HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk kent geen problemen met BSC`68

Koudekerk kent geen problemen met BSC`68

-

ts-koudekerk2Zelden heeft Koudekerk het zo gemakkelijk gehad in Benthuizen als afgelopen zaterdag, de 0-2 eindstand was dan ook een schamele afspiegeling van de krachtsverschillen in deze Rijnwoudse derby. Marcel Valk kon zijn ploeg dan ook kon enkel verwijten dat het slechts bij twee treffers was gebleven.

De wedstrijd was goed en wel twee minuten oud en Koudekerk had al twee keer de paal geraakt. Het was dan ook niet zo vreemd dat het initiatief bij Koudekerk lag en constant druk hield op de onzeker ogende defensie van BSC.  De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Bas van Heerdt haalde van ruim 25 meter eens lekker uit.  Yuiri Lununburg in het BSC doel oogde niet al te zeker en zag de bal rechts van hem tegen de touwen slaan. In die fase had Koudekerk de wedstrijd al kunnen beslissen. Oege Pennin en Roy van de Berg waren regelmatig gevaarlijk aanwezig voor de goal van Lunnenburg, maar misten scherpte.

Het enige gevaar van de thuisploeg voor rust was een bal op de paal van Robin de Boer op een moment dat Koudekerk achterin dacht dat de Boer nooit meer iets kon uithalen vanuit zijn positie.  De tweede treffer viel nog wel voor rust. Richard van Heijningen onderschepte een bal op het middenveld en zette Mark van Leeuwen aan het werk. Die had een afgemeten voorzet in huis en zo was het een koud kunstje voor Pennin om de bal binnen te schuiven. Voor de rust had het zelfs 0-3 moeten zijn maar Van de Berg zag zijn inzet op bijna onmogelijke wijze over de lat gaan en gaf hiermee de thuisploeg nog enige hoop op herstel na rust.

Na de pauze nam Koudekerk wat gas terug,. Het bleef wel de wedstrijd controleren, maar leek de drive te missen om de thuisploeg echt op de pijnbank te leggen. Van Heerdt probeerde het nog een keer, maar zag Lunnenburg nu wel redden en invaller Akke Pennin probeerde het ook nog twee keer zonder het gewenste resultaat. De thuisploeg stelde daar maar een echte mogelijkheid tegenover. Tien minuten voor tijd kopte Robin Veringa de bal over de goal van Rob Platteel.

Koudekerk wint zo gemakkelijk deze derby en heeft de eerste winst van het seizoen binnen, volgende week komt Lugdunum op bezoek in de Gruttolaan. Na Roodenburg is deze ploeg aangemerkt als een van de titelkandidaten, het zal dus niet zo gemakkelijk gaan als vandaag.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Dimitri van de Berg, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Bas van Heerdt(66. Akke Pennin), Roy van de Berg, Tijs van de Hoorn(56. Rick van Tol), Oege Pennin, Mark van Leeuwen.

Bron: Ron van Welzen, Koudekerk