ts-koudekerk2Geen kans weggegeven en toch drie tegentreffers, dat was de simpele analyse van het spel van Koudekerk tegen het, tot op dat moment, puntloze Ariston`80. Tot drie keer toe ging het hopeloos verkeerd bij een dode spelsituatie. Marcel Valk trok dan ook de enige logische conclusie dat zijn ploeg niet scherp was bij de dode momenten.

 

Met slechts één wijziging ten opzichte van de voorgaande wedstrijden (Michael Kneulman verving de afwezige Rob Platteel tussen de palen) begon Koudekerk aan de wedstrijd tegen staartploeg  Ariston. De Delftse studentenploeg is een mengeling van diverse nationaliteiten en communiceerde in het veld in het Engels, Spaans en ook nog Nederlands. Of dat de reden was dat het in de openingsfase achterin helemaal openlag bij de thuisploeg zal niemand weten, maar binnen tien minuten had de wedstrijd beslist kunnen zijn. Roy van de Berg en twee keer Oege Pennin faalden tegen Michel van Geel, de sluitpost van de gastheren.

 

Aanvallend had de thuisploeg nog niets laten zien toen het ineens op voorsprong kwam. Alijafar Mousivand kon tot zijn eigen verbazing vrij inkoppen, nadat men bij Koudekerk achterin stond te slapen. Koudekerk kwam wel snel gelijk toen Pennin het goede werk van Roy van de Berg afrondde, maar nauwelijks een minuut later kon Koudekerk opnieuw beginnen toen Cedric Borgers de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman kopte. Het slotakkoord voor rust kwam op naam van Bas van Heerdt. Wederom was de afstand tot de goal meer dan twintig meter, maar had de keeper geen antwoord op van Heerdts schot.

 

Na rust begon Koudekerk beter en claimde het al in de eerste minuten een strafschop toen Roy van de Berg over het been ging bij Frank Fluitman, de val vond echter geen genade in de ogen van de warrig leidende scheidsrechter Hilgersson. Die trad even later wel resoluut op met een gemakkelijk gegeven gele kaart aan Pennin, op het moment dat hij de leidsman nog even herinnerde aan de situatie bij Van de Berg. Toch leek het goed te komen voor Koudekerk. Met nog een kwartier te spelen kreeg de ploeg een vrije trap op een meter of vijfentwintig van de goal van Van Geel en Van Heerdt probeerde het maar weer eens en wederom stond er een keeper tot zijn eigen verbazing even later een bal uit het net te halen.

 

De vijfde treffer alweer van de middenvelder en allemaal ingezet vanaf meer dan twintig meter. Zo leek Koudekerk drie punten te pakken want de tijd was bijna verstreken. Hilgersson floot evenwel voor obstructie van  Tijs van de Hoorn en Mateo Torres schoot de bal op de goal. Van bijna dertig meter vloog de bal via de binnenkant van de paal tegen het net, langs Kneulman die op het laatste moment zijn hand terugtrok in de veronderstelling dat de bal naast zou gaan.  Een enorme dreun voor Koudekerk, want niet vel later haalde Ariston`80 hun eerste punt en Koudekerk liet er twee achter bij een ploeg die in negentig minuten geen kans had gerecreëerd, maar wel drie keer wist te scoren.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Dimitri van de Berg, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers(61.Rick van Tol), Bas van Heerdt, Roy van de Berg, Tijs van de Hoorn, Oege Pennin(81.Akke Pennin), Mark van Leeuwen(90.Jeroen Koot).

 

Ron van Welzen