ts-alphenAVV Alphen (zondag, 2C)- Voor de vertrekkende trainer, Erwin van de Zee, zal het nog een zware klus worden om zijn team in veilige haven te loodsen. De ploeg die het vorig seizoen promoveerde naar de 2e klasse, staat momenteel met 11 punten uit 13 wedstrijden onder de streep.

Van der Zee, volgend seizoen trainer van een andere club (na 5 seizoenen bij AVV Alphen), welke is volgende week bekend, weet als geen ander dat de tweede helft niet gemakkelijk gaat worden. De doelstelling,handhaving, is een must in Alphen. Van der Zee had dit seizoen te maken met het vertrek van belangrijke spelers en vele blessures binnen zijn selectie.

De 15 punten die Van de Zee en zijn ploeg halverwege ten doel had gesteld werden niet gehaald. ,,We hebben onszelf 4 punten tekort gedaan, terwijl we vaak de bovenliggende partij waren en onszelf dus niet beloond hebben”, aldus Van de Zee.

,,Handhaven is dit seizoen waar we naar streven. Elke wedstrijd zal voor ons een finale worden. De groep zal zich ervan bewust moeten zijn dat er vanaf nu voor elke punt geknokt moet worden. Als we uit de laatste 13 wedstrijden 17 punten halen, dan is de 5e plek van onder ‘dus‘veilig’ voldoende om volgend seizoen weer op dit niveau te voetballen.”

Dat zijn ploeg inmiddels 32 tegentreffers heeft geïncasseerd, is ook bij Van de Zee een punt van aandacht. ,,Dit zal moeten verbeteren omdat we ook al weinig scoren. We zullen wat meer evenwicht moeten zoeken in aanvallend en verdedigend opzicht.”

Ondanks de moeilijke opdracht is Van der Zee optimistisch op de goede afloop. Alphen speelde in het seizoen 2005/2006 nog in de vijfde klasse. Na de titel werd een jaar later wederom een kampioenschap gevierd, toen dus in de vierde klasse. In het lopende seizoen werden uit de laatste vijf duels slechts drie punten opgehaald.

Alphen, in cijfers:

Totaal: 13-11-20-32

Thuis: 7-10-15-16

Uit: 6-1- 5-16

Grootste zege: 3-0 tegen Woerden (thuis)

Grootste nederlaag: 1-5 tegen Nieuwkoop (thuis) en 4-0 tegen RKDEO (uit)