ts-GWSGWS (zaterdag, 4A)- Mannen als Ruud van der Meer, Frans van Bommel en Rene Jansen kunnen er over meepraten. Als je als trainer aan de gang gaat bij GWS moet je rekening houden met weinig winstpartijen. Een zevende plaats in het seizoen 07/08 in 5A was eigenlijk een topjaar. Vorig seizoen werd de ploeg 14e en ook nu zou het zo maar kunnen dat de Sassenheimers het “lelijke eendje” worden in de laagste standaardklasse.

Jan Wansink, voorheen al trainer en nu wederom het opperhoofd, kan er niet zo mee zitten.
Afgelopen zaterdag werd bij de herstart met 4-2 verloren bij UVS. Daarmee startte Goede Wilskracht Sterkt de laatste reeks wedstrijden. Er kan straks niet meer gevoetbald worden aan de Rijksstraatweg. Een andere bestemmingsplan maakt een einde aan de vereniging.

,,Deze week hebben we een informatieavond bij Warmunda. Het is de bedoeling dat we daar worden ondergebracht, maar dat heeft natuurlijk de nodige haken en ogen. Warmunda is een hele leuke, gezellige vereniging. De veteranen en het derde staan heel positief tegenover een overgang. Een hoop jongens van het eerste twijfelen. We moeten dus zien welke kant het opgaat. Op zich zou ik daar ook wel aan de slag willen met een zaterdagtak. Ik heb al wat jongens op het oog om erbij te vragen. Maar ja, misschien willen ze me helemaal niet hebben. Ik ben benieuwd welke kant het op gaat.”

Dit seizoen ben je weer uitgekomen bij je oude club. Hoe is het jou tot nu toe bevallen?

,,Ik ben in zee gegaan met een paar ‘enfant terribles’ om te zien of we daardoor wat sterker konden worden. Ook zou de groep dan groter zijn geweest, maar helaas hebben ze het laten afweten. Daardoor hield ik dertien a veertien man over en dat is heel krap. We hebben zelfs een beroep moeten doen op jongens van het derde en de veteranen. Maar geen wanklank hoor, ze doen het allemaal graag. De bereidwilligheid is heel groot bij dit cluppie. De jongens van drie hebben al een wedstrijd in de benen, maar komen ons gewoon helpen. Dat de resultaten niet groots zijn, is logisch. Als ik mijn keeper, midmid en spits mis vanwege werk in het buitenland weet je dat je zwaar inlevert. Een andere speler is skileraar en zit vier maanden in Oostenrijk.”

GWS heeft dus logischerwijs weinig punten. Was er her en der toch wat extra’s te halen naast de twee doelpuntloze remises en de enige winstpartij?

,Misschien afgelopen zaterdag. UVS kwam via een handsbal op 3-2 en onze 3-3 werd afgekeurd vanwege buitenspel. Als het dan tegenzit, iets in die trant. En bij Football Factory hoeven wij ook niet te verliezen, maar daar waren we ook verre van compleet. Verder hadden we vrees ik geen recht op meer punten.”

Komt er nog wel wat bij?

,,O jawel. Mijn schatting is dat er nog wel zeven of acht punten bijkomen. Dat is wel te hopen ook, want ik word per punt betaald (ha, ha). Joh, ik vind het niet zo belangrijk. Als we maar kunnen trainen, lol kunnen hebben en blijven lachen. En dat is het geval, dus ik heb het naar mijn zin.”

Het is ver van je bed, maar wat wordt de top drie?

,,DWO zal kampioen worden. Blauw Zwart, Leidsche Boys en Woubrugge zullen om de tweede plaats spelen. Blauw Zwart krijgen we zaterdag. We zullen onze huid duur verkopen, want we willen er niet dik af gaan tegen die gasten. Gelukkig is Dirk Leenen terug. Die pikt voor ons zijn goaltjes mee.”

Voor jou wordt het dus mogelijkerwijs Warmunda?

,,Dat zou kunnen. En anders komt er misschien wel een andere club op mijn pad. En zo niet, ook best. Ik heb het nooit voor het geld gedaan. Sterker nog, ik breng meer dan dat ik haal. Een beetje dollen, dat is voor mij al voldoende. Zo zijn die jongens op trainingskamp geweest en wij met de veteranen ook. Nou ja, trainingskamp. De schuimkragen waren belangrijker.”

GWS, in cijfers:

Totaal: 14-5-12-46
Thuis: 7-5-4-16
Uit: 7-0-8-30
Grootste zege: 2-1 tegen Oosterheem (thuis)
Grootste nederlaag: 0-7 tegen DWO (thuis)