HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk schiet weinig op met gelijkspel tegen Haagse Hout.

Koudekerk schiet weinig op met gelijkspel tegen Haagse Hout.

-

(Zaterdag, 3A)- De reactie van Marcel Valk na afloop van het gelijke spel tegen Haagse Hout was duidelijk. ,,Het had na 45 minuten beslist kunnen zijn, dus kan je niet ongelukkig zijn met een punt. Daartegenover staat dat je bij de 2-1 nog een uitgelezen mogelijkheid krijgt op de 3-1 en dan had je gewoon drie punten gepakt.”

De eerste helft was er zeer weinig te genieten voor de Koudekerkse supporters. Haagse Hout startte verrassend en had binnen 45 minuten de wedstrijd al beslist kunnen hebben, ware het niet dat de paal en de lat treffers van Tyrone Leuwol en Iwan Zwemer in de weg stonden. Zwemer was voor rust wel trefzeker. Deze goal kwam niet als een verrassing. Koudekerk oogde achterin kwetsbaar en vooral Fabian Roosenbrand had zijn handen meer dan vol aan zijn tegenstander.  Het was dan ook al de derde Haagse aanvaller die vrij op keeper Rob Platteel af mocht gaan en drie keer bleek ook nu scheepsrecht. En met 0-1 bij de rust mocht de thuisclub niet klagen.

Hoe anders kan het verkeren na de rust. Koudekerk probeerde nu wel te voetballen en wist de bezoekers weg te houden van de goal van Rob Platteel. De thuisploeg kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker toen Sven Schoonus na een voorzet van Rick van Tol met twee handen in de rug Mark van Leeuwen omver duwde. Scheidsrechter Korbee aarzelde geen ogenblik en legde de bal op 11 meter van keeper Patrick Tyssen. Tijs van der Hoorn schoot koel raak.

Het was het begin van een roerig kwartiertje en de uitstekend leidende Korbee moest even alle zeilen bijzetten. Het leverde geel op voor Rick van Tol en keeper Tyssen, toen beide op elkaar doorliepen na een fluitsignaal . Oege Pennin ontving een kaart toen hij Tim Vollering op de enkels raakte. Even later ontsnapte Martijn Vollering aan een kaart toen hij hard doorging op de opkomende Roosenbrand. Wel volgde er een vrije trap die door Richard van Heijningen perfect op het hoofd van Tijs van der Hoorn werd neergelegd. Oege Pennin fungeerde als afleider en van der Hoorn kopte raak en zette de thuisclub op een voorsprong.

Het leek er op dat Koudekerk dan eindelijk weer eens een wedstrijd zou gaan winnen. Het kreeg via Pennin en Van Leeuwen kans op de beslissende 3-1 maar beide zagen geen kans om Tyssen voor de derde keer te passeren. De bezoekers namen meer risico en schoven meer mensen naar voren. Met minder dan tien minuten op de klok leek het weer niet te lukken bij de bezoekers, maar uit de kluts kwam de bal op het hoofd van Ferdy Bauman en op korte afstand kopte de voorstopper de bal via de handen van Platteel binnen.

Plotseling leken de bezoekers er weer in te geloven en kwam Koudekerk nog goed weg, nadat de volledig vrij staande Zwemer werd teruggefloten wegens buitenspel. De aanvaller reageerde hier dermate heftig op dat ook zijn naam in het boekje van Korbee verdween. Dit was het laatste wapenfeit, kort daarna floot Korbee af.

Een gelijkspel waar beide ploegen niet veel mee opschoten, maar waar Koudekerk mee kon leven. Volgende week de uitwedstrijd bij DWO. Wellicht keert het tij zich dan een keer voor de ploeg aan de Gruttolaan.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Fabian Roosenbrand, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Dimitri van de Berg, Tijs van der Hoorn, Roy van de Berg, Bas van Heerdt(62.Cedric Borgers), Mark van Leeuwen, Oege Pennin, Rick van Tol.