Warmunda.
Nieuw op het scorebord waren Joeri van er Salm (Meerburg), Chris Verhoef (Woubrugge), Spyros Lekkai (UVS, za), Dennis van der Linden (Stompwijk’92), en Mink Schinkelshoek (Foreholte). Een vermelding waard was verder het optreden van Tobias Schaafstra van UDO. Hij was succesvol terug na vier maanden blessureleed, maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg verloor, na een ruime voorsprong.
En zo waren er nog ‘volksstammen’ spelers die punten verdienden.

Alle standen en rangen zijn vrijdag terug te lezen en via facebook (zie de site) kan als fan al een blik worden geworpen op het Elftal van de Week. En ben je dat nog niet dan is het een kwestie van de site in de gaten houden of fan worden. Hulde voor alle spelers die afgelopen weekend boven het maaiveld uit staken.