In de derde klasse werden er afgelopen weekend eveneens inhaalwedstrijden gespeeld. Op de zaterdag kwamen vier regioclubs in actie en geen van de clubs won. Lugdunum en Oegstgeest deelden de punten onderling, Leiden kon niet voor een verrassing zorgen tegen Floreant en Koudekerk verloor verrassend van Zwammerdam. Komende zaterdag wordt er weer volgens het competitieschema gespeeld en worden de wedstrijden van speelronde acht afgewerkt met onder andere VV Leiden tegen Oegstgeest.

 

Zaterdag

 

Oegstgeest hield afgelopen zaterdag ‘maar’ een punt over aan het uitduel bij Lugdunum (3-3). En dat terwijl de ploeg van Rob van den Wijngaard maar liefst driemaal op voorsprong kwam. De groenwitten bewezen andermaal veerkrachtig voor de dag te kunnen komen. Ozan Demirbas en Sipan Khalid zorgden twee keer namens Lugdunum voor de gelijke stand (1-1 en 2-2). Na de 2-3 van Joep Zenden dachten de bezoekers de punten mee naar huis te kunnen nemen, maar niets was minder waar. Martijn van Leeuwen zorgde er uit een vrije trap in de blessuretijd nog voor dat een punt bleef behouden op de Kikkerpolder. Thomas van der Steen kon wel leven met de remise. ,,Die late gelijkmaker is natuurlijk ongelukkig, maar over de gehele wedstrijd had Lugdunum de betere kansen’’, zei de Oegstgeest-doelman. Dit weekend speelt VVO weer een regioderby. Dit keer is Leiden de tegenstander. De laatste ontmoeting in competitieverband tussen beide ploegen dateert alweer van ruim twee en een half jaar terug. Op de Morsch eindigde de duel in 2-2. Rian Rosier en Sietze Fokkema zorgden voor de Leidse treffers, terwijl Frank Janszen en Remco Visser tekenden voor de doelpunten van Oegstgeest. Overigens eindigde het duel voor de winterstop ook al in een gelijkspel. 0-0 werd het op Sportpark De Voscuyl. De sleutelstedelingen zijn na vier nederlagen op een rij trouwens ook wel weer op zoek naar een beetje succes. In de laatste vier wedstrijden kreeg het al dertien doelpunten tegen. Met een gelijkspel zal het misschien wel weer tevreden zijn, maar een winstpartij is nog meer welkom om niet verder weg te zakken.

 

Lugdunum ontvangt nummer vijf DWO. De Zoetermeerders zijn op vreemde bodem dit seizoen nog geen enkele keer succesvol geweest. Alleen bij Oegstgeest werd een punt gehaald (2-2), maar tegen Be Fair (5-3) en Roodenburg (5-2) werd verloren. Thuis werden wel alle wedstrijden gewonnen. Erg prettige wetenschap dus voor de mannen van Hennie de Klerk, die pas eenmaal verloren. Desalniettemin staan de Leidenaren wel onder DWO op plek zeven door de vier gelijke spelen. Roodenburg speelt op eigen bodem tegen ‘zwakke broeder’ Kamerik, dat is terug te vinden op de laatste plaats in 3A. En dat is ook niet heel vreemd, aangezien de club uit de provincie Utrecht al dertig (!) doelpunten kreeg te verwerken. Dat betekent dus dat de hekkensluiter gemiddeld ruim vier keer per wedstrijd de bal uit het net moet vissen. Een ideale gelegenheid voor de blauwzwarters om het doelsaldo op te krikken. Ten slotte, Koudekerk treft nummer drie Rohda ’76 in eigen huis.

 

Zondag

In 3A ziet het programma voor speelronde acht er als volgt uit: NSV ’46 – UDO, Foreholte – Alkmania, SJZ – FC Lisse, Alphen – VCS, Teylingen – Stompwijk, Den Hoorn – ROAC, DOSR – MMO.