FC Rijnland  8440Er heerste positivisme bij de regionale clubs na de eerste speeldag in de derde klasse op zaterdag. Pal voor de tweede speeldag is nu de vraag of dat aangename gevoel kan worden vastgehouden. In de vierde klasse, zowel op zaterdag als op zondag wacht een interessant programma. Een overzicht is op zijn plaats. Waar blijft het crecendo gaan? Waar blijft de motor pruttelen en welke clubs verrassen de buitenwereld?

 

Zaterdag

 

Derde klasse

 

Komende zaterdag is de eerste Leidse derby in deze klasse in het oog springend. Op eigen veld ontvangt Lugdunum VV Leiden. De laatste editie in de kikkerpolder eindigde in een 3-1 overwinning voor de groenwitten. Gezien de beide selecties lijkt die uitslag ook dit seizoen voor de hand liggend. Lugdunum startte voortvarend met een 2-4 zege bij Ariston’80, terwijl VV Leiden BSC’68 nog achterhaalde na een 0-2 achterstand. Wanneer de mouwen omhoog gaan bij de ploeg van Fred Filippo kan Lugdunum wellicht ook in bedwang worden gehouden. De kikkers zijn er op gebrand om zich naar de zes punten te spelen. Een aantal waarop de ploeg lange tijd moest wachten. Roodenburg speelt net als Lugdunum voor het eerst voor eigen publiek en doet dat tegen Floreant. De Boskopers waren vorige week thuis te sterk voor Kamerik (3-1). De Leidenaren pakten ook drie punten, dit over de rug van Koudekerk. Bij de ploeg van Marcel Valk werd echter ook met tevredenheid teruggekeken op het duel, vanwege de opgaande lijn in het spel. Roodenburg won al sinds maart (HVC’10) geen thuiswedstrijd meer en wil daar onder leiding van Patrick Heymans, Nouri Essaoui  en Henk Buyn verandering in aanbrengen. Oegstgeest gaat op pad naar Waddinxveen, om Be Fair te bestrijden. De ploeg van Rob van den Wijngaard verzuimde de eerste drie punten te innen, door DWO, dat lange tijd met tien man speelde, terug te laten komen tot 2-2. Be Fair ging in de eerste confrontatie onderuit tegen Rohda’76. De laatste botsing in het seizoen 2006/2007 eindigde in 2-1, in het nadeel van Oegstgeest.

 

Vierde klasse

 

Er staat andermaal een derby tussen twee sleutelstedelingen op de rol: UVS is gastheer van Leidsche Boys. Beide clubs gingen onderuit in het eerste weekend van september. De blauwwitten konden het niet bolwerken bij LSVV’70 (2-0). Leidsche Boys verloor voor de eigen aanhang van DoCoS en vanuit het morskwartier kwamen er geluiden dat die zege, 0-1, ook in lijn was met de schermutselingen op het veld. UVS trok vorig seizoen met 3-2 aan het langste eind. Zoals gezegd won LSVV, maar moet de ploeg van Wim Mugge nu gaan wedijveren met VVSB, dat in Leiden Football Factory trakteerde op de eerste nederlaag. Zowel van LSVV als VVSB wordt verwacht dat de bovenste helft van de ranglijst wordt ingenomen dit seizoen. Football Factory is direct weer laatste, maar volgens Pieter van Schie wordt zijn ploeg stilaan sterker. Op de tweede dag wacht de voetbal-leiden-0051eerste koploper, SVOW, dat in Maarten van der Meer een goalgetter in huis heeft: hij scoorde viermaal in en tegen Aarlanderveen. DoCoS ziet Woubrugge komen in ronde twee. De vorige uitgave in Leiden eindigde in 3-1 en die uitglijder willen de mannen van Arie van Duijn zaterdag rechttrekken. Woubrugge opende met een gelijkspel tegen Blauw Zwart, door kenners gezien als de grootste titelkandidaat. De andere duels zijn: Blauw Zwart- DVC en Wassenaar- Warmunda. De ploeg van Jan Wansink speelt nu pas het eerste duel. Aarlanderveen rust uit. In 4B heeft Alphia een weekendje vrij, maar dat geldt niet voor Hazerswoudse Boys, dat matig startte qua resultaat tegen Linschoten. De formatie van Ed Kluivers wil dit keer averij voorkomen om zodoende niet meteen op achterstand te komen in de rangschikking. Tegenstander is Bergambacht, dat met 4-1 billenkoek kreeg bij Lekkerkerk na een denderende start van de thuisclub.

 

Zondag

 

Derde klasse

Het programma in 3A ziet er voor speelronde twee zo uit: VCS- FC Lisse, Teylingen- NSV’46, Stompwijk-Alkmania, ROAC- UDO, DOSR- SJZ, Den Hoorn- MMO en avv Alphen- Foreholte.

 

Vierde klasse

 

Naast Kickers’69- SEP en Warmond tegen Van Nispen zijn er nog vier duels die er toe doen. GOL Sport, dat opende met een relatief eenvoudige zege op DoCoS, gaat ‘op reis’ naar Bernardus. Vorig seizoen beviel die trip niet zo voor de Leidse turken, want er werd met 2-0 verloren. Dit seizoen lijkt de ploeg van de nieuwe trainer, Taoufik Maatoug, echter veel meer vlees op de botten te hebben en GOL Sport zou wel eens de verrassing kunnen worden van dit seizoen. Dat wordt echter ook gezegd van FC Rijnland, maar de ploeg van Ronald Mink ging, al dan niet terecht, op de snufferd bij ASC. Met de 1-0 werd van geen kant rekening gehouden. De Leidenaren willen de zeperd zo snel mogelijk uitwissen en krijgen daartoe de kans tegen Altior. Met die ploeg dient sowieso nog een appeltje te worden geschild, want vorig seizoen gingen de punten mee naar Langeraar en dat zat de Leidenaren behoorlijk hoog in de zin van het ontbreken van gerechtigheid. DoCoS stelde teleur bij de eerste wedstrijd, maar krijgt eveneens de kans om de rug te rechten. Dit moet dan geschieden tegen het klassieke zwart en rood van ASC. Naar het duel Leidsche Boys tegen Roodenburg werd al gekeken via het Interview van de Week, met Patrick Oomen van de roodwitten. In Leiden-Noord zag Roodenburg Warmunda in de slotfase voorbij komen en bleef in vertwijfeling achter. Vorig seizoen wonnen de mannen van toen nog Mo Rahou eenvoudig met 1-6.