HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk kansloos onderuit tegen ROHDA'76

Koudekerk kansloos onderuit tegen ROHDA’76

-

ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Het zou een feestelijke dag moeten worden voor Koudekerk: de presentatie van het jubileumboek en een veiling gingen vooraf aan een lekker potje voetbal tegen ROHDA. Maar het werd een domper. De bezoekers domineerden vrijwel de gehele wedstrijd en wonnen eenvoudig met 0-2.

Omdat de tegenstander met twee spitsen speelde, had trainer Marcel Valk ervoor gekozen met drie verdedigers te beginnen aan de wedstrijd tegen ROHDA. Dimitri van den Berg moest hierdoor genoegen nemen met een plaats op de bank. Richard van Heijningen, Tijs van der Hoorn en Christian Vergunst vormden de achterhoede, Akke Pennin verving wederom de geblesseerde Mark van Leeuwen.

De wedstrijd was er voor Koudekerk een om snel te vergeten. Het was te danken aan de drie spelers achterin en keeper Rob Platteel dat de wedstrijd voor rust nog niet beslist was, want wat de thuisclub liet zien was bedroevend. Het middenveld werd op alle fronten afgetroefd en voorin waande spits Oege Pennin zich op een eiland. Niet onbewoond, want bij alles wat op iets van een aanval leek zag de spits zich omgeven door blauwhemden.

Na een half uur viel de enige goal voor rust. Wim van der Neut nam de goal van Platteel onder vuur. Die kon zijn inzet nog keren, maar in de rebound was het Dick van Dam die de keeper kansloos liet. Koudekerk stelde daar geen enkele kans tegenover.

Je zou verwachten dat de thuisploeg na rust uit een ander vaatje zou tappen, maar niets was minder waar. Rick van Tol kwam af en toe zijn mannetje nog wel voorbij, maar dan was de voorzet niet goed of er was gewoonweg te weinig mankracht voor de goal om het ROHDA lastig te maken. Daarnaast was het duidelijk dat Akke Pennin geen linksbuiten is. Hij heeft niet de snelheid van Van Leeuwen en dan moet er vanuit het middenveld meer aansluiting komen, maar dat ontbrak. Trainer Valk concludeerde na afloop dan ook terecht dat het leek alsof het middenveld er geen zin in had vandaag.

In het laatste kwartier wisselde hij Akke Pennin voor Jeroen Koot. Het was een poging om alsnog met twee echte buitenspelers te gaan spelen, maar voordat Koot goed en wel een bal had geraakt was het beslist. In plaats van in te stappen lieten de middenvelders Dick van Dam schieten en in de verre hoek was Platteel weer kansloos. De wedstrijd was hiermee definitief beslist: Koudekerk zou vandaag geen goal maken, zoveel was wel duidelijk.

Koudekerk leed hiermee zijn tweede nederlaag op rij en zal in de twee komende wedstrijden, Oegstgeest uit en Haagse Hout thuis, punten moeten gaan pakken om niet in de onderste regionen terecht te komen.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Christian Vergunst, Tijs van der Hoorn, Richard van Heijningen, Cedric Borgers, Bas van Heerdt, Fabian Roosenbrand (56. Dimitri van den Berg), Roy van de Berg, Rick van Tol, Oege Pennin, Akke Pennin (72. Jeroen Koot).