Een ware topper is aanstaande. Delta Sport ontvangt FC Rijnvogels. Beide ploegen weten nog niet wat verliezen is in dit nog prille seizoen. RCL gaat op jacht naar de eerste zege in 1B en op zondag is het geelblauw tegen blauwwit, ofwel FC Boshuizen versus UVS.

 

Zaterdag

Op verzoek van Delta Sport zou het duel met FC Rijnvogels uitgesteld dienen te worden, waardoor de Katwijkers voor de tweede keer op rij niet in de gelegenheid zouden komen om verder te werken aan het toch al niet geringe zelfvertrouwen. De Vlaardingers verzochten om uitstel van de KNVB vanwege een feest voor de oplevering van het gerenoveerde hoofdveld. Een knipoog van het gezag kwam er uiteindelijk niet. En dus zullen de twee ploegen elkaar ontmoeten op sportcomplex Broekpolder. Delta Sport werd in het seizoen 2009/2010 kampioen van de tweede klasse en in de twee opeenvolgende jaren speelden de roodzwarten een rol van betekenis in de eerste klasse met respectievelijk een derde en een tweede plaats. De ploeg van Warry van Wattum verkwanselde tot dusverre enkel punten in en bij Spijkenisse. Omdat ook de ploeg van Hein van Heek eenmaal gelijkspeelde (uit bij Vitesse), hebben de formaties evenveel punten. Enkel ’s-Gravenzande heeft er drie meer, maar dat komt voort uit het feit dat die ploeg wel in de baan kwam in het voorbije weekend. Het drietal zal hoogstwaarschijnlijk gaan uitmaken wie zich straks de eerste periodekampioen mag gaan noemen, maar het heeft er alle schijn van dat er wordt ingezet op een hoger doel door het trio.

 

Waar FC Rijnvogels overloopt van zelfvertrouwen staat het gezicht van RCL op onweer. De Leiderdorpers plukten pas 1 punt weg en staan laatste in de eerste klasse. In Delft moet zaterdag gewonnen worden bij Vitesse, want die ploeg staat nog enigszins in de buurt met drie wedstrijdpunten. De Delftse ploeg won ook nog niet, maar kwam al wel uit op drie gelijke spelen. Geinoord en FC Rijnvogels werden op eigen veld in balans gehouden en bij SHO in Oud-Beijerland was er ook evenwicht. Opvallend is dat het driemaal 2-2 werd. De tegenstander van de Racing Club kwam zaterdag wel in actie en verloor bij ‘s –Gravenzande. De nederlaag was niet terecht te noemen, maar het ontbrak de ploeg van Manuel Vissers aan effectiviteit voor het vijandelijke doel. Zo kreeg Mo Rida bij een 1-0 achterstand een niet te missen kans, maar…hij faalde hopeloos. In de slotseconden werd het nog 2-0, omdat Vitesse de verdedigende stellingen had verlaten. Vorig seizoen kwam RCL, dat ook moeizaam tot scoren komt, twee keer tekort in de onderlinge duels. Op Tanthof-Zuid werd het niet minder dan 6-1!

 

VS zo VS za 37MdHoogtOok voor Voorschoten’97 staat er een uitwedstrijd op stapel. De ploeg van Marcel de Hoogt (foto) treft Benschop, dat net als RCL nog niet wist te winnen en in vijf duels al vier keer verloor. Vooral op eigen veld liegen de cijfers er niet om met nederlagen tegen ’s-Gravenzande (0-3), SHO (2-5) en Delta Sport (3-4). Voorschoten’97 draait 1 op 1 en wil zo zoetjes aan afstand gaan nemen van de gevarenzone. Beide formaties kwamen in speelronde zes niet in actie. Benschop promoveerde via de nacompetitie, nadat er in de competitie een derde plaats was veroverd achter Valleivogels en IJFC. De bezoekers kwamen op verplaatsing nog niet tot winst hetgeen vorig seizoen al twee keer lukte tot medio oktober, dat nota bene in de hoofdklasse. De hoogste tijd dus voor een aangename terugreis voor de Voorschotenaren.

 

GHC gaat zich opmaken voor het treffen met DSVP. De Leidenaren spelen andermaal een thuiswedstrijd. Tot nu toe werd er pas eenmaal buitenshuis gespeeld, omdat de tweestrijd met Delta Sport werd omgezet naar een thuisduel terwijl de Vlaardingers (die met 3-0 wonnen) officieel een thuiswedstrijd op het programma hadden staan. Zo bezien is GHC nog ongeslagen op het eigen complex. Van Geinoord en RCL werd gedecideerd gewonnen door de manschappen van Dennis Olman en Kees van Tongeren, terwijl BVCB een puntje ophaalde uit Leiden Zuid-West. Tegenstander DSVP kreeg oorwassingen bij FC Rijnvogels en Nootdorp in uitbeurten, maar snoepte RCL een punt af. De Pijnackers worden gezien als een grote kandidaat om na een verblijf van 1 jaar in de eerste klasse weer terug te keren naar de klasse waarin vorig jaar werd gespeeld. Bij winst kan GHC zichzelf de top vijf in spelen, maar dan is wel de medewerking nodig van Nootdorp en Geinoord, ploegen die nu nog boven de tricolores staan. De vier beste ploegen hebben zich al enigszins losgemaakt van de rest van het veld.

 

Zondag

De absolute blikvanger is de Leidse twist tussen FC Boshuizen en UVS. Over dat duel werd gisteren al uitvoerig gesproken in het Interview van de Week, waarin overigens twee spelers aan het woord kwamen. Ovidius Maksimovas en Niels van de Burg gaven er blijk van dat zij niet kunnen wachten op zondag. Nog niet gelezen? Ook vandaag of morgen bijvoorbeeld heb je de kans! Aardig is nog wel om de opstellingen te bekijken van het duel, gespeeld op de slotdag van het seizoen 2011/2012(13 mei 2012 om precies te zijn).

 

FC Boshuizen: Loozen, Maksimovas (Boukhidous), Yonyul, Neuteboom, Hushuyani (Hamdi), Mousavi, Rodrigues, Godeken, Güngor, El Ousrouti, Monteiro.

UVS: Van de Burg, Van der Voort, Haasnoot, Onderwater, Kooi, Hogenboom, Van der Weijden, Leuegering (Mink), Akhamrane, Sebrechts, Bekooij (Yazici).

 

De huiskamervraag is nu hoeveel spelers er uit beide gezelschappen komende zondag in de basis zullen starten. Vooral bij Boshuizen heeft Mario Koswal de nodige andere spelers om te trachten dit keer wel de baas te worden op het eigen veld. SJC, onze andere regiogenoot, speelt in Noordwijk tegen Magreb’90. Vooralsnog een strijd tussen de nummers negen en drie.