De zomer loopt ten einde. Het wordt eerder donker ’s avonds en de temperatuur koelt sneller af. Nog twee speelrondes te gaan en dan begint de herfst alweer, maar tot die tijd mogen we hopelijk nog genieten van een heerlijk zonnetje. Op naar de derde speelronde.

 

Zaterdag

 

3 Rijnvogels Spijkenisse 021011FC Rijnvogels gaat op bezoek bij nummer drie SHO. Een belangrijk duel voor de Katwijkers, die op dit moment de vijfde plaats bezetten met een gelijk aantal punten als de nieuwkomer in de Eerste Klasse B. De vereniging uit Oud-Beijerland promoveerde namelijk afgelopen seizoen na een afwezigheid van twee jaar weer naar de eerste klasse. In het seizoen 2007/2008 waren de zwartrokken zelfs nog actief in de hoofdklasse. Een gevaarlijke tegenstander dus voor de formatie van Hein van Heek, dat afgelopen weekend goede zaken deed door op de eigen Kooltuin de regioderby van Voorschoten ’97 te winnen (3-0). Steeds Hooger Oud-Beijerland verspeelde in speelronde twee voor het eerst punten. Na de klinkende 2-5 uitoverwinning bij Benschop werden de punten gedeeld met Vitesse Delft (2-2).

 

Voorschoten ’97, dat na degradatie uit de hoofdklasse een peloton spelers zag vertrekken naar onder meer FC Rijnvogels en dus zaterdag met 3-0 verloor in Katwijk, speelt weer een uitduel. De ploeg van Marcel de Hoogt reist af naar Pijnacker en ontmoet daar DSVP, dat afgelopen weekend RCL in Leiderdorp een punt wist af te troggelen. De club, die begin jaren tachtig onder leiding stond van Dick Advocaat en grote successen boekte, verloor in de eerste speelronde en wordt gezien als een grote kandidaat voor een terugkeer naar de tweede klasse.

 

RCL hoopt dit weekend de eerste overwinning van het seizoen te boeken bij Nootdorp. Maart jongstleden lukte het de Leiderdorpers met 1-2 te winnen dankzij doelpunten van spits Thom Wijnalda en middenvelder Nick Wijsman. Thuis schoof de equipe van Frank Bloemheuvel de tegenstander van aankomende zaterdag eveneens opzij met 3-1. Nootdorp staat tot nog toe – evenals RCL – op een punt uit twee wedstrijden na een doelpuntloos gelijkspel met Geinoord Nieuwegein en een verliespartij tegen de koploper FC ’s-Gravenzande (3-2).

 

GHC neemt het op eigen veld op tegen Geinoord uit Nieuwegein. Die club stapte de eerste klasse in door succesvol te zijn in de nacompetitie. De Leidse ploeg vergaarde vooralsnog een puntje, maar kwam nog niet tot scoren. Dat geldt trouwens ook voor de opponent van zaterdag dat de competitie begon met en 0-4 nederlaag op eigen veld tegen Spijkenisse en afgelopen zaterdag remiseerde in en bij Nootdorp. Voor de ploeg van Dennis Olman is het al de derde thuiswedstrijd van het seizoen, omdat de ontmoeting met Delta Sport werd omgezet in de voorbije speelronde.

 

Zondag

 

UVS, dat het seizoen slecht begonnen is met nul punten uit twee duels, ontmoet RKDEO. De Nootdorpers doen het na twee speeldagen nog slechter. Na nederlagen tegen  promovendus Magreb ’90 (1-5) en Neptunus-Schiebroek (3-0) heeft het doelsaldo al een flink dieptepunt bereikt. Min zeven wordt er in de laatste kolom vermeld en dat is nog lager dan de min drie van de Leidenaren. De mannen van Paul van der Zwaan werden zondag overigens flink benadeeld in het met 2-1 verloren duel bij VOC, nadat de scheidsrechter onterecht de bal op de stip legde. ‘Belachelijk’, aldus de coach, die overkwam van Hoofdklasser Ter Leede. De drie punten zijn noodzakelijk. De blauwwitten houden goede herinneringen over aan de eerdere confrontaties met RKDEO. Twee seizoen geleden, toen beide ploegen elkaar troffen in de tweede klasse, eindigde het thuisduel in de Kikkerpolder in 3-0 en op vreemde bodem in een 1-3 overwinning voor de blauwwitten.

 

FC Boshuizen heeft nog steeds de volle buit na twee nipte winstpartijen. De sleutelstedelingen gingen afgelopen zondag voorbij aan Exelsior ’20(0-1). In de speelronde daarvoor werd er ook met het kleinste verschil gewonnen van SJC (2-1). Daarmee lijkt Boshuizen wat scorend vermogen betreft te hebben ingeleverd in vergelijking met vorig seizoen, maar de resultaten zijn er zeker niet minder om. Kocatepe komt aankomend weekend naar Leiden Zuid-West. De nieuwkomer in de eerste klasse staat na nederlagen tegen De Meern (4-1) en Nieuwerkerk (0-1) nog met lege handen. Afgelopen juni promoveerde de Rotterdamse club na een razend spannend duel met Portugaal, waarin de eerstgenoemde ploeg de strafschoppen uiteindelijk beter nam. De tegenstander van de ploeg van Mario Koswal staat onder leiding van Cor Lems, ja die, de man van de gele en rode kaarten.