In de zaterdagse afdeling 3A was het afgelopen weekend voor de Leidse ploegen wederom (deels) afzien. Oegstgeest pakte daarentegen wel drie punten, hoewel uiteindelijk met meer moeite dan nodig was(3-2). Zaten de teams misschien al met hun gedachten bij het grootste feest in de regio? Aankomend weekend krijgen ze een herkansing. Onderstaand een overzicht van de wedstrijden.

 

Zaterdag

Frank JanszenDe enige club uit de sleutelstad die in speelronde vijf een punt wist te veroveren was Lugdunum. De Kikkers kwamen al voor de zoveelste keer dit seizoen terug van een achterstand. Bij een marge van twee (3-1) op bezoek bij Rohda ’76 toonden de mannen van Hennie de Klerk veerkracht en kwamen terug tot 3-3. Heel knap natuurlijk, maar velen dachten toch dat de titel tot de mogelijkheden behoorde. Lugdunum-aanvaller Sipan Khalid vond dat laatste niet helemaal reëel. ,,Vooraf werden we door iedereen bestempeld als titelkandidaat, maar als ploeg wisten we wel beter’’, aldus Khalid. ,,Natuurlijk hebben we veel kwaliteit en staan we te laag op de ranglijst, maar we moeten nog wel wat groeien om serieus mee te doen voor het kampioenschap.’’ Komende zaterdag komt Oegstgeest , met Freek Janszen (op de foto, hij scoorde drie keer afgelopen weekend)naar de Kikkerpolder. De equipe van Rob van den Wijngaard won van BSC ’68 en met zeven punten uit vier wedstrijden doen de Oegstgeestenaren het ook zeker niet slecht en wordt er nog beter gepresteerd dan door de rest van de regioclubs. Alleen Koudekerk deed het tot nog toe iets beter met acht punten, maar daarvoor was wel een duel meer nodig.

 

Datzelfde Koudekerk versloeg in de voorbije speelronde Leiden met ruime cijfers (4-0). Al had de wedstrijd ook heel anders kunnen aflopen. Trainer Fred Filippo sprak van een ‘rare’ middag. ,,Ja, want we verliezen met 4-0, terwijl we ook net zo makkelijk op 0-2 hadden kunnen komen aan het begin van de wedstrijd’’, zei de oud-prof na afloop. Overigens treft het elftal van Filippo dit weekend op het eigen Morskwartier een geduchte tegenstander in Floreant. De koploper met een honderd procent score op zak had het op speeldag vijf lastig met laagvlieger Ariston ’80. De Delftenaren werden ‘maar’ met 1-0 aan de kant gezet. Roodenburg zakte door het verlies bij degradatiekandidaat Haagse Hout (3-1) toch wel naar een dieptepunt. De blauwzwarte formatie won pas twee keer uit vier duels. Dat is toch wel mager. Het gaat dan ook niet van harte bij de sleutelstedelingen. Keeper Mario van der Pluym, die zelf een discutabele rode kaart kreeg voorgeschoteld, was zeer teleurgesteld over het optreden. ,,Eigenlijk is elk woord teveel voor deze wanprestatie’’, stelde Van der Pluym. ,,Ronduit schandalig. We verliezen van een ploeg die er werkelijk geen pepernoot van kan. Dan kun je dus nagaan hoe wij voor de dag zijn gekomen. Zelfs na afloop waren we allemaal nog stomverbaasd dat we hiervan hebben kunnen verliezen.” Komend weekend zal het er niet makkelijker op worden. DWO is de aanstaande bezoeker in Leiden-Noord. Gelukkig voor Roosenburg pakte de club uit Zoetermeer alleen nog maar zeges in eigen huis. Tegen Haagse Hout (2-0), Zwammerdam (5-1) en Kamerik (3-1) werden overwinningen geboekt, terwijl in de uitduels bij Oegstgeest (2-2) en Be Fair (5-3) punten werden verspeeld.

 

Zondag

 

In 3A ziet het programma voor speelronde zes er als volgt uit: Foreholte – MMO, SJZ – UDO, Alphen – Alkmania, Teylingen – FC Lisse, ROAC – Stompwijk, DOSR – NSV ’46. Genoeg regioduels dus om wat leuks uit te zoeken voor een bezoekje.