Afgelopen zaterdag konden er maar drie duels doorgang vinden op zaterdag. Maar liefst vier wedstrijden werden afgelast in 3A als gevolg van het slechte weer. De enige regioclub die in actie kwam was Roodenburg. De Leidenaren wonnen in eigen huis van DWO (5-2) en behielden daardoor de aansluiting met de bovenste regionen.

 

Zaterdag                            

 

Lugdunum gaat op bezoek bij laagvlieger Haagse Hout, dat in speelronde vijf verrassend langs Roodenburg ging (3-1). Voor de kikkers wordt het weer eens tijd om drie punten te pakken. De laatste en tevens enige overwinning die werd geboekt dateert alweer van 3 september, toen Ariston ’80 met 2-4 aan de kant werd gezet. ,,Een terechte overwinning’’, noemde Nino Poulina de driepunter. Zou de Lugdunum-verdediger dat na zaterdagmiddag eindelijk weer eens kunnen zeggen? De tegenstander uit de hofstad staat ook pas op een zege en speelde eenmaal gelijk tegen Kamerik (3-3). Het verschil tussen beide ploegen is dan ook ‘maar’ twee punten.

 

Oegstgeest ontvangt de drager van de rode lantaarn: Ariston ’80. De Delftenaren kwamen tot dusver niet verder dan een punt op speeldag vier tegen Koudekerk (3-3), dat overigens zelf komende zaterdag een uitduel speelt bij koploper Floreant. De Oegstgeestenaren zijn het seizoen zeker niet slecht begonnen. De degradant uit de tweede klasse staat weliswaar op een achtste plaats, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed op een deel van de clubs in 3A vanwege uitstel/afgelasting. In vier duels werden toch nog zeven punten verzameld. Bij twee overwinningen kan de ploeg van Rob van den Wijngaard zomaar de top drie binnensluipen. Maar zover is het nog niet, want er zal dan wel moeten worden afgerekend met twee regioclubs. Zowel het duel tegen Roodenburg als tegen Lugdunum worden nog ingehaald.

 

Leiden treft op de eigen Morsch Rohda ’76. Het elftal van Fred Filippo verloor de laatste twee wedstrijden tegen Zwammerdam (3-2) en Koudekerk (4-0). Daardoor bezetten de ooit bewoners van Pomona de tiende plaats op de ranglijst, net boven de degradatiestreep. De ploeg uit Bodegraven presteert daarentegen veel beter met een tweede plaats. Opmerkelijk genoeg is het doelsaldo van Rohda ’76 maar +2 en dat terwijl er al vier keer werd gezegevierd. De oorzaak van het relatief lage doelsaldo ligt voornamelijk bij de grote nederlaag die werd geleden tegen Roodenburg (0-4). Daarnaast wonnen de mannen van Koos Disseldorp en Patrick Piket de meeste wedstrijden met het kleinste verschil.

 

Roodenburg speelt dit weekend wederom een belangrijke wedstrijd. Na de gewonnen wedstrijden tegen DWO (5-2) moet er eigenlijk weer drie punten worden bijgeschreven. Dat moet dan gebeuren tegen nummer drie Be Fair, een ploeg die de laatste vier wedstrijden op een rij de winst pakte. Trainer van de ploeg uit Waddinxveen is overigens Ramon Hageraats, die vorig seizoen Kagia de tweede klasse in wist te loodsen. Hopelijk zit het met de mentaliteit van de blauwzwarten weer goed, zoals dat het geval was tegen DWO. Michael van Kooperen, die door een vervelende blessure na ruim een jaar weer terugkeerde bij Roodenburg, gaf immers aan dat de Leidse ploeg in deze discipline nog moet verbeteren. ,,Wij hebben zat individuele kwaliteiten, maar op mentaal vlak en qua instelling zit het bij ons niet altijd goed’’, aldus Van Kooperen na de wedstrijd tegen DWO. ,,Soms lijkt de wil te ontbreken en dat is vanzelfsprekend heel erg kwalijk. Als wij wel met de juiste instelling het veld in gaan, kunnen we in deze klasse van iedereen winnen.’’

 

Zondag

 

In 3A ziet het programma voor speelronde zeven er als volgt uit: FC Lisse – Alphen, Alkmania – SJZ, UDO – Foreholte, MMO – NSV ’46, ROAC – DOSR, Stompwijk – Den Hoorn, VCS – Teylingen.