ts-vvsbVVSB- (zaterdag, 4A)- In Noordwijkerhout staat het vizier gericht op de zondag. VVSB speelt daar voor het tweede seizoen topklasse. De zaterdagtak kroop vorig seizoen ook uit de schulp. De paarsgelen werden vijfde in de vierde klasse en die positie wil assistent-trainer Jos Taskin verbeterd zien.

Vooralsnog is er een status quo ten opzichte van vorig seizoen. Niet geheel tevreden derhalve?

,,We begonnen vrij goed en draaiden meteen lekker mee bovenin. In oktober kwam de klad erin. Van DWO mag je verliezen, maar in die pot hadden we pech. Daarna raakten we uit balans en hebben we veel onnodige punten verspeeld. Dat we nu vijfde staan is wat teleurstellend, maar plaats drie is niet ver weg. Het valt mij meer tegen dat het gat met de kampioenskandidaten al zo groot is. Blauw Zwart en DWO zijn eigenlijk al uit zicht voor VVSB.”

Veel mutaties waren er niet, dus wat liep er minder tot nu toe en wat kan er verbeteren?

,,De focus en instelling zijn wat veranderd. Op de een of andere manier is het vertrouwen minder dan vorig seizoen. Ik ben van mening dat deze groep zichzelf onderschat. Er zit absoluut meer in, maar het komt er niet elke week uit. Wel is het zo dat enkele bepalende spelers, uit de as van het elftal,  wedstrijden hebben gemist. Daar zijn we niet beter van geworden.”

Toch zijn er ook resultaten neergezet in lijn met het vorige seizoen.

,,O, jawel. Op zich is er meer stabiliteit en controle. Veel wedstrijden hebben we na een voorsprong keurig uitgespeeld. Dat beviel me wel in de eerste seizoenshelft. Enkel vergaten we onszelf meerdere keren te belonen met meer doelpunten. Dat ging dan weer makkelijker in het seizoen 2010/2011.

Waar wreef je de handen in elkaar en waar was je blij weer in de kleedkamer te zitten?

,,Ongeacht de uitslag waren Chris (trainer Koch, red.) en ik zeer tevreden over de uitvoering bij UVS uit. UVS speelde zeker niet beroerd, maar bij ons klopte die middag heel veel. Daar hebben we echt naar goed voetbal zitten kijken. De minste vertoning vond plaats bij SVOW. We stonden met 0-2 voor en gaven het gewoon weg na de aansluitingstreffer. Na de 1-2 gingen de spelers elkaar verwijten maken en daar profiteerde SVOW van. Pure gemakzucht deed ons daar de das om. Weggegooide punten.”

Gaat VVSB nog een rol spelen bij de bovenste drie en welke ploegen zijn daar straks terug te vinden?

,,Blauw Zwart en DWO zullen het onderling wel uit gaan maken wie er naar de derde klasse gaat. Ik denk dat DWO uiteindelijk te afhankelijk is van 1 of 2 spelers. Het is aan ons om voor plek drie te gaan. Vijfde moet minimaal haalbaar zijn in elk geval. Helaas is de titel te ver weg voor ons.”

Maar zou je VVSB en de derde klasse wel voor je zien?

,,Het niveau van de bovenste drie ploegen is gelijk aan dat van de derde klasse. Tegen DWO had er meer ingezeten en wij kunnen  dat niveau dus aan.”

Telt de zaterdagtak een weinig mee bij VVSB?

..De zondag heeft de prioriteit en dat blijft zo bij deze clubs. Veel spelers die doorstromen verkiezen de zondag. Wij putten voornamelijk uit lagere elftallen en het is dus lastig om kwalitatief veel sterker te worden. Het is hier niet zo dat men kiest voor de zaterdag om zo te kunnen gaan stappen. In Noordwijkerhout is men dus weldegelijk prestatiegericht bezig.”

VVSB (zaterdagtak),  in cijfers:

Thuis: 6-12-16-11

Uit: 7-9-14-13

Totaal: 13-21-30-24

Grootste zege: 0-7 bij UVS (uit)

Grootste nederlaag:  5-1 bij Leidsche Boys (uit)