hemdvanhetlijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage Peter Zaalberg van FC Rijnland

HvHL Peter Zaalberg
 

Peter Zaalberg

Geboren op 22-12-1973 te Leiderdorp. Gezondheidszorg, HBO Voeding en Dietetiek, 38 Jaar, single

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities

Spits (1 van de 2 of centrumspits).
Heel vroeger wel mid mid gelopen en sporadisch op alle overige pekken

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal

Ik reis veel, ben in 25 landen geweest, o.a. 2 jaar in China gewoond, sporten uiteraard, schaken, chinees schaken, daten, sport en filmpje kijken, uit eten, binnenhuis-architectuur,….

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde

Poeh, das een goeie. Ben altijd ambitieus geweest en heb geprobeerd het hoogste niveau in het amateurvoetbal te spelen. Ben nooit een club trouw geweest; ook al voelde ik me zeer goed thuis bij VCL.
Ik ben begonnen in de jeugd bij vvLeiden, waar ik op 2 jaar na m’n hele jeugd heb gespeeld. In de B-junioren ben ik een jaar bij Roodenburg B1/B.regionaal gaan spelen en het laatste jaar in de hoogste klasse landelijk bij UVS,was iets wat ik absoluut mee wilde maken. In de senioren ben ik gaan zwerven en heb gespeeld voor Rijnsburgse Boys, RCL, Lugdunum, VCL, Meerburg, vvLeiden en nu dus bij FC Rijnland.

Benoem je sterke en zwakke punten als voetballer

Tja, ben niet echt piep meer en alles wordt natuurlijk minder. Snelheid, conditie en met name lenigheid zijn de punten nu die ik moet zien te compenseren, met mijn sterke punten als fanatisme, ervaring, timing, techniek, positioneren, koppen en vechtlust. Vandaag of morgen breek ik misschien af bij m’n knie, maar dat kan me niet schelen; ik geniet nog van het spelletje op dit niveau, zolang het mag.

Een leven zonder voetbal

Is als krentenbrood zonder spijs.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom

Juul! Z’n achternaam weet ik niet meer; van Hasselt misschien, ik weet het niet meer, het was namelijk in de C-tjes dat hij onze trainer was. Hij wist precies hoe hij mij moest motiveren. Hij doet me denken aan Foppe de Haan. Ik vocht me 3 slagen in de ronte voor die man. Ook Jouke Sjaardema moet ik noemen. Hij betrok me bij de super A1, met gasten die later Leiden1 naar de 2e klasse KNVB brachten, terwijl ik eigenlijk nog een B-speler was. En hij haalde me naar VCL. In beide zijn teams werd ik kampioen en bij VCL mocht ik in 1 seizoen voor 40 goals mijn handtekening zetten.
Maar ook heb ik flapdrollen als trainers gekend, zoals Fred Filippo en Leo Hol, my God…

Waar heb je niets mee op binnen de voetballerij

Ik drink nu wel eens een biertje om sociaal te zijn, ook al houd ik er niet echt van,maar vroeger moest ik er echt niets van hebben, daar was ik veel te fanatiek voor.

Ook heb ik meegemaakt dat ik bij Rijnsburg1 voetbalde en mijn medespeler,concurrent spits, me een vette elleboog gaf tijdens de training, omdat ie bang was voor zijn plekkie. Dat vond ik echt super zielig. Ik ben ook hartstikke fanatiek, maar het blijft wel een hobby en we moeten allemaal weer naar werk de volgende dag. Ja toch! Dat is toch zo.

Waar welke eisen moet een goeie trainer in jouw ogen voldoen

Een trainer moet goed zijn in spelers motiveren, zowel individueel als qua team. In je jeugd en soms nog in begin senioren vergaar je kwaliteiten. Daarna komt er nog maar weinig bij en is het de taak van de trainer om die kwaliteiten te herkennen en dit optimaal er uit te laten komen.

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten

Blijven ademen en proberen niet af te breken bij m’n knie.
Gein natuurlijk, maar op voetbalgebied zijn toekomstplannen niet van toepassing op mij. Ja, zolang mogelijk op niveau blijven ballen.
Ik bekijk ‘t van seizoen tot seizoen.

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal

Een medespeler, die dik was als Billy Turf, kreeg rood en zei tegen de scheids dat hij zijn kont kon kussen; om er zeker van te zijn dat de scheids wist waar over hij het had liet hij zijn broek zakken en liet hij het witte gevaarte maar even zien.
Wat ook super hilarisch was, in dit seizoen nog, was dat een van de FC Rijnland spelers in moest vallen en in alle emotie zijn shirt andersom aantrok en vervolgens de scheids de rug toekeerde om zijn nummer te laten zien, maar die nu natuurlijk op z’n borst stond. (Ik noem geen namen)

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt

Binnen Nederland ben ik altijd Ajacied geweest, maar mag ik ook graag kijken naar de club die aantrekkelijk voetbal kan laten zien.
Buitenlands voetbal kijk ik wel eens, maar interesseert me minder.

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl

Heb 1 keer gekeken; dat was omdat m’n eigen interview erop stond. Leuke site hoor! hehe

2012…wordt een jaar met…..

..met bier waarschijnlijk

Dat wil ik ooit nog wel eens doen

Schoon ondergoed aantrekken

Ik word verdrietig van

Uien snijden

Dat snap ik echt niet

Ik in Rijnland 1

Hoogtepunten in je leven

Vannacht, gisteren nacht,… moet ik ze allemaal noemen?!

Dieptepunten in je leven

De huur elke maand

Levensmotto

Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg

Zeldzaam boeiend

Daaf Mink

Absoluut van de buis af

Patricia Paay, Patty Brard en dat soort trieste figuren

Zo ziet doorgaans mijn weekend eruit

Uitrusten en bijkomen op zaterdag van de vrijdagavond training;
Zondag een paar uur rekken als voorbereiding op de wedstrijd;
Naar huis strompelen na de wedstrijd, uitrusten en bijkomen.

Grootste ergernis menselijk gedrag

Mensen die ‘puzel’ zeggen in plaats van ‘puzzel’

Eerste vier van het EK 2012

1Duitsland 2 Spanje 3 Nederland 4 Malta?

Favoriete kleding

Topless

Grootste zorgen om

Paling

Deze vijf mensen zou ik wel eens willen treffen

Treffen of beffen? Lastig, lastig; let me think about that

Vakantieland en plannen voor 2012 qua vakantie

Keihard trainen voor volgend seizoen natuurlijk;
duurloopjes, sprintjes in de duinen. enz.