ts-koudekerk2De manier waarop trainer Roel Zandbergen BSC’68 het veld in had gestuurd werd al snel duidelijk. Al binnen 15 seconden ging Lennard van de Berg vol door op Stefan van Tol. Scheidsrechter Schriel trok geel en de trend was gezet. De teller stopte bij acht keer geel (zeven voor B.S.C., een voor Koudekerk) Maar het hadden er zomaar een stuk of vijf meer kunnen zijn.

Koudekerk kende weinig personele problemen. Enkel Nick van Houten was geblesseerd, voor hem speelde Tijs van de Hoorn en verder waren Lars van de Haven en Cedric Borgers weer terug van de wintersport.  B.S.C.`68 had wel de nodige problemen. Op doel stond een 17 jarige A junior.

Na de 6 – 1 nederlaag van vorige week was de ploeg van Zandbergen niet van plan er een mooie wedstrijd van te maken. Koudekerk probeerde te voetballen, maar vooral Oege Pennin en Roy van de Berg hadden het zwaar te voorduren. Bij veel van aan hen afgespeelde ballen was het springen om de ledematen heel te houden. Het resulteerde in vier gele kaarten voor de rust. De genoemde Van de Berg mocht blij zijn gespaard te blijven.
Voor Koudekerk bleef de schade beperkt tot een gele kaart voor Rick van Tol na een provocatie van een speler van de thuisclub.

De anticlimax was dat de thuisploeg bij hun eerste bezoek aan het doel van Michael Kneulman nog wist te scoren ook, daarvoor had de 17 jarige Daniel de Wit in het B.S.C. doel al een paar keer moeten ingrijpen en het nodige geluk gehad met een bal op de lat van Mark van Leeuwen.
 
BSC Koudekerk jan 2012De vraag voor de tweede helft was hoe lang het zou duren eer de thuisploeg met een mannetje minder zou komen te staan en hoe lang het zou duren voordat Koudekerk zou scoren. Dat eerste bleef uit, mede door het gegeven dat de scheidsrechter na een overtreding eerst zijn boekje raadpleegde of de dader er al in stond alvorens over te gaan tot het geven van een kaart (of niet).  De tweede vraag bleef te lang onbeantwoord, maar uiteindelijk was het Ruben van de Berg die met een bekeken bal, keurig de verre hoek in draaiend, de meer dan verdiende gelijkmaker binnen schoot.

Toen waren er nog ruim twintig minuten te spelen en was er nog alle tijd voor Koudekerk om de winst naar zich toe te trekken. De mannen van Marcel Valk gingen echter steeds haastiger voetballen en de zuiverheid verdween uit het spel. Daarbij had het de pech dat vrijwel ieder schot werd gekraakt door de Benthuizer muur. Roy van de Berg zag een kopbal op de paal belanden.

Enkele minuten voor tijd ontsnapte Koudekerk zelfs nog aan een nederlaag toen Kneulman een bal van Richard Bregman ternauwernood uit zijn doel kon randselen. Dat zou een complete deceptie zijn geweest, want met een punt kreeg B.S.C.`68 te veel, laat staan wanneer het zou winnen.

Na afloop was iedereen het over een ding eens, Koudekerk kreeg te weinig punten, B.S.C. te weinig geel en wat men vandaag had gezien had weinig met voetbal op. Koudekerk zakt weer twee plaatsen maar vier ploegen blijven in puntenaantal achter. B.S.C. zag de problemen groter worden en staat nu op een twaalfde plaats. Schorsingen zullen immers zeker niet uitblijven.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Tijs van de Hoorn, Roy van de Berg, Ruben van de Berg, Rick van Tol(81. Lars van de Haven), Oege Pennin, Mark van Leeuwen.

Bron: vv Koudekerk, Ron van Welzen