Katwijk- Hoewel hij zelf niet te sentimenteel wilde reageren na de 3-0 zege op zijn oude werkgever, kan het niet anders dan dat Hein van Heek een heerlijk gevoel overhield na de ruime winst van zijn nieuwe club, FC Rijnvogels.

 

Beide clubs maakten er in het verleden een gewoonte van om enerverende onderlinge duels uit te vechten en ook nu was er deels sprake van een amusante middag voor de neutrale kijker. Het duurde dit keer namelijk lang voordat de wedstrijd meeslepend genoemd kon worden. Een doelpunt vlak voor rust gaf hoop voor de tweede helft en dat kwam ook uit, hoewel enkel FC Rijnvogels zich daarmee gelukkig mocht prijzen. De controle die Voorschoten’97 daarvoor had, was kennelijk achter gelaten in de kleedkamer. De Katwijkers liepen weg en kwamen zelfs in de gelegenheid om een grotere uitslag neer te zetten.

 

Van Heek stelde met Joey Zandbergen, Pieter van den Breggen en Niels Hogewoning drie spelers op die vorig seizoen nog onder zijn hoede voor de dag kwamen op Adegeest. Bas Mourits ontbrak vanwege een blessure. Het drietal bleek belangrijk. Van den Breggen opende een minuut voor de rust de score, na een steekpass van Hogewoning. Zandbergen toonde zich de beste verdediger aan Katwijkse kant en bezorgde Remy Constancia een lastige middag.

 

{moduleid=[544]}

 

Dat laatste was mede ingegeven door een medespeler van Voorschoten, die op Facebook een bericht had geplaatst dat Zandbergen een ‘degelijke speler’ is  en ‘bang zou zijn voor Constancia’ volgens de lezing van zijn trainer. Dat was koren op de molen van de verdediger, die volgens Van Heek overdreven gesteld ‘met het schuim om de mond’ het duel was aangegaan. Daarbij was het niet zo dat Constancia, in elk geval voor rust, niets liet zien. Van hem ging nog enige dreiging uit, maar Patrick Duarte en Maurice Fransen waren nagenoeg onzichtbaar geweest aan de kant van de bezoekers. Constancia was ook ‘not amused’. ,,Daar kom ik maandag zeker op terug bij de nabespreking. Ik vind het een slechte grap. Daarnaast hoorde ik in de rust medespelers zeggen dat Rijnvogels ‘vet’ slecht was. Dan vraag ik me af waarom we met 3-0 verliezen. Wij waren vandaag drie keer niks, dat vind ik eerlijker.”

 

De aanvaller doelde dan met name op de tweede helft van zijn ploeg. Aanvankelijk was er na de hervatting nog enige balans, maar na de kiezelharde rake vrije trap van Mitchel Beijersbergen werd Voorschoten overlopen. Invaller Emiel Buntsma zorgde in de slotfase nog voor 3-0, na goed voorbereidend werk van Zandbergen en Thomas Dijk. De driedubbele wissel, met onder meer de te laat gekomen Roberto Escudero, konden de ploeg van Marcel de Hoogt ook niet meer redden. ,,Nee, toen werd het er bij ons niet beter op. Ze staken negen keer ongehinderd over en dat kan en mag simpelweg niet. Die laatste twintig minuten zitten me erg dwars.”

 

Van Heek kon over die fase slechts mopperen over de afwerking. Van Breggen, de sleurende Carl Krayenoord en Zandbergen konden de score uitbreiden, maar zover kwam het niet. Een grotere afstraffing zou ook teveel van het goede zijn geweest voor Rijnvogels, dat vorige week in de laatste tellen puntenverlies leed. Daarvoor was het vertoonde spel voor de pauze te slordig en te simplistisch geweest. Voorschoten leed na de ruime winst een week terug op RCL dus de eerste nederlaag en aan de tronie van Van Heek was af te lezen dat daar onbedoeld een geschikt moment voor was uitgekozen.

 

FC Rijnvogels- Voorschoten’97 3-0 (1-0). 44. Van den Breggen 1-0, 62. Beijersbergen 2-0, 79. Buntsma 3-0. Scheidsrechter: Willems. Toeschouwers: 400.

 

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Schoneveld, Schaafsma (75. Ouwehand), Van Wijk (88.Stam), Van den Breggen, Van der Horst, Hogewoning (78. Buntsma), Beijersbergen, Krayenoord, Dijk.

 

Voorschoten’97: Keemink, Verlaan, Prins, Michel, Aksoy (65. Escudero), Windhorst (65. Sno), Van der Krogt (65.Jouby), Duarte, Constancia, Fransen, Steenvoorden.

 

De mogelijkheden uit de wedstrijd op een rijtje:

 

2: Jim van der Krogt haalt uit vanaf de tweede lijn, doelman Peter Messemaker keert met moeite (V’97).

12: Ruimte voor Charlie Windhorst, zijn schot gaat ver naast (V’97)

22: Prima voorzet vanaf rechts van Carl Krayenoord, Thomas Dijk komt voor de verdediger en knikt in. Matthijs Keemink plukt met zekerheid (FCR).

29. Voorzet vanaf links van Joshus Stenvoorden, aan iedereen en alles voorbij (V’97).

31: Individuele actie Remy Constancia, schot van ver aantal meters over het Katwijkse doel (V’97).

35: Hoekschop Van der Krogt, Derek Prins kopt rakelings over (V’97).

39: Uitstekende crossbal Wesley van Wijk, geen aanname bij Krayenoord. Kans verkeken (FCR).

40: Voorzet Constancia vanaf links, Steenvoorden in kansrijke positie. Inzet gaat over (V’97).

40: Hard schot vanuit tweede lijn van Mitchel Beijersbergen. Redding Keemink (FCR).

44: Pieter van den Beggen speelt zich vrij, maar aarzelt om uit te halen. Legt af op Niels Hogewoning, die ‘steekt’ naar doorgelopen Van den Breggen, nu geen twijfels: 1-0 (FCR).

46: Steenvoorden legt de bal af, waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Kans verkeken (V’97).

49: Voorzet Constancia, geen controle bij Maurice Fransen. Kans voorbij (V’97).

50: Krayenoord wint duel van Sezer Aksoy, omspeelt doelman en haast vanaf achterlijn schampt zijn inzet de lat (FCR).

52: Fransen stuurt Patrick Duarte weg. Buitenspeler komt naar binnen en legt af op Constancia. Direct schot op doel, over (V’97).

55: Dijk door defensie Voorschoten’97. Legt prima terug. Van den Breggen stuit op Keemink, rebound Krayenoord. Twee levensgrote kansen in 1 aanval. Windhorst weet met geweldige sliding de 2-0 te voorkomen (FCR).

62: Vrije trap Rijnvogels, meter of vijfentwintig. Beijersbergen met een ‘streep’. Keemink volslagen kansloos. 2-0.(FCR).

77: Uitbraak Rijnvogels. Zandbergen mee, prachtige reding Keemink (FCR).

79: Actie over rechts via Zandbergen. Bal naar Beijersbergen,overzicht en afleggen op Emiel Buntsma. Gedecideerd afgedrukt: 3-0 (FCR).

88: Buntsma brengt Dijk in stelling. Met moeite de 4-0 voorkomen (FCR).

89: Nu Buntsma voor zijn tweede. Lukt niet. Rebound Kayenoord, geen overtuiging (FCR).

 

Bron: LD/HK, met aanvullende informatie.