header fc boshuizenVan de zaterdagclubs komen enkel GHC en RCL in actie. FC Rijnvogels en Voorschoten’97 kwamen al wel in de ring in speelronde twaalf. Een dag later staat er slechts één wedstrijd op het menu. Op het eigen complex ontvangt UVS het Wateringse VELO.

 

Zaterdag

 

GHC kan gaatje verkleinen

 

ts-ghcGHC is bezig aan een uitstekende eerste seizoenshelft. De Leidenaren verloren pas tweemaal en in alle eerlijkheid wordt er aan de Vliet door niemand uitgesproken dat het seizoen volgens verwachting verloopt. De tricolores stelde zich tot doel om vooral boven de streep te eindigen, maar diezelfde streep is in geen velden of wegen te bekennen. De vijfde plaats is vooralsnog de beloning en wellicht zit er nog meer in het vat van Olman en de zijnen. Komende zaterdag komt Vitesse Delft op bezoek, dat hevig teleurstelt in de eerste klasse. De Delftenaren wonnen pas eenmaal en hebben de voorlaatste plaats in handen. Die driepunter werd overigens wel gevierd in een uitwedstrijd, in en bij Nootdorp. De ploeg van sportpark Tanthof-Zuid zag aan het einde van het seizoen veel spelers vertrekken, maar ook werd er een peloton aan spelers binnen gehengeld. Na elf speeldagen wordt er nog weinig plezier beleefd aan alle nieuwe gezichten. Vorig seizoen werd het in Leiden 0-1 en dat betekende net voor de winterstop de eerste nederlaag voor de Groene Hart Combinatie. Michael de Roode kreeg in dat duel een rode prent. Bij een driepunter wordt de kloof naar koploper FC Rijnvogels verkleind naar vier punten. GHC won overigens in een oefenduel van Oegstgeest deze week (4-6).

 

RCL wacht zware dobber

 

ts-rclIn Leiderdorp staat zaterdag het duel RCL versus ’s-Gravenzande op de rol. RCL neemt na elf wedstrijden de tiende plaats in met evenveel punten als wedstrijden. Deze plaats zou aan het einde van de rit veiligheid opleveren en dus een nieuw seizoen eerste klasse. Bij de equipe van Bloemheuvel is William van Vliet nog steeds geblesseerd, maar voor het overige is de ziekenboeg leeg. Ook de pijlsnelle Nick Permanand komt weer zachtjes aan in de buurt van zijn rentree. Mede door een doelpunt van de buitenspeler werd recent gewonnen in een oefenduel bij hoofdklasser Ter Leede (1-2). Vorig seizoen bleven de punten achter in de Bloemerd (3-2), terwijl er een puntendeling uitrolde in de eerste botsing tussen de beide ploegen. Robin Knoester staat aan het bewind bij de kampioenskandidaat. Bij de fusieclub is onder meer Mehmet Güngor terug te vinden in de spelerslijst. Hij kwam eerder uit voor FC Boshuizen. In de laatste competitiewedstrijd verloor de ploeg van Knoester in een heerlijk duel van FC Rijnvogels. Volledigheidshalve de opstelling waarmee toen werd gespeeld door de Westlanders: Danny Koning, Keke Stam, Frank de Bruijn, Mark Haaring, Danny Bijl, Jasper van Dijk, Domingos Lopes de Brito, Roy Vermolen, Rashidi Gilkes (Mehmet Güngör), Sander Koeleman (Yuri Westhoff), Ricoberto Luijando.

 

Zondag

 

UVS uit op eerherstel

 

ts-uvsUVS is er alles aan gelegen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten, zodat er weer wat kleur op de wangen komt na een mindere reeks. De Leidenaren oefenden op dinsdagavond op Nieuw-Zuid en hoewel de waarde van een dergelijk duel altijd betwistbaar blijft, viel er wel een ‘lekkere’ 1-3 zege te noteren tegen hoofdklasser Quick Boys. Komende zondag is het wel menens en smachten de blauwwitten naar een zege. De laatste stamt alweer van eind oktober. VELO is zo niet nog vel meer op zoek naar drie punten, want de nummer drie van vorig seizoen heeft in deze jaargang nog weinig te vieren gehad. Een voorlaatste plaats is het gevolg. Verdedig En Loop Op startte voortvarend met twee overwinning, maar al snel kwam de klad in de prestatiecurve. Op 7 oktober werd het laatste puntje bijgeschreven, nadat SJC op bezoek was geweest (1-1). Daarna volgden rapportcijfers die boekdelen spreken over het fletse seizoen van het elftal uit Wateringen. Bij Excelsior en Magreb’90 werd verloren, terwijl ook als gastheer tegen Kocatepe (1-5), VOC (1-4) en Neptunus/Schiebroek (0-2) het onderspit werd gedolven. In het seizoen 2011/2012 was UVS thuis kansloos (1-4), maar werd er op vreemde bodem wel gewonnen. VELO oefende ook gisteravond. Tegen DHC werd met 0-2 verloren, maar toch werd er vertrouwen getankt voor het duel met UVS. De blauwwitten zullen bij een triomf SJC weer passeren en Nieuwerkerk kan eveneens gepasseerd worden. Met het bijschrijven van drie punten zal ook de aansluiting weer enigszins gevonden worden met de brede subtop.