Ronduit boeiend. Zo mogen we de potjes op voorhand noemen die de regionale eersteklassers komend weekeinde gaan afwerken. Zoals elke week heeft onze redactie een en ander even op een rijtje gezet.

 

Zaterdag:

 

Koploper FC Rijnvogels speelt zaterdag een uitwedstrijd bij BVCB. De ploeg uit Bergschenhoek heeft na vier duels de helft van het aantal punten van de Katwijkse formatie (tien om vijf). Thuis wist de ploeg van Edwin Vurens, die overkwam van nu hoofdklasser ARC, nog geen overwinning veilig te stellen. Afgelopen weekend kregen de blauwwitten zelfs met 1-4 klop van SHO, een ploeg waar FC Rijnvogels eerder nog drie punten wegkaapte (2-3). BVCB speelde ver onder de maat en kwam al vroeg op achterstand. Koud uit de kleedkamer voor rondgang twee verdubbelden de Oud- Beijerlanders de score, waarna het duel wel zo ongeveer gespeeld was. Enkel Piet van Offeren scoorde nog tegen vanaf de kalkstip. Van Offeren is normaliter ook vaak betrokken bij doelpunten, maar net als zijn teamgenoten had hij zijn scherpte thuisgelaten. Een van de vormgevers is normaliter Abelhek Ouled Said, maar Vurens bracht hem tegen SHO pas na de pauze. Vorig seizoen gingen de Katwijkers met een 4-1 nederlaag huiswaarts, dus er valt wat goed te maken voor Van Heek en de zijnen. Bij de Vogels ontbreken in elk geval Niels Hogewoning en Bas Mourits, maar daar staat tegenover dat Dirk Varkevisser weer aan de deur rammelt. In het seizoen 2011/2012 eindigde BVCB op vier punten van de huidige lijstaanvoerder.

 

Voorschoten’97 mocht niet klagen over het feit dat Nootdorp de ploeg van Adegeest in leven hield voor de pauze. Weliswaar was het 0-2 bij rust, maar dat gaf de ploeg van Marcel de Hoogt nog wel de mogelijkheid om zich te revancheren voor de buitengemeen matige vertoning van voor de rust. Via Maurice Fransen en een eigen doelpunt in extremis kwam Voorschoten toch nog aan een punt. De instelling zal zaterdag van meet af aan in orde moeten zijn, want Spijkenisse is een ploeg die wordt gezien als een kanshebber op promotie. Vooralsnog bleef de ploeg van trainer Peter Wubben ongeslagen, waarbij onder meer gelijk werd gespeeld tegen Delta Sport en ‘s- Gravenzande, ploegen die evenveel punten achter de naam hebben staan als FC Rijnvogels. Het laatste slachtoffer van de dadendrang van Spijkenisse was j.l. zaterdag RCL. In Leiderdorp werd het 0-1, waarbij vooral Ruperto Dorothea een ware plaag was voor de defensie van de manschappen van Frank Bloemheuvel. Voorschoten’97 ging tot nu toe tweemaal met lege handen naar huis na een gespeelde uitwedstrijd.

 

GHC RCL mei 2011 image014In Leiden komen GHC en RCL (beeld van duel in mei 2011) elkaar weer tegen. Al een aantal seizoenen komen de tricolores en de Racing Club elkaar tegen. Vorig seizoen beleefde RCL beduidend meer plezier aan de tweeluik. In Leiderdorp kroonde Thom Wijnalda zich tot matchwinnaar en Nick Scheurwater deed dat aan de Vliet. Of er dit seizoen meer gescoord gaat worden tussen de bijna buren is de vraag, want beide formaties slaan maar moeizaam een bres in de verdedigende bolwerken van de tegenstanders. Zoals gezegd verloor RCL op eigen veld van Spijkenisse, waardoor de Bloemerd-bewoners alle andere ploegen uit de klasse boven zich weten. GHC ging onnodig onderuit bij ‘s- Gravenzande en bleef daardoor vooralsnog steken op een punt per wedstrijd. Nog even ter herinneringen de resultaten uit het seizoen 2009/2010: RCL- GHC 1-1 en GHC- RCL 6-0 (toen nog tweede klasse C). Een zege van de Leidse ploeg die echter in beide kampen leidde tot tevreden gezichten. Wie lacht er zaterdag het hardst?

 

Zondag:

 

Op de Boshuizerkade staat een regelrechte topper op het programma. FC Boshuizen treft als medekoploper Magreb’90, dat tot nu toe acht punten bij elkaar speelde en plaats drie inneemt. De Utrechters speelden in het seizoen 2008-2009 nog in de vijfde (!) klasse, maar hebben zich onderwijl opgewerkt naar de eerste klasse. Vorig seizoen werd de titel opgeëist in de tweede klasse voor Zeeburgia. Magreb gedraagt zich alles behalve als een groentje in de eerste klasse. Tweemaal werd gelijk gespeeld, maar ADO en RKDEO moesten er aan geloven. In Nootdorp wonnen ‘de roden’ met liefst 1-5. Toch zal FC Boshuizen geen angst kennen, want uit een kwartet aan ontmoetingen werd de volle buit over de streep getrokken. Tegen het meer dan lastige VELO werd afgelopen zondag gewonnen, zonder sprankelend voetbal maar wel met een dosis volwassenheid in het spel. Mocht de equipe van Mario Koswal erin slagen de punten op South Park te houden dan is er dus al een serieus gat van zeven punten met de vooral uit Turkse spelers opgebouwde opponent uit de domstad. Voor wat het waard is wellicht, maar binnen is binnen.

 

UVS pakt de bus richting de Meern om daar tegen de plaatselijke V.V. uit te komen. UVS heeft de weg omhoog gevonden qua resultaten. Na twee nederlagen volgde een nipte zege op RKDEO en ADO. Trainer Paul van der Zwaan ziet nog veel verbeterpunten, maar is vanzelfsprekend wel content met het feit dat zijn ploeg is opgeschoven in het klassement. De Meern heeft een punt meer, maar kan dus na zondag worden gepasseerd. De ploeg staat onder leiding van twee ex-betaalde voetballers: Marinus Dijkhuizen en Ricky Kruijs. Dijkhuizen was vorig seizoen nog de man op de bank bij topklasser Montfoort, waarmee hij degradeerde. De Meern kreeg er een handjevol spelers bij, waaronder Sven van Doorn, uit de jeugd van FC Utrecht. De afgelopen drie seizoenen kwam De Meern uit in de eerste klasse A en werd in die voetbaljaargangen vierde, negende en achtste. In 2008-2009 speelde de ploeg nog in de derde klasse. Het meest aansprekende resultaat werd neergezet tegen Kocatepe: 4-1.Ondanks de stroeve start van de blauwwitten geven de twee laatste resultaten meer vertrouwen. Vorig seizoen eindigde UVS sterk, maar waren er na zeven treffens pas vijf punten vergaard. SJC tenslotte is gastheer van Kocatepe.