ts-sjzSJZ moest op Tweede Pinksterdag afreizen naar Vlaardingen voor de terugwedstrijd tegen VFC. De heenwedstrijd was geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de ploeg uit Zoeterwoude nog alle kans had om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken, met als inzet een plek in de tweede klasse.

Eenvoudig was deze klus op voorhand zeker niet, want VFC beschikt over een prima voetballende ploeg. SJZ trainer Ronald Rosdorff kon weer beschikken over een fitte Mike Harteveld. De aanvaller heeft gedurende het hele seizoen gerevalideerd van een kruisbandblessure, maar mocht in de belangrijkste wedstrijd van het jaar in de basis beginnen. In de heenwedstrijd had hij al speelminuten gekregen, maar dit keer mocht hij dus starten vanaf het begin.

Harteveld: ,,Ik heb hier het hele jaar hard voor gewerkt. Het was niet makkelijk en ik heb ook zeker mijn moeilijke momenten gekend. Ik ben echter een doorzetter en het begon wel weer even te kriebelen toen ik te horen kreeg dat ik in de basis mocht beginnen.”

De wedstrijd bleef van begin tot eind spannend, met uiteindelijk VFC als winnaar. Harteveld wist daarover het volgende te melden: ,,In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht en gaven beide ploegen zeer weinig weg. Wij stonden vooral heel goed, waardoor zij maar weinig gaatjes wisten te vinden. De tweede helft kwam de wedstrijd wat meer los en namen zij een 2-0 voorsprong. Wij lieten de koppies echter niet hangen en je weet dat er vanzelf nog kansen komen. Dat ik de aansluitingstreffer maakte, was mij voor mij persoonlijk natuurlijk erg mooi. Daarentegen hebben we verzuimd om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, omdat een groot aantal kansen werd gemist.”

De ploeg van Rosdorff kreeg dus meer kansen dan de tegenstander, maar verloor uiteindelijk toch. Toch vindt Harteveld dat SJZ tevreden kan terugkijken op het voorbije seizoen: ,, We hebben lang meegedaan om de prijzen en uiteindelijk hebben we het net niet gered. Toch zijn we met z’n allen dik tevreden, ondanks dat we nu natuurlijk wel even teleurgesteld zijn. We kijken echter alweer vooruit  naar volgend seizoen. Een groot deel van de selectie blijft intact en er komen wat talentvolle jongens over vanuit de A-jeugd. Daarnaast blijft ook Rosdorff aan als trainer. We hopen natuurlijk weer op een topklassering en ik weet ook zeker dat dit mogelijk is.”