HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk onnodig met lege handen

Koudekerk onnodig met lege handen

-

ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- De meeste kansen creëren, een veldoverwicht hebben en een van de beste wedstrijden spelen van het seizoen. Dat deed Koudekerk zaterdag op bezoek bij DWO. Toch stond de ploeg na negentig minuten met lege handen. De reden? Tien minuten voor en na rust werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt en was de ploeg niet scherp. Trainer Marcel Valk kon dan ook alleen maar concluderen dat de ploeg zichzelf tekort had gedaan.

De foutjes begonnen al na drie minuten: Roy van den Berg verspeelde de bal op het middenveld, Christian Vergunst greep half in en Marko Grootveld maakte dankbaar gebruik van het halfslachtig verdedigen. Hij schoot de vroege openingstreffer achter Rob Platteel. Diezelfde Platteel ging nog geen tien minuten later vreselijk in de fout door de bal in de voeten van Wouter van Ginkel te schuiven. Die nam het cadeautje dankbaar aan en schoot de bal in het net. Al binnen een kwartier stond het 2-0 voor DWO en was Koudekerk nog niet in de buurt van keeper Roel Sluysman geweest.

Het leek een afstraffing te worden, maar vreemd genoeg ging de thuisploeg niet door en liet het Koudekerk terugkomen. Een vrije trap van Tijs van der Hoorn werd half gekeerd door Sluysman en Rick van Tol schoot de rebound binnen. Koudekerk was terug in de wedstrijd en zette de thuisploeg met de rug tegen het eigen doel. Oege Pennin en Van den Berg hadden zelfs de mogelijkheid om hun club naast de thuisploeg te schieten, maar vonden steeds hun meerdere in de steeds beter keepende Sluysman. Koudekerk creëerde zeker vier kansen om te scoren, maar als het eenmaal tegenzit..

In de rust vertelde trainer Valk zijn team te blijven geloven in een goed resultaat en alles leek er ook op dat dit moest kunnen. De bezoekers hadden meerdere mogelijkheden, maar vonden het doel niet. De ongeschreven voetbalwet stak toen de kop weer op. DWO scoorde uit een counter via Van Ginkel  en even later leek het beslist toen Calvin Urgert zelfs de 4-1 achter Platteel schoot.

Het geloof leek weg bij Koudekerk en de wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars, maar ineens was daar de opleving. Mark van Leeuwen bracht Pennin in stelling en de spits kopte feilloos raak. Nog geen minuut later was Koudekerk helemaal terug toen Van der Hoorn de 4-3 binnenschoot na een overstapje van Pennin. Koudekerk gaf alles en kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker waar het gezien het veldspel minimaal recht op had. Maar ook nu stond de uitstekend keepende Sluysman in de weg. Zelfs doelman Platteel meldde zich nog voorin om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten, de opleving kwam net te laat.

Marcel Valk had geteld en kwam tot een even simpele als rake conclusie. ,,DWO heeft zes kansen gehad en maakte er vier, wij kregen er twaalf en maakten er drie. Dan verlies je dus.”

DWO mocht zich zeer gelukkig prijzen met de drie punten en Koudekerk kan alleen hoop halen uit het feit dat er gewoon een goede wedstrijd is gespeeld. Over twee weken speelt Koudekerk thuis tegen Be Fair. Misschien dat een weekje rust de ploeg goed doet.

Opstelling Koudekerk:  Rob Platteel, Cedric Borgers, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Dimitri van de Berg, Tijs van de Hoorn, Bas van Heerdt, Roy van de Berg, Mark van Leeuwen, Oege Pennin, Rick van Tol.