ts-lsvv70LSVV’70 (zaterdag, 3B)- De Leidse Studenten Voetbalvereniging leek de voorbije drie jaar een abonnement te hebben op de negende plaats in de derde klasse. In die seizoenen was lijfsbehoud het hoogst haalbare, maar die klus werd tot nu toe geklaard. Dit seizoen is de ploeg van Wim Mugge vooralsnog qua puntenverlies andermaal negende. Een positie waarvoor subiet getekend zou worden als die kan worden gehandhaafd aan het einde van de rit. Met de langstzittende trainer keek de redactie terug en vooruit.

Evenals Lugdunum en vv Leiden werd LSVV’70 ingedeeld in een klasse met veel clubs uit een ‘andere wijk’. De Leidse clubs hebben het tot nu toe lastig. Hoe heb jij de eerste speelronde ervaren?

,,De positie die we nu innemen valt me op zich nog mee. Wat ik echter als trainer niet bepaald leuk vind is dat we al behoorlijk wat grote nederlagen hebben geleden. Dat is opvallend, want de achterhoede is eigenlijk dezelfde als in de afgelopen jaren. De conclusie mag dus luiden dat de klasse sterker is dan de klasse waarin we ons vorig seizoen nipt konden handhaven. Voor het overige hebben we wekelijks nog steeds een ander team. Dat is jaar in, jaar uit zo. Zo heeft onze vaste keeper al de nodige wedstrijden gemist en dat laat zich voelen. Zoals we het ook merken als Alphert Christina aan de voorkant ontbreekt. Daarbij opgeteld kregen we er een nieuwe spits bij van DOSR, maar die heeft zo ongeveer alles afgescheurd. En dat Wouter Jansen is gestopt heeft ook consequenties voor de kwaliteit. In die zin word ik er wel eens moe van als tegenstanders klagen over het feit dat ze een speler missen. Wij hebben daar met LSVV altijd mee te kampen. Je moet het nu eenmaal doen met het materiaal dat voor handen is. In de laatste weken waren we redelijk compleet en plots liep het ook beter. Dus als het een beetje mee zit, kunnen we het hoofd boven water houden.”

Eerder gaf je al aan dat LSVV een moeilijk seizoen ondergaat, maar vooralsnog zijn er ploegen met minder punten. Wat is in jouw ogen de belangrijkste taak om zodoende weg te kunnen blijven van de onderste plaatsen?

,,We zullen eerst defensief onze zaken beter op orde moeten brengen. We hebben laatst tegen SEV voor het eerst de nul gehouden en dat is te weinig. Omdat we zelf weinig scoren, begint het achterin. Gezien het feit dat wij zoveel wisselingen hebben en maar eenmaal trainen, en dan zijn ze er nog niet allemaal, zou het eigenlijk een prestatie van formaat zijn als we ons veilig kunnen spelen. Mocht dat lukken dan mogen andere clubs zich eigenlijk best achter de oren krabben. Maar hoe dan ook; we gaan het nog heel zwaar krijgen. Daar twijfel ik niet aan.”

LSVV kreeg al forse nederlagen te slikken. Waar heb je je zitten verbijten en in elke wedstrijd ben je juist rechtop gaan zitten?

,,
Houtwijk uit was een regelrecht drama. Ik heb daar werkelijk met mijn handen voor mijn ogen gezeten en trachtte mezelf diep weg te stoppen achter mijn kraag. Ik heb de scheidsrechter haast gesmeekt af te fluiten. En Monster uit was eigenlijk een soortgelijk verhaal. Dat waren wedstrijden, waarin we een houding hadden dat er toch niets te halen zou zijn. Tja, dan is een pak slaag het gevolg. VCS thuis was kwalitatief gezien nog minder en ik heb het zelden zo slecht gezien in de tijd dat ik bij deze club zit. Maar goed, die wedstrijd wonnen we en dus ben ik daar wel overheen gekomen (haha). Anderzijds hebben we in de laatste pot voor de winterstop tegen SEV laten zien dat we ook van clubs kunnen winnen die ver boven ons staan. In bepaalde wedstrijden moeten we er staan en dat lukt ons gelukkig nog steeds vaak. Die overwinningen zijn ook nodig zodat we clubs als Loosduinen, Duindorp, vv Leiden en VCS onder ons kunnen houden.”

Het is ver van jouw bed, maar wie gaan om de titel spelen? En dan toch ook, welke ploegen komen in de problemen?

,,Het zal gaan tussen Monster, Polanen en Naaldwijk bovenin. Maar inderdaad, dat is mij om het even. Onderin vrees ik dat de Leidse clubs alle zeilen moeten bijzetten. Lugdunum en vvLeiden horen op zich hoger te staan, maar het is dus niet zo eenvoudig om weg te komen bij de staartploegen. Voor ons zal het vrees ik al lastig zijn om twaalfde te worden. Uiteraard zullen wij onze huid duur verkopen, dat is ook LSVV.”

Sinds mensenheugenis ben je verbonden aan deze unieke club. Wanneer stopt het en sta je eventueel nog open voor een andere club?

,,Ik blijf lekker op mijn zetel en bekijk het van jaar tot jaar. Zolang ik er plezier in blijf houden, zal ik aanblijven. Momenteel heb ik ook zeker geen gedachte om er de brui aan te geven. Hoewel ik het eigenlijk niet zie zitten om uit te komen in de vierde klasse. Ergens anders aan de slag? Kom op zeg, daar trapt toch geen club meer in gezien mijn leeftijd? Wel zou ik best met jeugd willen werken of op bestuurlijk niveau LSVV blijven helpen en zo betrokken blijven. Ik moet wat te doen hebben.”

LSVV’70, in cijfers:

Totaal: 12-13-13-36

Thuis: 7-13-11-11

Uit: 5-0-2-25

Grootste zege: 2-1 tegen vv Leiden, Loosduinen en VCS en 1-0 tegen SEV (allen thuis)

Grootste nederlaag: 6-0 tegen Houtwijk (uit)