ts-koudekerk2Voor Jarno Verweij is de rubriek ‘Pleisters, sponzen en waterzakken’ sinds kort al een gepasseerd station. Het liefst zou hij nog jaren voetballen, maar de zoveelste blessure aan de knie noopte hem met onmiddellijke ingang te stoppen. ,,Met een gezin en een verantwoordelijke baan kan je het gewoonweg niet meer verkopen, het voetballen zit er voor mij op.”

Wanneer is jouw beslissing genomen om er een punt achter te zetten?

,,Voor de winterstop was ik best fit en tijdens de rustperiode tussen de beide seizoenshelften heb ik nog hard gelopen. Conditioneel was alles okay. Na een duel op de training maakte ik een misstap. Ik had meteen in de gaten dat het foute boel was en niet veel later heb ik voor mezelf de conclusie getrokken dat het zo niet langer meer kon.”

Voorheen was je ook regelmatig geblesseerd. De emmer was vol?

,,In mijn ARC-tijd had ik ook al grote problemen met mijn linkerknie. Ik heb toen anderhalf jaar niet gespeeld. Bij terugkomst bleven de klachten aan, het bleef aanmodderen. Binnenband en kruisband. Nu is er schade aan de meniscus. Ik heb nu een eerste afspraak bij de sportarts. Eerst zullen er foto’s worden gemaakt en dan eventueel een MRI. Het is nog niet duidelijk of het een operatie wordt of niet. Ik hoop het niet in elk geval, want in april krijgen we ons tweede kind en dan wil ik niet op krukken lopen. Mocht er toch een operatie nodig zijn dan wil ik dat na de Olympische Spelen. Met Eyeworks Sports kan ik de OS bijwonen en dat wil ik ook voor geen goud missen.”

Hoe triest ook, maar je valt dus niet in een gat?

,,We hebben al een meisje en nu is er een jongen op komst. Met hem wil ik later graag gewoon een balletje kunnen trappen. Daar verheug ik mij enorm op. En het werk dat ik doe vind ik ook geweldig. Dus nee, ik vermaak me wel. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik dolgraag had willen blijven spelen. Het gaat juist zo goed nu met Koudekerk. Dat het pijn doet is duidelijk. Ik kan niet naar mijn team kijken. Wanneer wel? Geen idee. Laatst heb ik een oefenpot bekeken, maar daar werd ik niet vrolijker van.
Naast voetballen met mijn zoontje straks wil ik ook op winterstop kunnen en misschien pak ik het tennis wel op.”

Staat er definitief een streep onder voor je?

,,Ja, ik kan het simpelweg niet verkopen naar mijn gezin en werk. Wat hebben zij eraan als ik keer op keer door het huis strompel of niet kan werken, vanwege het spelletje dat ik graag speel? Het is jammer dat ik moet stoppen, maar er zijn wel triestere dingen. Voor mijn broertje vond ik het bijvoorbeeld erger. Hij was 25 en moest stoppen, ook al door knieproblemen. Het steekt me wel eens dat sommige ware liefhebbers moeten stoppen. Er zijn er bij die met dozen om de schoenen spelen, maar nooit wat mankeren. Maar goed, het is niet anders.”

Los van het feit of je gaat kijken, je blijft wel op de hoogte?

,,Absoluut. Ron van Welzen houdt me op de hoogte met sms’jes. Verder heb ik veel bijval vanuit de groep gehad. Wat dat betreft is het een warme vereniging. Arjen Linstra, Richard van Heiningen en Rick Tol bellen me om de twee dagen. En ook de jongere knapen tonen belangstelling.”

Je kijkt wel met plezier terug?

,,O, jawel. Zeker naar het laatste jaar onder Marcel Valk, red.) toen hij de vorige keer hier trainer was. Dat was in mijn ogen het beste Koudekerk in jaren. Helaas is het daarna wel minder geworden. Dat kwam enerzijds door het spelersmateriaal, maar ook vanwege een mentaliteitsverandering. Het feit dat we Gertje Labots zijn kwijt geraakt aan ARC was natuurlijk een enorme aderlating. Scheelt je zomaar vijftien goals. Voor hem wel geweldig die stap trouwens, want hij heeft inmiddels laten zien dat hij het niveau aan kan. En Kenzie van der Klooster is ook een gemis. Met die knapen nog bij Koudekerk zou het plaatje er wel anders uitzien. Gelukkig gaat het al wel een tijdje weer beter en wordt er weer naar boven gekeken.”

Zaterdag dus geen Koudekerk voor jou?

Nee, dat denk ik niet. Ik ga andere leuke dingen doen of bij jongens kijken die ik ken, maar dan op andere velden.”

Jammer dat je moest stoppen. Koudekerk verliest een waardevolle speler.

,,Dank, die woorden doen mij goed.”