In 3A was het afgelopen weekend niet geheel succesvol voor de sleutelstad. De wedstrijd tussen Roodenburg en Oegstgeest ging weliswaar niet door, maar de twee andere Leidse clubs, Leiden en Lugdunum, verloren allebei. Gaan de teams het aankomende zaterdag beter doen? Een overzicht van de wedstrijden, een boeiend weekeinde is aanstaande.

 

Zaterdag

 

Lugdunum verloor in speelronde vier in een belangrijk duel van Floreant (1-3). Een flinke teleurstelling voor Hennie de Klerk en zijn volgelingen. De achterstand op de Boskoopse koploper bedraagt inmiddels al zeven punten. De Klerk voelde zich in de steek gelaten door zijn spelers en was dan ook flink boos. ,,Zij hebben vandaag onze hele staf in hun hemd laten staan en daar heb ik goed de smoor over in”, aldus de ervaren trainer. De volgende wedstrijd vindt plaats in Bodegraven bij Rohda ’76. Een vrij onbekende ploeg voor de regioclubs, maar de resultaten laten zien dat met VV-Leiden 17 03 2012 132dit team in elk geval rekening moet worden gehouden. Er werden al drie wedstrijden gewonnen. Echter, tegen Roodenburg moest het onderspit worden gedolven (0-4). Leiden, dat tot speeldag drie nog ongeslagen was, verloor de voorbije zaterdag voor het eerst deze competitie. Zwammerdam was met 3-2 te sterk. Net als zijn collega De Klerk bij Lugdunum was Fred Filippo evenmin tevreden over het resultaat. ,,Dit was de minste tegenstander tot nu toe en dit zijn nu juist de ploegen waartegen wij moeten kunnen winnen”, stelde Filippo vast. ,,In tegenstelling tot andere wedstrijden die wij hebben gespeeld, rolde het kwartje nu de andere kant op. Bijzonder jammer en dus ook onnodig.’’ Om de teleurstelling weg te werken zal er dit weekend gewonnen moeten worden van Koudekerk, dat afgelopen zaterdag niet verder kwam dan 3-3 op bezoek bij Ariston ’80. In de onderlinge confrontaties van de laatste jaren zijn de sleutelstedelingen iets beter. Twee keer eindigde de ontmoeting in een overwinning voor Leiden, eenmaal in een gelijkspel en één keer won Koudekerk. Dat was in het seizoen 2010/2011, toen de Koudekerkers met 0-1 zegevierden in het Morskwartier. Roodenburg moet na het droevige nieuws van vorige week weer verder. Een familielid van een speler overleed vorige week, waardoor het duel met Oegstgeest werd afgelast. De blauwzwarten ontmoeten in speelronde vijf Haagse Hout, dat de een-na-laatste plek op de ranglijst inneemt. De promovendus pakte nog geen enkele keer drie punten. Alleen tegen Kamerik werd een punt gepakt (3-3). Daarnaast verloor de ploeg uit de hofstad in de derde wedstrijd met 0-6(!) van Be Fair. Oegstgeest speelt op eigen bodem tegen een vergelijkbare tegenstander als die van Roodenburg: BSC ’68. De club uit Benthuizen won ook nog niet dit seizoen. Enkel bij Leiden werd een punt behaald (2-2) en evenals Haagse Hout doorstond de ploeg van Roel Zandbergen een zesklapper tegen Floreant, de ploeg van Paul Pikaar.

 

Zondag

Het programma in 3A ziet er als volgt uit voor speelronde vijf: FC Lisse – Den Hoorn, Alkmania – Teylingen, UDO – Alphen, MMO – SJZ, NSV ’46 – Foreholte, Stompwijk – DOSR, VCS – ROAC.