HomeVoetbalnieuws-leidenDerde klasse: op naar speeldag 10

Derde klasse: op naar speeldag 10

-

In de derde klasse A komen deze week wederom vier regioploegen in actie. Lugdunum en Roodenburg hebben relatief het makkelijkste programma deze week, terwijl Leiden en vooral Oegstgeest het wel eens heel erg lastig kunnen krijgen. De wisselende resultaten van vorige week beloven we in elk geval ook voor deze speelronde weer veel spanning.

Te beginnen met Lugdunum. Hoewel de wedstrijd vorige week uit bij Be Fair met ruime cijfers verloren werd (6-2), werd de uitslag door de trainers van beide teams als geflatteerd bestempeld. Voor Lugdunum was dat sowieso geen schande, want Be Fair doet volop mee om het kampioenschap. Belangrijker is de wedstrijd komende zaterdag tegen Kamerik. Zij staan dertiende van de veertien ploegen in deze afdeling, vergaarden slechts vier punten uit negen wedstrijden en moeten dus alle zeilen gaan bijzetten om degradatie te voorkomen. Lugdunum draait goed mee in de middenmoot en thuis tegen deze laagvlieger zal het elftal van Hennie de Klerk geen genoegen nemen met minder dan drie punten. Zonder dat Kamerik onderschat mag worden, zouden de veelscorende aanvallers van Lugdunum wel eens een prachtige middag tegemoet kunnen zien: Kamerik kreeg namelijk al veertig doelpunten tegen. Een overwinning zal tevens een opsteker zijn voor de volgende week, wanneer de Leidse kraker tussen Roodenburg en Lugdunum op het programma staat.

De vv Leiden staat er op dit moment het slechtste voor van de vier Leidse clubs. Zij bezetten de elfde plaats en zullen zeker aan thuiswedstrijd punten moeten overhouden. De opgave voor aanstaande zaterdag is echter niet makkelijk: DWO komt op bezoek. De Zoetermeerders staan keurig vijfde en kunnen voorlopig vrijuit voetballen. De vraag is echter hoe Leiden zich herstelt na het gelijke spel van vorige week tegen Haagse Hout. Trainer Fred Filippo noemde de tweede helft van de wedstrijd zelfs ‘de slechtste tweede helft sinds hij trainer is van Leiden’. Een overwinning leek er lange tijd in te zitten, maar de Hagenaars kwamen laat alsnog langszij. Het gaat te ver om de wedstrijd tegen DWO als cruciaal te betitelen, maar een overwinning zou vv Leiden de nodige lucht verschaffen, ook aangezien de wedstrijd van volgende week uit bij titelkandidaat Be Fair is.

Roodenburg doet het tot zover zeer verdienstelijk in de derde klasse A. De ploeg staat vierde en kan deze positie verstevigen en wellicht zelfs stijgen naar plaats drie als de mannen van trainer Patrick Heijmans weten te winnen van BSC ’68. Net als Leiden zal ook BSC thuis punten moeten gaan pakken, dus Roodenburg is gewaarschuwd. Drie van de vier punten die BSC ’68 tot nu toe vergaarde kwamen voort uit een thuisduel. De Leidenaren wonnen vorige week van Zwammerdam en stegen daardoor een paar plaatsen op de ranglijst, een positie die ze in Leiden Noord niet snel kwijt zullen willen raken. Bovendien zou een overwinning aanstaande zaterdag het nodige zelfvertrouwen opwekken voor de ‘burenruzie’ van een week later.

Na de overwinning van vorige op Koudekerk nestelde vv Oegstgeest zich definitief in de middenmoot, maar die wedstrijd was er één met twee gezichten. Voor rust was Oegstgeest niet bij machten om kansen te creëren, laat staan een doelpunt te maken. De tweede helft biedt echter voldoende perspectief om aankomende zaterdag uit tegen koploper Floreant een positief resultaat te behalen. De Boskopers hebben de eerste periode al gewonnen, maar de zinnen zijn gezet op het kampioenschap. Oegstgeest-trainer Van den Wijngaard zal de goede lijn uit de tweede helft willen doorzetten en als hij daar met zijn ploeg in slaagt zit er wellicht een kleine stunt in, maar ieder punt voor de Oegstgeestenaren lijkt meegenomen.