voorbeschouwing167x60Door twee algehele afgelastingen kwamen de meeste clubs pas eenmaal of twee keer in actie in het nieuwe jaar. FC Rijnland is een van de clubs die de voetbalschoenen nog helemaal niet behoefden aan te trekken. Als de weergoden meewerken, speelt de ploeg van Ronald Mink zondag bij Altior.

Vorige week viel er toch wat te vieren in de Mors. Mink, de opvolger van Per Chrispijn, zal volgend seizoen namelijk wederom plaatsnemen op de bank van FC Rijnland.

,,Ja, het was snel beklonken eigenlijk. Het had er al wel alle schijn van dat we er uit zouden komen, maar deze bevestiging is toch wel lekker te noemen. We zijn een nieuwe weg ingeslagen en dan wil je het karwei natuurlijk ook wel verder opknappen. De club en de spelersgroep zijn tevreden en ik heb het zelf ook goed naar mijn zin. Afgelopen zondag heb ik het de spelersgroep verteld.”

Hoe is FC Rijnland door de winterperiode gekomen? De laatste wedstrijd van FC Rijnland is van het tweede weekend van december.

FC Rijnland  8418,,In 2012 hebben we twee keer stil gestaan. Door de weersomstandigheden konden we in februari weinig doen. Vorige week vrijdag hebben we gelopen rondom ons complex. De fietspaden waren aardig begaanbaar. Afgelopen zondag zijn we met een man of twintig naar het strand gegaan. Daar was nogal wat ophef over, maar na een minuut of tien werd het gezellig. Bij terugkomst hebben we chinees gegeten op de club. Inmiddels kunnen we het veld weer op, want zondag mogen we weer aan de bak.”

Het zou zomaar kunnen dat het weer wordt afgelast.

,,Daar houden we ook zeker rekening mee. De vorige keer ging het er ook af bij Altior, dus het veld zal niet best zijn. Zeker nu niet meer. Het zou jammer zijn, want we hebben er veel zin in. We hebben een achterstand van zes punten op deze ploeg en kunnen dus dichterbij komen. Eigenlijk is dit meteen een cruciaal potje, want we willen nog steeds gaan voor een plek bij de beste vier. Het zit ons nog steeds niet lekker dat we uit de laatste vier wedstrijden maar een punt hebben gepakt. Het wordt tijd om weer mee te gaan doen.”

Zijn jullie compleet?

,,Als het doorgaat, missen we twee man. Martijn Storsbergen is aan het skiën en Janus van Putten is een week naar New York. De rest is fit en vrij van schorsingen. De week erop zijn we dus echt weer helmaal compleet.”

Is er nog gesproken over het matige slot van de eerste seizoenshelft?

,,Links en rechts is er met spelers gesproken, ja. Het was de vraag waarom de klad erin is gekomen. Ik denk dat we vooral op mentaal vlak tekort zijn geschoten. We krijgen nu de kans om weer te laten zien wat we kunnen. En dat is veel, maar enkel is het besef er niet altijd bij die knapen zelf. We moeten er in gaan geloven dat we mee kunnen doen voor de vierde plaats.”

Is er nog een alternatief programma voor zondag?

,,Mocht het niet doorgaan dan zullen we thuis oefenen tegen UVS 2 van de zondag om 13 uur. Ik hoorde trouwens dat het duel van het tweede al uit het programma is genomen. Voor deze selectie wordt het de hoogste tijd om weer eens te voetballen en de winst te pakken.”

FC Rijnland won voor het laatst op 6 november 2011. Op eigen veld werd gewonnen van titelkandidaat Van Nispen.