Op de zaterdag kruipen Roodenburg, Oegstgeest en Lugdunum omhoog, zakt Koudekerk weg en komt VV Leiden stilaan in last. Dit mede als gevolg van de uitslagen van het afgelopen weekend. In de komende speelronde treffen twee regionale clubs elkaar en gaan de Leidse clubs op jacht naar de drie punten.

 

Met 8-3 winnen, maar toch bepaald niet tevreden zijn. Patrick Heijmans, een van de trainers in Leiden-Noord, won ruim met ‘zijn’ Roodenburg van Kamerik, maar werd niet warm van de verrichtingen van zijn team. De afgezwaaide speler vond het eigenlijk schandalig dat zijn ploeg drie goals om de oren kreeg tegen en laagvlieger van het zuiverste water. ,,Daarnaast gingen zij nog drie keer op onze keeper af en dan klopt er iets niet. En van de goals die we maakten, ging een assist van hun vooraf. Dus zo denderend was het niet”, mokte Heijmans. Door de zege schoof Roodenburg wel door naar de subtop en zaterdag kunnen de Leidenaren prima zaken doen wanneer nummer vier Zwammerdam aanklopt en elders twee concurrenten (Rohda’76 en Floreant) elkaar treffen. Zwammerdam verloor, hoewel gehavend, op eigen veld van Floreant in de achtste speelronde (0-4).

 

Lugdunum hield de punten in huis tegen DWO (2-1) en daarmee worstelen de manschappen van Hennie de Klerk zich ook omhoog. Het gat met de koploper is al wel negen punten en met de nummer twee, Be Fair, bedraagt de kloof zes punten. Lugdunum wil graag wat dichterbij komen en krijgt ten opzichte van de ploeg uit Waddinxveen al snel de kans. Zaterdag is het namelijk Be Fair uit voor de kikkers. Een zware kluif wacht, want Be Fair scoorde al dertig keer en kreeg ook niet al teveel goals tegen. Op eigen veld werden DWO (5-1), Oegstgeest (2-0) en Zwammerdam (2-1) verslagen. Enkel Roodenburg hield een punt over aan een bezoek bij Be Fair, dat onder leiding staat van Ramon Hageraats die eerder de scepter zwaaide bij Kagia. BSC’68 werd op 28 oktober compleet tureluurs gespeeld in Benthuizen (0-6).

 

Frank JanszenOp De Voscuyl zal Oegstgeest Koudekerk ontvangen. De ploeg van Rob van den Wijngaard freewheelde afgelopen weekend langs VV Leiden, hoewel de uitvoering volgens de trainer nog wel te wensen over liet. ,,Na een op dominante wijze gespeelde eerste helft zakte mijn ploeg ver terug na de pauze. Dat is niet voor het eerst dit seizoen en daar moeten we nog de nodige winst boeken. Als dat lukt dan gaan we pas serieus naar de stand kijken”, stelde Van den Wijngaard duidelijk. Oegstgeest kwam op eigen veld pas driemaal in actie en daarin kwam de degradant van vorig seizoen tot zeven punten. Tegenstander Koudekerk had niets in te brengen tegen Rohda’76 (0-2) in de laatste klus en zakte wat verder op de ranglijst.In het seizoen 2009/2010 werd het laatste duel gespeeld tussen de twee ploegen en in Oegstgeest trok de thuisploeg toen met 2-1 aan het langste eind. Frank Janszen (foto) en Roy Dijkstra waren toen trefzeker, terwijl Rick van Tol iets kon terugdoen.

 

VV Leiden verloor de laatste vijf duels en dat ondanks een frisse start, waarbij vijf punten op het bord werden gezet na drie wedstrijden. In uitduels werd pas eenmaal een gelijkspel bereikt, maar wellicht liggen er zaterdag mogelijkheden. Haagse Hout is gastheer en zeker ook geen hoogvlieger in deze klasse, hoewel Roodenburg na een wanprestatie met 3-1 in het stof beet aan de Blamenburg in Den Haag. Voor het overige verloor de ploeg thuis met 0-6 van Be Fair, 0-1 van Lugdunum en met 2-4 van Zwammerdam. De laatste uitzege voor de formatie van Fred Filippo dateert van maart 2012, uit bij Westlandia. Overigens op deze website een vraaggesprek met Dennis Gressie, verzorger van VV Leiden. Terug te vinden in de rubriek Pleisters, sponzen en waterzakken en in de header.

 

Op zondag, ook in 3A, worden gespeeld: UDO- MMO, VCS- SJZ, Alkmania- NSV’46, FC Lisse- Foreholte, Stompwijk- avv Alphen, ROAC- Teylingen en Den Hoorn- DOSR.