In de derde klasse A deden bijna alle regioclubs goede zaken met driepunters. Alleen Lugdunum kwam niet verder dan 2-2 tegen Koudekerk, maar maakte wel een 2-0 achterstand goed. Dit weekend staat er ook weer een regioderby op het programma. Een overzicht van de wedstrijden voor komend weekeinde.

 

Zaterdag

 

Voor Lugdunum staat er aanstaande zaterdag een belangrijk duel voor de deur. Wil de ploeg van Hennie de Klerk de aansluiting met de top in 3A behouden, dan moet er minimaal een punt worden behaald op de eigen Kikkerpolder tegen koploper Floreant. De Boskopers zijn het seizoen uitstekend begonnen met negen op negen en een doelsaldo van +10. Ook BSC ’68 moest er in het voorbije weekend aan geloven (6-0). De sleutelstedelingen zijn ook nog ongeslagen na een overwinning en twee gelijke spelen. De stand op de ranglijst spreekt dus in het voordeel van Floreant, maar de statistieken van twee seizoenen geleden niet. Toen wonnen de Kikkers zowel thuis (3-1) als uit (0-3) van de aanstaande tegenstander. Ozan Demirbas, die nu nog steeds in de spits staat bij de Leidenaren, was verantwoordelijk voor vier van de zes doelpunten. De Boskopers worden overigens VV-Leiden 17 03 2012 40aangestuurd door Paul Pikaar, die eerder onder meer werkzaam was voor VV Leiden. Dat team, met op de foto Roland Middelkoop die de tweede treffer scoorde tegen Ariston’80 op de derde speeldag, heeft hetzelfde aantal punten aantal als stadgenoot Lugdunum en hoefde nog geen buiging te maken voor een tegenstander. Ariston ’80 werd in de derde speelronde aan de kant gezet met 2-0. Toch had trainer Fred Filippo zijn ploeg niet overtuigend aan het werk gezien. ,,We zaten niet goed in het duel. Doelman Patrick Dexel hield ons op de been’’, aldus Filippo. In de volgende speelronde neemt de nummer acht van de ranglijst het op tegen Zwammerdam, dat met 5-1 op de broek kreeg van DWO. De overige regioclubs

 

Roodenburg en Oegstgeest spelen een regioderby. De blauwzwarters gingen vorig weekend eenvoudig langs Rohda ’76 (0-4) en dat terwijl de club uit Bodegraven de eerste twee competitiewedstrijden had gewonnen. Daarmee lieten de Roodenburgers zien dat de ploeg graag wil terugkeren naar de tweede klasse en dat het een van de titelkandidaten is dit seizoen. Voor Oegstgeest, dat ook degradeerde afgelopen seizoen, geldt dat wellicht wat minder, maar na de 6-0 overwinning op Kamerik heeft de ploeg van Rob van den Wijngaard de smaak in ieder geval weer te pakken. In de afgelopen jaren hielden beide ploegen elkaar overigens in evenwicht, toen nog in de tweede klasse. In de voorbije drie seizoenen (zes duels) wonnen beide teams ieder twee keer en eindigde twee wedstrijden in een puntendeling, toevalligerwijs in het seizoen 2011/2012.

 

Zondag

 

Het programma in 3A ziet er als volgt uit voor speelronde vier: SJZ – NSV ’46, Alphen – MMO, Teylingen – UDO, Den Hoorn – Alkmania, ROAC – FC Lisse, Stompwijk – VCS, DOSR – Foreholte.