ts-lugdunumHennie de Klerk zal tot het einde van het seizoen het roer overnemen van Hans van As bij Lugdunum. Na het noodgedwongen vertrek van Ed Kluivers nam Van As tijdelijk de honneurs waar bij de derdeklasser. De Klerk had Lugdunum al diverse keren eerder onder zijn hoede. Lugdunum is momenteel elfde op de ranglijst met elf punten uit twaalf duels. Na een stroef begin werden uit de laatste vijf duels acht punten vergaard.

Volgens de Klerk had zijn komst nogal wat voeten in de aarde. ,,Ik ben weliswaar een Lugdunum-man, maar toen de vraag kwam of ik het seizoen wilde afmaken op de bank moest er nog wel het nodige worden geregeld. Ik had natuurlijk gewoon een agenda en dus kon ik niet een, twee, drie ‘ja’ zeggen. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Het geeft mij een goed gevoel de club te kunnen ondersteunen en het is nu zaak om ons veilig te spelen. We staan er niet bijster geweldig voor en de afstand naar plaats vier bijvoorbeeld is al heel groot. Handhaving is het doel en van daaruit moet deze groep volgend jaar wel mee gaan doen om een periode. Maar dat is voor later zorg. Ik ga echt niet rigoureus alles omgooien, maar zal het plezier willen terugbrengen bij deze jongens. We beginnen met Houtwijk, Monster en KMD dus we kunnen meteen vol aan de bak.”

De Klerk werkte onder meer ook in het seizoen 2004/2005 en 2001/2002 bij de kikkers. Destijds ook al uitkomend in de derde klasse. Ook was de trainer, maar tevens veteraan van het vijfde, al eens werkzaam voor de zaterdagtak van FC Boshuizen.