De zaterdagclubs hopen zaterdag aan de slag te mogen voor respectievelijk inhaalduels uit speelronde 7, 12 en 13. Een dag later is het de beurt aan diverse ploegen om speeldag 12 in te halen.

 

Zaterdag

 

Lugdunum ontvangt in eigen huis nummer twaalf BSC ’68. De Leidenaren zijn de aanvoerder van het middenveld in de klasse. Twee seizoenen geleden troffen beide ploegen elkaar ook al op de Kikkerpolder. De Kikkers wonnen toen met 3-1 dankzij doelpunten van Ozan Demirbas, Sergio Vrede en Michael Halvemaan. In Benthuizen won de thuisploeg met 1-0. Nu lijken de Leidenaren wederom de favoriet om aanstaande zaterdag als winnaar het veld af te stappen. De ploeg van Hennie de Klerk is terug te vinden op een zesde plaats, zes plaatsen hoger dus dan BSC. Toch zal Lugdunum een minder goed gevoel hebben over gehouden aan de laatste speelronde dan de aanstaande tegenstander. In speelronde elf kreeg het met 4-1 slaag op bezoek bij Roodenburg, terwijl Benthuizer Sport Club met 5-1 won van middenmoter Zwammerdam.

 

vv leiden Fred FilippoVV Leiden treft Kamerik op Sportpark De Morsch. De laatstgenoemde club lijkt dit seizoen tot een van de mindere elftallen van 3A te behoren. Toch behaalde de vereniging uit de gemeente Woerden al zeven punten, evenveel als Fred Filippo (foto) en zijn volgelingen. Alleen het doelsaldo spreekt in het voordeel van de sleutelstedelingen, -13 om -29. Drie punten zijn eigenlijk noodzakelijk voor VV Leiden, wil het zich in elk geval voorlopig verlossen van de degradatieplaatsen. In het seizoen 2010/2011 won de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van Rian Rosier en Wouter van Dorp. Het laatste duel van de degradatiekandidaten dateert alweer van 17 november. Leiden verloor bij titelkandidaat Be Fair, terwijl Kamerik te sterk was voor Ariston’80.

 

Oegstgeest eindigt dit jaar met een thuiswedstrijd tegen Ariston’80, ofwel de nummer zeven tegen de nummer laatst.Op eigen veld is de ploeg van Rob van den Wijngaard nog steeds ongeslagen met drie zeges en twee puntendelingen. De studentenvereniging leek de zekere staartploeg, maar in het laatste duel werd Roodenburg tamelijk verrassend verslagen, waardoor er weer enige aansluiting is. Op verplaatsing is de komende tegenstander van Oegstgeest nog weinig indrukwekkend in de weer geweest. Vijf keer werd verloren, onder meer met 9-2 van DWO. Ariston werd vorig seizoen slechts vierde in 4D, maar ‘per toeval’ promoveerde de club toch naar de derde klasse. Oegstgeest kan wel een opkikker gebruiken, want de aansluiting met de subtop moet er toch wel in zitten voor de vooralsnog wisselvallige geelroden.

Roodenburg en Koudekerk komen niet meer in actie in competitieverband in 2012.

 

Zondag

 

In 3A ziet het programma voor de inhaalspeeldag er als volgt uit: Alkmania – DOSR, Alphen – Teylingen, MMO – VCS, NSV ’46 – Stompwijk en UDO – FC Lisse.